Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zycie w Warszawie

czy znajde prace w Warszawie?

Polecane posty

Gość zycie w Warszawie

Chce przeprowadzic sie do Warszawy, gdyz tutaj gdzie mieszkam nie ma pracy, wszedzie szukalam i nic, nigdzie nie potrzebuja, szukalam rowniez po okolicznych troche wiekszych miastach i tez nic, mam dosc, nie chce ciagle siedziec w domu, wstaje rano, posprzatam, zrobie obiad i siedze przy kompie, nie chce takiego zycia, dlatego pomyslalam o Warszawie, tam mam najblizej lecz zeby ode mnie dojezdzac to nie ma szans, dlatego pomyslalam o pokoju 2-osobowym z kolezanka, nawet mamy na oku pokoj 2-os za 1000zl, lecz mam pare pytan: czy znajde prace taka w sklepie, restauracji itp?czy dam rade sie utrzymac?Ile w ogole sie zarabia w Warszawie?za jakiekolwiek odp bylabym wdzieczna:-)

Gość wszyscy myślą że tu jest raj
W stolicy płacą krocie, utrzymanie jest bardzo tanie. :O

Gość nosem w kałuże
ja wiem co ci odpiszą : won z Wawy nie potrzebujemy tu wiejskich dziewek . to forum to chamy :) ja osobiście Ci rad nie udzielę bo nigdy nie pracowałam w Warszawie. Moja koleżanka pracuje w zarze i ma ok 1800 zł

Gość zycie w Warszawie
wiem, ze niektorzy moga tak odp, ale na mnie to nie robi wrazenia, jak ktos nie ma za grosz kultury to jego sprawa, lecz mam nadzieje, ze jakies normalne odp to dostane;)

Gość mam piękną cerę
jest wiele możliwości ale...i mnóstwo ludzi ubiegających się o stanowisko, spróbuj, akurat w handlu czy gastronomii jest najszybciej znaleźć, spróbuj w bankch na infolinii czy innym call center, też dużo szukają, generalnie polecam bo też zaczynałam od takich prac w w-wie i było łatwo, później apetyt rośnie i jest trudniej bo nie jest prosto otrzymac posadę specjalisty czy menedżera o którą ubiega się 260 osób! sklepy płacą 1800-2000 brutto, knajpy tak samo+napiwki, jakieś prace biurowe/asystenckie na poczatek ok. 2000-2500 brutto

Gość hscuhhahia mieszkam w wawie
Praca biurowa asystencka na początek 2000-2500 brutto? To żart?

Gość mam piękną cerę
skąd jesteś? daleko masz do w-wy? jesli chcecie tu zamieszkać i szukać pracy to musicie mieć kasę na start, możesz znaleźć pracę na drugi dzień a możesz nic nie znaleźć w 3 miesiące, wiem co mówię:) nie wiem jakie masz doswiadczenie ale polecam już teraz wysłanie aplikacji do sieciówek typu HM, Zara, Yes biżuteria, Ryłko, Rossman itp itd przez ich strony www, w zakładkach hr są ogłoszenia, pozostałe portale to pracuj.pl jako najważniejszy przyspecjalistycznych stanowiska i gumtree...tam jest cała "drobnica" poza tym na miejscu radzę zrobić rundkę po galeriach handlowych, ja dziś przynajmniej z 6 ogłoszeń widziałam na witrynach sklepów

Gość zycie w Warszawie
dzieki za odp, na poczatek to moge isc nawet na kase, aby tylko zarobic na swoje utrzymanie, w sumie jak sie nie ryzykuje to nic nie ma;)

Gość franceska tez z w-wy
Praca biurowa asystencka na początek 2000-2500 brutto? To żart?----> dlaczego żart? moja siostra pracuje w f. ubezpieczeniowej na okres próbny (asystentka dyrektora) i ma 2800 brutto, po 3 mcach ma mieć 3300 br

Gość zycie w Warszawie
jakies 150km;) a doswiadczenie to pracowalam na kasie, tyle co ze stazu z up, ukonczylam 2letnia szkole policealna na kierunku kosmetyczka, bo nie bylo mnie stac na studia... na poczatek mam 1500zl, tyle udalo mi sie zaoszczedzic starczy to?ewentualnie moglabym jeszcze od kogos pozyczyc

