Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przed i po

białko w moczu w ciąży od czego?

Polecane posty

Gość przed i po

czy zawsze to syndrom gestozy? czy czegos innego tez?

Gość przed i po
up

zalezy ile tego białka, Białko może wynikać między innymi z: stanu zapalnego w pęcherzu, przemarznięcia w dniu przed badaniem gorączki no i oczywiscie problemow z nerkami

Gość przed i po
kurde,mieszkam w DE, tu mi tylko wpisują w książeczkę czy cos jest lub czy nie ma, bez wartosci. Ogólnie jest tak: nie mam obrzeków, tylko czasem jak jest za ciepło w domu (kaloryfery) i tylko palce-prawa. cisnienie zazwyczaj wacha sie od 120-140/ 70-90 , jednak ostatnio miałam 140/100!!!! lekarka nie zareagowała. tzn. jak mierze w domu zawsze mam niskie wartosci u lekarza zawsze wyżej. Jestem w 40 tyg i wdrapanie sie na IIIp. jest mega wyczynem wiec moz edlatego takie cisnienie. z tego co czytam, to kilka razy było białko w moczu. teraz sie przestraszyłam bardzo. Mozna miec gestozę mimo normalnego cisnienia w domu?

Gość przed i po
prosze o wypowiedzi pliss

Gość an2anet
A co z cisnieniem jesli masz wysokie to bedzie zatrucie ciazowe ktore jest niekoniecznie mile mialam to w dwoch ciazach

zadzwoń jutro do lekarz i położnej i powiedz o swoich wątpliwościach - 40 tydzień to nie ma na co czekać raczej

Gość przed i po
jutro mam akurat wizyte, ale czy jednorazowe cisnienie 140/100 + białko to juz na bank gestoza? w domu mam normalne cisnienie.

Gość przed i po
hmmm?

Gość przed i po
pomocy

nie wiem, ciśnienie mi skakało pod koniec pierwszej ciąży i puchłam okropnie, ale białko w moczu to miałam tylko ślad raz i nic z tym nie zrobili (UK), bo u położnej zawsze miałam ciśnienie ok... jak się zaczniesz źle czuć - bóle głowy i wieksze puchnięcie to raczej zbieraj się do szpitala, a póki co oddychaj i spokojnie pogadasz z lekarzem jutro:)