Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agasja

Badanie przez odbyt u kobiety współżyjącej

Polecane posty

Gość agasja

Chciałabym się dowiedziec czy któraś miała taką sytuację jak ja. Zgłosiłam się do ginekologa z torbielą, pan dr najpierw wykonał mi badanie gienkologiczne przez pochwę, było to dla mnie bardzo bolesne. lekarz mocno ściskał mi brzuch. Na zakończenie zbadał mnie prze pupę, ból był taki sam. Czy badając w ten sposób można miec lepszy dostep do jajników, czy to tylko uzupełnienie dla klasycznego badania? Dodam, że nie zrobił mi USG ale wymacał mi tego torbiela.

Gość bercikowa lala
no moze przez pochwe nie czul a dopiero przez odbyt cos tam czul...? musial widziec jakas koniecznosc w tym. osobiscie nigdy czegos takiego nie doznalam:D i dziekuje za takie przezycia!:D

Gość ale jak
Ale jak przez odbyt? Palce wkładał? regularnie chodzę do gin i nigdy takiego badania nie miałam i oby nigdy nie było!

Gość X.d.o
I b.dobrze, ze badal przez odbyt. Niestety u nas ginekolodzy zadko tak badaja. Moja mama ma raka szyjki macicy i klinice tak ja badaja. Tamtejsi lekarze namawiajakobiety,aby upominaly sie o takie badania bo guzy sa bardziej wyczuwalne.

Gość agasja
Badanie wyglądało identycznie jak ginekologiczne, tylko że palec włożył mi do pupy ;) Nie było to wcale straszne ale i tak bolało mnie, gdy lekarz ściskał miejsce, w którym była torbiel. Nie sądziłam, że w ten sposób można łatwiej wybadać jajnik.