Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kdjififgoif

moj facet ma małego :(

Polecane posty

Gość Wredny anonimowy psychol
A nie bedę doprowadzał do wzwodu, przy lekarzu, żeby je dojrzał,może się przejdę, ale bedzie mnie to sporo kosztowało... Czytsałemk artykuł jakiegos lekarza na ten temat to pisał,że nie ma na to maści i sa dwa wyjścia, albo to zaakceptować, albo iśc z tym do kosmetyczki....bo to jedynie defekt kosmetyczny

Grudki perliste prącia są punktowymi tworami skórnymi umiejscawiającymi się na koronie żołędzi. Mogą występować jako pojedyncze, lub mnogie wykwity tworzące kilkurzędowy wieniec wokół korony żołędzi. Zmiany te przez niektórych autorów uważane są za wady wrodzone, przez innych jako wariant szeroko pojętej normy. Nie wymagają one żadnego leczenia - nie ma wskazań zdrowotnych do ich usunięcia. Niektórzy pacjenci twierdzą nawet, że zawdzięczają im silniejsze doświadczanie bodźców seksualnych, jednak zdecydowana większość obserwuje z niepokojem grudki perliste, nie może ich zaakceptować i domaga się ich usunięcia. W takiej sytuacji zmiany można zlikwidować przy pomocy laseroterapii, lub krioterapii. Pacjenci często pytają "Czy grudkami perlistymi można się zarazić?". Odpowiedź tak jak można wywnioskować z powyższych informacji oczywiście brzmi "Nie". Grudki perliste jako twory struktur pokrywających koronę żołędzi nie są wywoływane przez czynnik infekcyjny. Według wspomnianych wyżej badań częstość występowania zmian u białych mężczyzn wynosi około 14 %.

Wszędzie pisza cos w tym stylu,ze to szeroko pojęta norma i nic groźnego a tutaj kobiety piszą że to obrzydliwe i ze odmówiłyby seksu, przejebane

"(...) są to tzw. grudki perliste prącia (łac. papillae coronis; ang. pearly penile papules). Nie jest to żadna choroba i nie można tym się zarazić. Jest to normalny twór skórny, który według danych statystycznych występuje u 22% mężczyzn niebrzezanych (w tym obrzezanych w wieku dorosłym) i u 12% mężczyzn obrzezanych po urodzeniu. Grudki perliste nie wymagają leczenia, można wręcz docenić ich obecność, gdyż są miejscem bardzo erogennym. Jeśli jednak ktoś ich u siebie nie akceptuje, może je usunąć laserowo lub za pomocą krioterapii."

Gość grifft
mówisz o prosakach!:)? to nic takiego, zaakceptuj to:)

Gość czitosy serowe
bo to chyba nie aż taka norma, ja takiego nie widziałam, ani nie słyszałam o tym nigdy. Weź się przestań burzyć, nas się czepiasz? Znajdź dziewczynę i jej to tłumacz. Po prostu odradzam spontaniczny seks. Koleżanka miała kiedyś podrażnienie po goleniu na większych wargach sromowych, jakieś lekkie zapalenie skóry z białymi grudkami. Została oskarżona przez faceta o chorobę weneryczną. Tłumaczenie nic nie dało. Radzę więc nie wyskakiwać z takim penisem bez ostrzeżenia bo możesz uzyskać w okolicy miano rozsiewacza francy :P

grifft Serio? Mam tego bardzo mało, to jest taki po prostu taki defekt skórny. Ale kobiety niewiedzące co to,mogą tego nie zaakceptowac chyba...

Gość wybacz ale mialam faceta ktory
mial takie grudki i owszem spalam z nim Z GUMKA ale w zyciu bym mu nie zrobila loda i dotykac tez nie chcialam :-O

czitosy serowe bo to chyba nie aż taka norma, ja takiego nie widziałam, ani nie słyszałam o tym nigdy. Aha to hujnia, pewnie sporo penisów widziałas w życiu, wiec mam przejebane...ma to z 15%-20 % ludzi Weź się przestań burzyć, nas się czepiasz? A czy ja kogokolwiek się czepiam? Znajdź dziewczynę i jej to tłumacz. Mam blokade przez to i nie szukam dziewczyny nawet. No cóż nie będe wydawał tysiaca złotych na usuniecie czegoś co nie zagraża mojemu zdrowiu i nie jest zadnym zapaleniem. Po prostu musze zrezygnować z seksu, a to nie łatwe bo jestem w sumie hetero. Czytałem na forach, ze wpidy dziewzcyn które to akceptują bo wiedzą co to ejst, ale wiekszsć nie wie, wiec, cięzka sprawa ogólnie.

wybacz ale mialam faceta ktory mial takie grudki i owszem spalam z nim Z GUMKA ale w zyciu bym mu nie zrobila loda i dotykac tez nie chcialam No cóż słabo, a duzo tego miał? Na tych forach to chyba ludzie sie pocieszają, ze to normalne...a lekarz pewnie tez mnie by pocieszał, że niektórzy tak mają ze trzeba to zaakceptowac, ale jak to mi preszkaqdza, to musze wybulić tysiaka na zabieg,bla bla

Gość ja mam takie prosaki na szyji
i zyje. wez nie panikuj czlowieku:-O

grifft NO tak chodzi własnie, o to, ale co innego miec to na oku, a co innego na penisie, wiem że to nic takiego, ale moja potencjalna patrnerka, mogłaby pomyśleć, zę to jaks choroba weneryczna, tak jak pisze czitosy z serem.

Gość grifft
do pani która kochała się z facetem z grudkami a loda by mu nie zrobiła loda-no comment. Rozbawiłaś mnie. Dla mnie rozmowy o intymności były zanim zaczęłam się kochać! a same prosaki to chyba sprawa jasna jak słońce, ludzie ile wy lat macie?