Gość kejstana 29
pożycz:P mieszkanie, rachunki typu gaz, prąd, telefon/komórka, bilet miejski ok.100zł/mc, jeść trzeba, pożycz lepiej

Gość franek z janek
musisz mieć tez internet żeby cv wysyłać - to też koszt

Gość zycie w Warszawie
hmm to ile powinnam miec na start?wlasnie ten pokoj o ktorym myslimy to mozna tam podlaczyc sie do internetu

Gość bhu78
ja nie radze, bedziesz miec tylko na mieszkanie i marne jedzenie.. w rossman zarabia sie ok 1300, 1800-2000 toi tylko czsem spozywczaki, ja bym nie polecala wam tu przyjazdu wiem co mowie

Gość yjyujy
nie spodzziewaj sie kokosów na początku to faktycznie zarobisz na mieszkanie i skromne życie ale jesli u siebie nie masz żadnej pracy to uważam że i tak warto

Gość gfgdf
W stolicy jest teraz nieciekawie.. Ja bym jezcze poczekał.. Na chwile obecną bardzo ciezko jest z pracą, owszem mozna znaleść o ile jest sie studentem bądź inwalidą.. ( IIstopnia ) . Niektórzy mnie wrecz osłabiają szukając osób z wyzszym wykształceniem, 5cio czy 10cio letnim stazem oferując 1500zł brutto.. A takich ogłoszeń jest coraz wiecej.. Jeszcze rok temu widywało się ogłoszenia gdzie stawiano duze wymagania ale tez i proponowano 3-10tys zł miesiecznie.. Teraz nie ma szans z niewiadomo jakim wykształceniem na zarobki rzedu 3tys zł o ile nie ma się znajomości.. Ogólnie ofert jest mało.. Zrób test.. Poszukaj ogłoszeń o prace z warszawy.. Nie patrz co to za praca tylko wysyłaj pokolei wszędzie CV.. Jak na 200 aplikacji zadzwoni do Ciebie 5 osób to będzie naprawde dobrze.. A mówie tutaj o telefonach w sprawie pracy.. Bo po takiej ilości wysłanych CV będziesz przez dwa dni odbierac telefony z ofertami kredytów, pozyczek, ubezpieczeń i ofert sprzedazy maszynek do golenia ;p (autentycznie proponowano mi moze ze 20 razy juz golarke :P ) Także moze spróbuj na Wrócław? Tam jeszcze nie ma takiego przeludnienia.. Aaaa.. A Warszawiacy rodowici to najgorsze hamstwo, cfaniactwo jakie tylko mozna znaleść w Polsce.. Siedząc w tranwaju podejdzie do Ciebie koleś i wykrzyczy Ci ze on jest warszawiakiem i jemu nalezy sie miejsce siedzące.. Nie taki rzadki przypadek..

Gość zycie w Warszawie
Dziekuje za te wszystkie wypowiedzi, tylko ja czuje, ze chce cos zmienic, nie chce ciagle siedziec w domu, bez pracy, praktycznie bez znajomych, dobija mnie te siedzenie w domu, a o Warszawie pomyslalam, bo mam tam najblizej, jestem mloda, chce miec prace, bawic sie, spotykac sie ze znajomymi, a przez te siedzenie w domu czuje sie jakbym byla emerytka:o

Gość gfgdf
Twój wybór.. Ew. jeżeli potrzebowała bys pomocy w hmm.. zagospodarowaniu się w stolicy , ja jestem na miejscu i słuze pomocą..

Gość co do demonstracji
Hym za sex znajdę ci mieszkanie i opłacę.

Gość zycie w Warszawie
gfgdf dzieki:-) co do demonstracji-dziekuje,ale nie skorzystam:p

Gość terrastara
gfgdf ---> jak koles z tramwaju moze do Ciebie podejsc siedzac?

