Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kira10061973

niski poziom Bhcg

Polecane posty

Gość kira10061973

może mi pomożecie? Ostatnia miesiączka 10.12. Test pozytywny 09.01. 23.01 wizyta u ginekologa. Lekarz podczas badania USG dopochwowego stwierdza, ze macica jest PUSTA. "tak moze wyglądać ciąża kilkudniowa, ale nie 5tyg". 25.01 wykonałam badanie Bhcg - 973mlU/ml 27.01 ponowne badanie 1024 mlU/ml No i niby przyrasta, ale to tylko ok.7% po 48h. Do tego pusta macica - jest endometrium. No i cały czas plamię. Raz mniej, raz bardziej - to trwa już 2 tyg. - raz plamię raz krwawię. Do tego bóle po bokach w dole brzucha. Jakby jajniki miały popękać. Pomóżcie - nie mogę znaleźć żadnej odpowiedzi co to może oznaczać. W zasadzie nawet nie łudze się , że urodzę , ale ta niepewność jest dość stresująca. Do tego nie mam kontaktu z lekarze,

przykro mi ale to wyglada na pozamaciczna moze idz do innego lekrza?

Gość kira10061973
Nie mam z kim porozmawiać. Lekarz powinien jutro przyjmować, ale chyba ma urlop. Czuję się strasznie rozbita. Ta niepewność mnie dobije.

Gość niestety ale to
raczej poronienie samoistne- miałam podobnie, w końcu dostalam normalnego krwawienia, trochę dziwne że lekarz Ci tego nie powiedział. Jak skończysz plamienie / krwawienie,, to powtórz jeszcze raz bete, żeby sprawdzić czy spada i idz jeszcze raz na usg, tylko może do jakiegoś lepszego lekarza, no i nie załamuj się, choć wiem że to trudna sytuacja

ale jak widzisz plami juz 2 tygodnie a beta rosnie- i do tego bol jajnikow- ja bym pojechala na Ostry dyzur- bo pekniecie jajnika czy jajowodu moze grozic krwotokiem ( i reszte scenariuszu sama sobie dopisz)

Gość niestety ale to
mi lekarz powiedział, że krwawienie może trwać do kilku tyg., ale Ty również możesz mieć rację ( choć byłoby lepiej dla Autorki, żeby to nie była ciąża pozamaciczna ), dziwne że lekarz nie zrobil usg w tym kierunku, ja tez proponuje wizytę w szpitalu

Gość kira10061973
lekarz (i to dobry lekarz) w zasadzie w poniedziałek wykluczył ciąże. USG robił dość długo i dokładnie. Sama mam dość dziwny organizm (albo pecha?). Przeszłam poronienie zatrzymane w 6tc, w 2010r ciąża obumarla w 12tc . W żadnym z tych przypadków nie krwawiłam. Czy może tak wolno rosnąć hcg, pomimo poronienia, tylko dlatego ze biorę luteinę? Szczerze mówiąc juz się pożegnałam z tym dzieckiem i teraz musze żyć dla tych dzieci, które są w domu.

jak sama widzisz- objawy inne- moze jednak jedz do tego szpitala?