Gość grifft
szukaj normalnej kobiety to nie będzie problemu:D

ja mam takie prosaki na szyji i zyje. wez nie panikuj czlowieku Wolałbym mieć na szyi, albo gdziekolwiek, ale nie na penisie...podobno to znika z wiekiem, ale jak bedec czekał do 30 z seksem, to i tak żadna nie zechce 30-letniego prawiczka...

Gość grifft
i zapamiętaj z takich rzeczy się nie tłumaczy:) o tym się ewentualnie rozmawia, ale nie popadaj w kompleksy, to jest pewien urok:)

Gość grifft
haha młodyś jeszcze i głupi:) nie mówie tego ponieważ żeby obrazić nie nie:) i radzę nie słuchać internetowych desperatów tylko ŻYĆ

grifft Troche mnie pocieszyłas, a tamta rzeczywiscie śmieszna, nie brzydzi sie brac do buzi penisa, a prosaki by jej przeszkadzały :D. Ale nie każda wie co to jest i moze myśleć, że mam jakiegos syfa. NA szczeście ja mam to ledwo widoczne, jak patrze na zdjecia w google to masakra.

W sumie jak kobieta mnie bedzie kochać to takie cos jej nie bedzie przeszkadząło,ale też nie wiadomo. A do tego ze jesem młody i głupi to prawda. Ale pewnie chcesz mnie tylko pocieszyc. Ja tam w sumie nie potrzebuje tego żeby mi kobieta loda robiła, dla niektórych kobiet wziecie penisa do buzi to poniżenie chyba...

Gość xendźia
zaraz rzygnę :O

Gość czitosy serowe
dobra, widać, że Ci to przeszkadza. I faktycznie robisz się wredny ;> Ilość penisów, jakie widziałam to moja sprawa. Może załóż temat w stylu "dziewczyny, to normalne, że niektórzy mają grudki na penisie". Może to zwiększy wiedzę na ten temat i zrozumienie wśród dziewczyn. Ja już wiem, że coś takiego jest ;] Jupi, powiększyłeś grono dziewczyn wiedzących co to za ustrojstwo. sam przyznałeś, że masz barierę psychiczną. Napisałeś wcześniej, że miałeś szansę na seks. Pewnie przypadkowy, co? Myślę, że jeśli podejdziesz do dziewczyny bardziej uczuciowo i powoli, nie prosto do łóżka, to się przełamiesz. I otworzysz przed dziewczyną. A ona, jeśli będzie miała co nieco w głowie to zrozumie i zaakceptuje.

Gość grifft
tylko wiesz jak będziesz tak ciągle myślał to będzie ciężko, zaakceptuj to jako norma i tyle.

Gość grifft
jesteś jeszcze młody i za seks się nie zabieraj, poczekaj, dojrzej:) seks oralny tylko w związku jest piękny. byleby trafić na swoją połówkę:) chociaż to wszystko jest kwestią gustu. każdy z nas jest inny, jedni mają prosaki, dziewczyny mają nie równe wargi sromowe mniejsze, takie są nasze uroki a nie wady.

jesteś jeszcze młody i za seks się nie zabieraj, poczekaj, dojrzej seks oralny tylko w związku jest piękny. byleby trafić na swoją połówkę chociaż to wszystko jest kwestią gustu. każdy z nas jest inny, jedni mają prosaki, dziewczyny mają nie równe wargi sromowe mniejsze, takie są nasze uroki a nie wady. NO wiem, ale nie każda dziewczyna ma takie podejście, jak ty i nie jestem juz taki młody wiekszość w wieku 22 lat wielokrotnie uprawiało seks. A z tym urokiem to trochę przesadziłaś :D

Gość jacek wacek i agatkaaaaaaaaaaa
I tak oto temat o mikrofiu...tkach zamienił sie w temat o krostach, haha

Gość grifft
hehe no dokładnie:) sie ciesz że nie masz mikro:)

dobra, widać, że Ci to przeszkadza. I faktycznie robisz się wredny ;> Ilość penisów, jakie widziałam to moja sprawa. Nick zobowiązuje w końcu :D Może załóż temat w stylu "dziewczyny, to normalne, że niektórzy mają grudki na penisie". Może to zwiększy wiedzę na ten temat i zrozumienie wśród dziewczyn. Nie wiem moze tak zrobię, ale wiekszosc wpisów to pewnie by było, nie to nienormalne porzygałabym się jakbym cos takiego zoabczyła. Ja już wiem, że coś takiego jest ;] Jupi, powiększyłeś grono dziewczyn wiedzących co to za ustrojstwo. To, ze wiesz co to jest nie zmienia faktu, ze by cie to obrzydzało pewnie. sam przyznałeś, że masz barierę psychiczną. Napisałeś wcześniej, że miałeś szansę na seks. Pewnie przypadkowy, co? NIe, źle to określiłem, jakbym chciał to pewni znalazł bym sobie dziewczynę no i miąłem kilka szans na zwiazek, ale, bałem sie jak zareaguje jak to zobaczy i odpuszczałem. Myślę, że jeśli podejdziesz do dziewczyny bardziej uczuciowo i powoli, nie prosto do łóżka, to się przełamiesz. I otworzysz przed dziewczyną. A ona, jeśli będzie miała co nieco w głowie to zrozumie i zaakceptuje. Dzięki za te słowa, mimo tego, ze sama bys pewnie tego nie zaakceptowała.

Gość grifft
to nie jest wenera, do jest normalne:) ja już odłączam się od dyskusji. Miłego wieczoru