Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mokka18

regulacja okresu

Polecane posty

Gość mokka18

kiedy reguluje sie cykl? mam 18 lat ostatnio trwał az 38 dni dziś jest 28 dzień cyklu i nic sie nie dzieje, wcześniej jak brałam tabletki trwał 28 dni wcześniej też zgodnie z harmonogramem, a teraz sa cuda.

Gość jesli brałaś tabletki
to możesz mieć cuda po ich odstawieniu nawet do roku czasu. Przy tabletkach miałaś krwawienie z odstawienia które tak jakby sama sobie regulowałaś kiedy ma być i dlatego było regularnie. Jesli chodzi o naturalne miesiączki to regulują się około 7 lat po pierwszej miesiączce, ale nie u wszystkich kobiet i nie liczymy czasu brania tabletek.

Gość mokka18
I mimo że tabletki brałam 1/2 roku i odstawiłam je w wrześniu to dalej może mieć to wpływ? mimo ze do listopada okres był regularny co 28 dni>?

Gość mokka18
Hm???

Gość jesli brałaś tabletki
Po tabletkach może być na prawdę różnie. ile kobiet tyle przeżyć. jestem trochę w temacie i powiem ci że może być tak że: - odstawiasz tabletki i nic ci nie jest - odstawiasz tabletki i zaczynają się cyrki z organizmem, pół roku albo nawet rok u niektórych nawet jeszcze dłużej, zależy od tego jak długo sie bierze - odstawiasz tabletki nic ci nie jest przez pół roku a dopiero potem zaczynają dziać się cyrki - odstawiasz tabletki i masz jeden, dwa okresy potem nic. mówie ile kobiet tyle różnych możliwości. większość nawet nie ma pojęcia co się dzieje w ich organizmie po odstawieniu. Może na pozór być wszystko cacy a potem się okazuje że brak owulacji czy niedomaganie jakiegoś hormonu. A jesli miałaś przed tabletkami problem z nieregularnością miesiączek to po ich odstawieniu problem prawdopodobnie wróci, bo tabletki nie leczą przyczyn nieregularnych cykli tylko tak jakby zwalaczają objaw.

Gość mokka18
Nie miałam żadnych problemów dlatego mnie to ciekawii...