Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość plakietkarozowa

bolesne owrzodzenie odbytu i krew=żylaki?

Polecane posty

Gość plakietkarozowa

hej! czy któreś z was kiedyklwiek cierpiało na żylaki odbytu? aktualnie przebywam poza granicami kraju i nie mogę skorzystać z wizytu u lekarza:( od tygodnia mam bolesne pieczenie przy wejściu do odbytu oraz pełno małych czerwonych bąblów ,tj. takich jakby wrzodów. dodatkowo od jakiegos czasu zauwazylam sporą ilosc czerwonej i zywej krwi po oddaniu stolca:( będąc jeszcze w Polsce poszłam do lekarza,ktory zbadał mnie per rectrum i oznajmił,że nic niepokojacego się nie dzieje...ale to był lekarz pierwszego kontaktu,a nie chirurg czy proktolog. niegdyś podobne owrzodzenie miałam na dlugosci całej pochwy. byłam u ginekologa 3razy(kazdy inny), jednak wykluczyli jakikolwiek wirus lub chorobę weneryczną. dostałam wowczas antybiotyk w czopkach dopochwowych i maśc i było ok. teraz moje obolale miejsca smaruje tridermem,ktory zabralam ze sobą z kraju,ale nie pomaga:( czy ktoś mial podobne objawy?dodam,ze nie prowadzę siedzącego trybu zycia. codziennie biegam i jeżdżę na rowerze. moja dieta nie jest obfita w śmieciową żywność. co to może byc?:(

Gość plakietkarozowa
up!

Gość cykorek
Hmm! to mogą być hemoroidy? Puki co to polecam z własnego doświadczenia Diosminex

Gość cykorek
póki -sory

Gość plakietkarozowa
cykorek,dzięki! czy też miałeś podobne objawy?

Gość Marco7636
było dawac doopy???

Gość plakietkarozowa
haha!co za idiota.

Gość cykorek
tak tylko z tą różnicą,że miałam jeden guzek wielkości grochu,i widzisz czasami średniowiecze się kłania bo wstydziłam się pójść do lekarza ale poradziłam sobie zażywając diosminex. Też miałam piekący ból a przed pójściem do toalety to miałam załamkę.Oczywiście krwawienie wtedy też się pojawiłlo.Ani siedzieć,ani leżeć chodzić też nie bardzo! Wiem,wiem jak to jest.Czytałam wcześniej fora szukając pomocy i pisali o kąpielach.jedni zalecali ciepłe inni letnie ale nie korzystałam z tych porad.

Gość cykorek
o! widzę że niektórzy się nudzą!

Gość plakietkarozowa
dzięki cykorek za poradę. nie wiem tylko skąd u mnie hemoroidy. dbam o higienę.nie mam siedzącego trybu życia. jestem młoda...

Gość plakietkarozowa
a po jakim czasie zszedł Ci ten guzek?

Gość cykorek
Mogą być po jakimś wysiłku np.coś ciężkiego podniesiesz,mogą być spowodowane złym krążeniem czy ciśnieniem żylnym jakoś tak.Mogą pojawić się jeśli cierpisz na zaparcia,po porodzie -to też wysiłek.I jeszcze jesli mogę Ci doradzić, to wacikiem nasączonym oliwką kosmetyczną smaruj lekko ,to przynosi ulgę w pieczeniu.

Gość plakietkarozowa
mam triderm i clotrimazolum.ale nic to nie daje. smarowac dalej?

Gość cykorek
Zażywałam na początku po dwie tabletki bo byłam zdesperowana i żeby szybciej podziałało dwa dni po 2 .Ogólnie kilka dni 4-5 na pewno nie dłużej.Ale to zależy od Ciebie po ile zażyjesz.Leki kupiłam bez recepty .

Gość cykorek
wiesz ,ja nie miałam akurat clotrimazolu wiec sięgnęłam po oliwkę i maść nagietkową, ale oliwka dała większy komfort.Słyszałam,że maść z kasztanowca też jest skuteczna .

Gość cykorek
Wiesz ,a tridermu nie znam.

Gość plakietkarozowa
triderm to polaczenie takich 3 substancji,w ktorym jest clotrimazolum m.in. kurczę tu nie pojde tak szybko do lekarza:(nie stać mnei na zagraniczne świadczenie lekarskie:( potrafie siedziec...tylko boli bardzo i nie mogę dotknac pupy.no i te wrzody sa czerwone i takie juz pste w srodku. zupelnie ak samo mialam 2razy na pochwie. wowacz myslalam ze to opryszczka,ale lekarz wykluczyl ten wirus.

Gość cykorek
A nie brałaś pod uwagę jakiegoś bakteriologicznego zakażenia bo jesli mialaś na pochwie czy w jej okolicach to tam raczej hemoroid sie nie pokazuje.To może być jakaś alergia np. na środki piorące albo płyn do higieny intymnej.

Gość plakietkarozowa
hmm,raczej wątpie... zastanawiam się ew. czy jakas fkatycznie choroba weneryczna nie wygląda podobnie:(co prawda miałam partnera stałego wiele lat,ale z tego cmi wiaodmo to mial on bujną przeszłość erotyczna:( nie wiem jakie ew.badania wykonac w tym kierunku,a mojemu ginekologowi nie do konca wierzę. dodam,że te objawy te nastapily po stosunku.

Gość cykorek
Eee! wydaje mi się że aż tak żle nie jest ,lecz wizyta u lekarza raczej Cie nie minie:( Ja niedoszła lekarka stawiam jednak na hemoroidy lub bakterie.Co do partnera to obawiałabym sie HIV a wenery to są popularne za naszą wschodnią granicą.

Gość cykorek
Może test na chlamydie z krwii... no i cytologia podstawa. NIe znam się może są inne też badania. Lekarz będzie wiedział na co Cię pokierować .Najlepiej isc do lekarza - dermatologa, ktory jednoczesnie jest wenerologiem. Lekarz pobierze Ci wszelkie wymazy, ktore wykonywane sa z funduszu NFZ. Krew tez bedziesz miala pobierana na obecnosc p/cial na chlamydie. Lepiej jest jednak pobrac wymaz z kanalu szyjki macicy. Jest dołladniejszy. Na obecnosc mycoplasma, ureaplasma i bakteryjnej waginozy tez wykonuje sie posiewy. Dobrze by bylo pojsc na badania z partnerem. On przy okazji tez bedzie przebadany.

Gość plakietkarozowa
dzięki cykorku! tylko gdzie pójść po powrocie do kraju?chyba na wizyty z nfzu będzie się czekałooooo...:(

Ja mogę Ci polecić profesora Molskiego ze Szpitala Eskulap z Bydgoszczy. Wykonuje zabiegi gumkowania hemoroidów - bez znieczulenia, nic nie boli iwychodzisz od razu po zabiegu. Konkretny i kompetentny lekarz, na miejscu zbada Cię i zrobi badanie anoskopowe i powie czy nadajesz się do tego zabiegu. Godziny przyjęć sprawdź na www.szpitaleskulap.pl