Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZosiaSamosia.

Tabletki antykoncepcyjne POMOCY

Polecane posty

Gość ZosiaSamosia.

Witam, Po rocznej przerwie znowu zamierzam zacząć brać tabletki anty. Ginekolog przepisał mi Kontracept. Dodam, że na kilka dni przed miesiaczką pojawiało się czasem u mnie plamienie.. później przerwa i dopiero okres. Ponoć dzięki tabsom unormuje się to. I tu pojawia się problem, Okres mam planowo dostać w niedzielę (za 2 dni), jednak wczoraj zaczął boleć mnie brzuch i byłam pewna że dostałam okres a nie jest to wspomniane wyżej plamienie (wtedy nigdy nie bolał mnie brzuch jak przed @) No i wzięłam pierwszą tabletkę. Jakie było moje zaskoczenie, że dzisiaj jest totalnie "sucho" :( brzuch boli nadal, mam wziać 2 tabletkę.. A teraz sama nie wiem.. Czekac i wziać dopiero kiedy przyjdzie @? a może się rozkręca.. Czy jeśli hipotetycznie jestem faktycznie te 2 dni przed okresem to czy podczas brania tych tabletek on przyjdzie "normalnie"? I czy skuteczność po okresie będzie zachowana? Dodam, że na 100% nie jestem w ciąży- wyprzedzam rady by zrobić test.

Gość fiofiofioopo
Normalnie bierz dalej tabletki. Ochrona po okresie będzie taka sama jak przy prawidłowym rozpoczęciu przyjmowania tabletek. Gdybyś wzięła pierwsza w którys dzień okresu, to byłby problem.. jeśli natomiast 2 dni wcześniej, to okres powinnaś dostać normalnie a ochrona będzie zapewniona od razu. Pozdrawiam