Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mayor of London

Co polecacie? Wycieczka weekendowa z dzieckiem.

Polecane posty

Chce gdzies wyjechac z synem (lat 9) na weekend. Jakies piekne okolice, atrakcje i tez zeby sie mlody troche nacieszyl. Co proponujecie? Mysle o Cardiff lub Glasgow. Lubimy aktywny wypoczynek. Planuje wyjazd na piatek wczesnym wieczorem (pobyt w hotelu) i powrot do Londynu w niedziele wczesnym wieczorem. Mozecie cos doradzic? Z gory dziekuje.

Przyjade, przyjade. :) Tylko nie wiem jakie sa Twoje okolice. Na razie wlasnie mysle zeby gdzies pojechac z dala od Londynu. Bylas w Cardiff? Warto odwiedzic?

O kurcze!! No tak cos myslalam, ze blisko mieszkasz ale nie sadzilam, ze w samym Cardiff. A tu prosze... :) No to opowiadaj. Warto sie wybrac na aktywny wypoczynek? Co tam warto zwiedzic? Na razie przegladam zdjecia z Google Images i mi sie podobaja. Czym jestes tam zachwycona?

Nie. Nawet nie wiem gdzie to jest. I dlaczego warte by odwiedzic? napiszcie cos wiecej, dziewczyny! Wiem, ze moge wygooglowac, ale chcialabym poznac Wasze opinie.

A Drakulę Brama Stokera czytała? No to Whitby było inspiracją dla niego do napisania tej powieści. Whitby leży w hrabstwie North Yorkshire, nad morzem Północnym. Jest przeuroczym miastem, z górującym nad nim opactwem Whitby Abbey. Blisko do Scarborough, które też jest sympatyczne, ale już nie tak urocze. W Whitby znajduje się najbardziej znany w UK fish n chips ;) Magpie's Cafe. Często kolejka ciągnie się wzdłuż ulicy. Ja uwielbiam to miasto, ma swój klimat. A już jak wygląda, to musisz sobie wygooglować.

ja polecam kornwalie, tam nie mozna sie nudzic a tym bardziej jak ma sie dzieci, dziesiatki atrakcji, akwaria, ogrody, przecudowne widoki.. ale najlepiej wybrac sie tak na wiosne w okolicach kwietnia-maja. w samym cardiff nie mieszkam, bo kilka mil poza, ale mieszkalam w centrum jakies 4 lata. warto zwiedzic cardiff bay, okolice cardiff np. drugi po windsorze najwiekszy zamek: http://en.wikipedia.org/wiki/Caerphilly_Castle

Gość gość
Nam z kolei spodobały się klimaty rodem z Parku Jurajskiego - byliśmy na wycieczce w Parku Dinozaurów http://www.park-dinozaurow.pl/ Dzieci się dobrze bawiły a przy okazji czegoś nauczyły.

Gość gość
Ja polecam Szkocję, np Loch Lomond, albo Highlandy po prsotu, nie musicei łazić nie wiadomo ile, szlaki są przyjemne, bylismy z synem jak miał 6 lat pierwszy raz i nie marudział ;) no, może trochę, ale i tak był zachwycony.

Gość loozie
Cześć, w zeszłym tygodniu byliśmy całą rodziną w Malborku, nigdy wcześniej tam nie byłem i zamek zrobił na mnie genialne wrażenie, słuchałem przewodnika bardzo dokładnie i z zaciekawieniem :) Po zwiedzaniu poszliśmy na obiad do Karczmy Zamczysko, żeberka w miodzie palce lizać, nawet mi tak dobre nie wychodzą :) Atrakcji la dzieci jest sporo :)

Gość gość
York. Nie bez powodu miasto znalazlo sie w Top 10 miast turystycznych NA SWIECIE. :) Polecam, ostatnie lata tutaj to jak bajka.

Gość gość
Też byliśmy w Parku Dinozaurów w Nowinach Wielkich i nam również bardzo się podobało, to dobre miejsce na spędzenie dnia z dziećmi.