Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zastanawiamsie2

Maroko vs Turcja

Polecane posty

Gość zastanawiamsie2

Gdzie lepiej wybrac się na wakacje? Otwieram dyskusję :)

Gość jenk
Maroko-masz ocean i morze ,mniej Polaków .Dużo do zwiedzania,niższe ceny niż w Turcji .Pyszne jedzenie. Byłam w zeszłym roku pierwszy raz .Wybieram się teraz ponownie.W Turcji byłam 7 razy -też piękna no i jest bliżej ale polecam Maroko

Gość zastanawiamsie2
Faktycznie, Turcja jest bardziej już popularna. To faktycznie może wybiorę Maroko, choć popatrzę jeszcze na ceny wycieczek :P polecacie jakieś biuro podróży?

Gość December 2011
Nie byłam w Maroko, ale Turcja jest the best ;) W Maroko masz ocean, duże fale, zachmurzone czesto niebo (co nie znaczy ze promienie słońca nie opalają), nie wiem jak ze standardami hoteli, ale 3-4 sa bardzo drogie, a 5 baaaaardzo drogie. Nie ma czesto opcji all inclusive. Wszystko zalezy od tego jakiego typu ma to byc wypoczynek i co zamierzasz robic, czego oczekujesz?

Gość zastanawiamsie2
My jeżdzimy w 6 osób, 3 pary. Zazwyczaj po Polsce, ale teraz marzy nam się coś dalej :) Maroko dośc inspiruje swoją egzotyką. Z kolei ta Turcja, tyle zabytków... fakt, że możemy jechac i tu i tu, tylko problem, od czego zaczac :)

Gość LucynaHasz
Polecam Maroko i hotel Campo Di Tutu. Hotel ma przestronne pokoje, są one czyste, ale Pracownicy hotelu są sympatyczni i pomocni. Śniadania są bardzo urozmaicone, kolacje są na prawdę smaczne. Jest możlwiość przekąszenia czegoś w hotelu w ciągu dnia. Animacje i oferta rozrywkowa tego hotelu są wspaniałe. W okolicy dzieje się wiele ciekawych rzeczy. Byłam z Holiday Travel Center i płaciłam tyle co za bilet bo to wszystko przez timesharing szło.

Gość dyrektore
przecież maroko to stolica turcji, hahaha ale głupki :classic_cool:

polecam Maroko, byłem w Casablance przez tydzień. Z miejsc ciekawych do odwiedzenia to Meczet Hassana II , ludzie życzliwi

Maroko, Turcja tak ale wschodnia część (mniej odwiedzana) kiedyś wybraliśmy się na w sumie nie planowaną wycieczkę z Neapolu do tunisu, a potem wzdłuż wybrzeża do Maroka, niezapomniana podróż

Gość Mirka82
Dla mnie zdecydowanie Maroko - Turcja to w większości taka trochę Europa, a Maroko jest totalnie inne, pachnące i dziwne. Dziwne w sensie zupełnie inne od naszej kultury. Jeśli chodzi o plażowanie to ciężko powiedzieć, bo nie plażowałam w Turcji, ale w Maroko jest pod tym względem bosko. Wybrałam się za to na objazdówkę z jednym z polskich biur podróży Rainbow Tours - Cesarskie Miasta, tydzień zwiedzania i tydzień wypoczynku. Sporo się ogląda i zwiedza no i jest odpoczynek, czyli jak dla mnie urlop idealny.

Gość gość
a z jakim biurem podróży wyjeżdżaliście?

Gość gość
Ja niezmiennie kocham Turcję i tamtejsze klimaty. Mieszkańcy są bardzo przyjaźnie nastawieni do turystów, aż czerpią nawet od nich inspiracje. Poza tym jedzenie...no ja się zakochałam w tych smakach, tam wszędzie pachnie aromatycznymi przyprawami. Poza tym widoki, no same plusy. W tym roku znowu poluje na oferty last minute i lecę z https://www.traveligo.pl/last-minute. Byłam z nimi już kilka razy i za każdym wszystko jest absolutnie ok.

Gość Tola

Ja w lipcu byłam w Turcji z Itaka i było rewelacyjnie! Pyszne jedzenie, piękne widoki, super hotel z basnem. W następne wakcje chyba właśnie wybierzemy Maroko, lubimy takie klimaty! Patrzymy na ofertę tylko Itaki, bo do tego biura mamy zaufajnie, latamy od lat i zawsze trafiamy idealnie 🙂