Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krystyna333

mandat za przejazd bez dopłaty na pospieszny ale z ważnym biletem-szczecin

Polecane posty

Gość krystyna333

mój syn niepełnoletni jechał autobusem posiesznym z ważnym biletem na linie pospieszne ale do przystanku autobusu pospiesznego dojechał autobusem lini zwykłej w którym skasował bilet za 3.40 tj ulgowy na 60min na linie pospieszne został wystawiony mu mandat za brak biletu gdzie do końca ważności posiadanego biletu miał jeszczee ok 30min zgodnie z informacja pana kontrolera miał dokonać dopłaty w wysokości 1zł czy jest to zgodne z przepisami???

Gość Będziesz robiła
awanturę o 1 zł??!!Nie przesadzaj.

Gość Będziesz robiła
Ważność mu się kończyła.Widocznie kanar stwierdził że będzie przez chwilę jechał za darmo bo czas mu się skończy

no przecie znapisał ze bilet był na 60 min a przejechał dop 30, ja myśle ze bilet był wzięty jako na linie zwykłe i bez zniżki, widocznie syn nie potrafił sie wytłumaczyc jaki to bilet

Gość krystyna333
nie będę robiła awantury za 1zł do zapłacenia mam 173.4 jeżeli ureguluję w ciągu 7 dni

Kontrola była w Lini pospiesznej czy zwykłej?Tak czy siak miał ważny numer. Mi się czasem zdarza również tak jeździć.Z tym ze bilet na 20 minut i normalny bo starcza.Jeden przystanek pospiesznym A potem parę minut zwykłym,z powrotem odwrotnie najpierw zwykle potem A BILET ZA 4.40 NA 20 minut.

Gość krystyna333
i to jest to pan poinformował że gdyby jechał najpierw posiesznym byłoby ok ale nie mógł 3min jechać zwykłym autobusem a pózniej zrobić przesiadki na pośpieszny

Bilet jest czasowy nie na dana linie i liczy się kwota plus czas wiec niech nie pierdzieli farmazonów.Kupując biletu czasowe np na godzien możemy się sto razy przesiąść jeśli zdążymy w tej godzinie..Tak samo jak kupując bilet całodobowy jeździ się cala dobę ile chce i czym chce przesiadając się nawet sto razy zaliczając wszystkie tramwaje,autobusy nawet nocne.(to tyczy biletu całodobowego za 5.50)w wypadku syna.

Ciekawe niby dlaczego nie mógł skoro bilet czasowy?jedynie co by Kwota się zgadzała,gdyby jechał za 1.70 to owszem jedynie zwykłym.Bo to,ze nadpłacił to im odpowiada.

Gość krystyna333
nie ma braku legitymacji gdyż ja posiadał tylko napisane brak biletu zostałam pouczona tel o paragrafie 5 ustęp 9 3) 5 ust. 9 otrzymuje nowe brzmienie: „9. skasowany bilet jednorazowy czasowy w jednym tramwaju albo autobusie linii zwykłych lub nocnych jest aktualny we wszystkich innych tramwajach i autobusach linii zwykłych lub nocnych pod warunkiem, że czas jego ważności nie uległ zakończeniu. Przy przesiadkach na linie pospieszne konieczne jest skasowanie dodatkowego biletu według taryfy linii zwykłych i nocnych, uzależnionego od czasu jazdy linią pospieszną. Przy przesiadkach z linii pospiesznych na linie zwykłe lub nocne bilet zachowuje ważność w czasie właściwym dla linii pospiesznej (limit czasu nie ulega wydłużeniu);;

nie czaję, skoro miał bilet na psopieszny i jechał najpierw normlanym a potem pospisznym i zmiścił się w czasie to ja nie widze tu problemu, przeciez bilet na normlany jest tańszy to tym bardzij moze jechać tym czasowym . który jest a psopieszny

Gość gość
NOVA Centrum Edukacyjne Oddział Szczecin zaprasza do zapisu. Rekrutacja nadal trwa. Ostatnie miejsca w grupach: Technik Elektryk, Technik Hotelarstwa, Technik Żywienia i usług gastronomicznych, Cukiernik Asystent Nauczyciela Przedszkola!!!! Wydajemy zaświadczenia do KRUS, ZUS!!! Więcej informacji pod nr telefonu: 796 400 439 lub 91 307 09 22 a także na naszej stronie internetowej www.nova.edu.pl Nasz Adres: pl. Lotników 7, 70-414 Szczecin (obok Kaskady)