Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ot nick

Zazdroszcze ludzią którzy potrafią sterować własnymi uczuciami

Polecane posty

Gość ot nick

buchalteria uczuciowa sprawia że tacy ludzie są przeważnie górą ,potrafią się lepiej ustawić itp U mnie pojawiają się wpierw uczucia a później z mozołem próbuje dojść dlaczego są takie a nie inne..W zasadzie wiem co składa się na mój określony stosunek do danej osoby ,potrafię wychwycić poszczególne wątki ,jednak sam efekt finalny odbywa się poza moją świadomością ..Przykładowo mogę kogoś lubić mimo iż wiem że wedle obiektywnych standardów jest gnojem/zołzą itp (z resztą przeważnie obdarzam większość ludzi dużym kredytem zaufania )Jednak w pewnym momencie wyczerpuje się on i budzę się pewnego dnia z określonym odczuciem wobec danej osoby ,czymś co jest trudno potem zmienić ..Asertywność bądź koniunkturalizm nakazywał by raczej szyć mój stosunek do ludzi wedle swoich własnych wytycznych a odczucia nie utylitarne spychać na plan dalszy ,niestety chyba nie potrafię a Wy jak macie ..?

Gość prowo słabe
a ja nie zazdroszczę ludziOM, którzy nie znają ortografii

Gość ot nick
nie ma czego ,fakt.

Gość mała uwaga
Z gnojem i zołzą to nie trafiłeś na tym forum ,wedle przebywających tu intelektualnych bonzów to porządane cechy charakteru coś w rodzaju "nieznośny/a ale fajny " Niesty ludzie olewają w obecnych czasach źródła ,kto obecnie czyta Lucjusza Anneusza Seneke w orginale czy choćby Spinoze;) obecnie jedna pani z drugą przeczyta w przerwie na kawę "Dlaczego faceci ,kochają zołzy" i czuje się jakby chwyciła Pana Boga za nogi ..albo wykopała świętego grala psychologii..takie czasy..

Gość ot nick
"yeez" bez urazy ale raczej nie zrozumiałaś o co mi chodzi.

przeczytaj uwaznie :D nikt nie potrafi sterowac swoimi uczuciami mozesz sterowac swoim zachowaniem ale nie uczuciami

Gość mała uwaga
A później jeden czy drugi domorosły matłok próbuje tworzyć teoryje w rodzaju "lukrowanych deficytów"itp baa niektórzy nawet próbują wprowadzać je w życie ...znałem jednego policmajstra który z żoną i dziećmi nie rozmawiał tylko żonę inwigilował a dziedzi poddawał przesłuchaniom ..Ktoś powie że to przerost formy nad treścią ,że facet nie potrzebnie zabierał pracę do domu ale ja w tym widzę poważniejsze przyczyny.

Gość ot nick
szyć mój stosunek do ludzi wedle swoich własnych wytycznych a odczucia nie utylitarne spychać na plan dalszy ,niestety chyba nie potrafię a Wy jak macie ..? BUHA BUHA BUHA HA

Gość ot nick
brak pomysłu na własny nick to jednak jakieś upośledzenie panie "Buha haha"

Gość inna uwaga
Z resztą mędrkowanie na forum ,wyzwiska itp to szczegół(większość to robi ,zdecydowana większość olewa)ale znam mędrka(siema marco;) który szedł dalej ,potrafił wysyłać do ludzi z którymi się nie zgadzał bądź którzy mu podpadli znajomków którzy sugerowali jego "przeciwnikom"samobójstwo itp Przyznacie że gdy internetowy filozof staje się aktywistą i ludzikiem czynu, dzieją się rzeczy paskudne .

Uczuciom można ulegać, lub nie. Można też być świadomym uczuć, albo nieświadomym. Czy nie jest przypadkiem tak, że słabo słuchasz swoich uczuc i dlatego bardziej czujesz się okrętem niż sterem?

Gość domysly
może spotkałeś ostatnie czasy za dużo na swojej drodze takich marków..To typ faceta których plasuje się ciut poniżej np:Bravika tzn oportunizm i tchórzostwo nie pozwala im rozwinąć skrzydeł ale w odpowiednich okolicznościach napewno by się rozwineli (są uciążliwi,wypaczają obraz rżeczy normalnych bo sami nie są do końca normalni )A może jescze coś innego

Gość brin
Trening Asertywności http://pilumnus.dl.pl/s/asertywnosc_e-trening Trening asertywności skierowany jest do wszystkich, którzy mają trudności w bronieniu i egzekwowaniu swoich praw, nie potrafią mówić stanowczo „nie, przez co czują się wykorzystywani lub nie szanowani. Trening pomaga tym, którzy chcą zyskać motywację do stanowczego przedstawiania swoich racji i odpowiednie po temu umiejętności oraz korzystać ze swoich praw bez naruszania praw innych. Zastanów się czy... dokucza Ci nieśmiałość ? trudno Ci wyrazić to co czujesz ? masz problemy z komunikowaniem się ? czujesz, że musisz się bronić się przed innymi ? brak Ci siły przebicia ? boisz się, że Twoje zdanie nikogo nie interesuje ? nie potrafisz odmawiać ? chcesz zwiększyć swoją pewośc siebie ? Zastanów się czy... dokucza Ci nieśmiałość ? trudno Ci wyrazić to co czujesz ? masz problemy z komunikowaniem się ? czujesz, że musisz się bronić się przed innymi ? brak Ci siły przebicia ? boisz się, że Twoje zdanie nikogo nie interesuje ? nie potrafisz odmawiać ? chcesz zwiększyć swoją pewośc siebie ? http://pilumnus.dl.pl/s/asertywnosc_e-trening

Gość Un homme fatal ;)
dokucza Ci nieśmiałość ? - eee nie specjalnie trudno Ci wyrazić to co czujesz ?- nigdy nie zauważyłem masz problemy z komunikowaniem się ?- wręcz przeciwnie czujesz, że musisz się bronić się przed innymi ?- a muszę się przed kimś bronić ,jak sądzicie ..? :) brak Ci siły przebicia ?-przechodzę bez problemu przez wszystko poza ścianami nośnymi. boisz się, że Twoje zdanie nikogo nie interesuje ?-nie zbyt mądre pytanie ,całe zastępy tylko czekają aby spijać mądrości z moich ust ,moje pojawienie się rozgrzewa do czerwoności nawet forum botaniczne do którego nie zaglądał wcześniej nawet pies z kulawą nogą :)poza forum jest normalniej ,nie narzekam.:) nie potrafisz odmawiać ?-różnie to bywa chcesz zwiększyć swoją pewośc siebie ? taaak ale dopiero po zmniejszeniu"wacka"(to się nazywa gradacja ważności problemów osobistych) :)