Gość dziewoja z wawki
też to zauważyliście???? zarobki w warszawie spadły do tego stopnia że bardziej opłaca się pracować w małej miejscowości gdzie koszty utrzymania dużo niższe :O Dla przykładu ja: zarobki na czysto: 1600zł mieszkanie czynsz: 650zł mieszkanie rachunki raz w miesiącu: 50 zł internet: 30 zł karta miejska: 100 zł jedzenie: 500 zł inne:50 zł zostaje ponad 200 zł :O Przyjaciółka z miasteczka pod warszawą: zarobki: 1500zł mieszkanie plus rachunki i internet: 450 zł jedzenie: 400 zł inne: 50 zł zostaje: 600 zł OSTATNIO SOBIE ROBIŁYŚMY ZESTAWIENIE I TAKIE WYNIKI :O

Gość mier56
szukam pracy i jest zle w warszawie , proponuje max 6zl za h i co z tym zrobic?jak opaty s a duze a zarobki ok 1200- max 1600w handlu

Gość gość
Niech Ci jeszcze napisza jaka dostaniesz umowę .Co trzy miesiece bdz musiała szukac nowej roboty .Gdyby tak było slodko to w Wawie nie byłoby bezrobocia ,a jest.

Gość renatamag
Pracy w Warszawie nie brakuje, ale wiadomo zależy kto czego szuka. Ja szukałam na wszystkich możliwych serwisach, najczęściej na regionalnych : http://praca-w-warszawie.pl/

Gość pawel brodak
Pracy nie brakuje, ale problemem jest stosunek zarobków do kosztów życia. Niestety, ale nasza stolica jest strasznie droga. Radzę raczej zabrać się poza miasto - w Radzyminie nowe mieszkanie kosztuje mniej niż stare w Warszawie, a dojazd do pracy może zajmować nawet mniej. Wszystko jest kwestią optymalizacji miejsca pracy i mieszkania.

Gość radekson
W Radzyminie jest Akacjowa Aleja, tam realizowany jest IV etap inwestycji, masz mieszkania za ponad 4 tysiące za metr, w bardzo dobrych warunkach. W stolicy takie mieszkania kosztują nawet i dwa razy więcej, chociaż zależy od lokalizacji. Generalnie - odradzam mieszkanie w stolicy, to jednak zbyt wysokie koszty.

Gość Paweł z Alamyco
Szukamy osoby na stanowisko Przedstawiciel Handlowy do zbierania klientow (gastronomia, kina, kluby, szkoly jez obcych, generalnie wszystkie firmy, które mogą mieć fajne oferty), którzy w pierwszych dwoch miesiacach chcą za darmo się reklamowac w naszej nowej aplikacji mobilnej. Wyznaczony realny target, urządzenie mobilne do prezentacji, bardzo możliwa praca na stałe przy widocznym zaangażowaniu. Realne zatrudnienie. Prosze o kontakt Pawel.Nieweglowski@alamyco.com

Gość Marzena 90
Ja bardzo długo szukałam pracy w stolicy i łatwo nie było. Bardzo pomogło mi to- www.praca.gratka.pl/kandyduch. Spróbujcie . Może Wam też to się przyda. Pozdrawiam:)

Gość MietekMoczyna
Chcesz zarabiać więcej? Chcesz się rozwijać? Nawiązywać kontakty? PayVenture (www.payventure.co) to intedyscyplinarny hub, społeczność na rzecz pracy w duchu przedsiębiorczości, tworzenia, realizacji projektów, komercjalizacji produktów i usług oraz rozkwitu nauki. Skupiamy profesjonalistów, artystów, naukowców, nauczycieli, menedżerów, liderów i przedsiębiorców z różnych branż. Naszym celem jest stworzenie warunków do pracy i rozwoju na bazie osobistej motywacji, pasji i talentów i wsparcie innowacyjnej kultury firm. Naszą misją jest wspieranie profesjonalistów i przedsiębiorców w tworzeniu i rozwijaniu własnej działalności bez granic – tak, by mogła im dawać radość, spokój i wolność oraz źródła stałych dochodów. Chcemy wspierać w odkrywaniu prawdziwego potencjału ludzi oraz znajdowaniu możliwości radosnej współpracy celem budowania lepszego świata przy jednoczesnym zarabianiu pieniędzy. Pomagać w odkrywaniu uczucia radości ze wspólnego tworzenia i pracy. Wspierać wolną i swobodną samorealizację oraz rozwój człowieka, zespołów i organizacji na całym świecie. Dowiedz się więcej: www.payventure.co I dołącz do nas, aby rozwijać się i zarabiać więcej: http://pay-venture.eu/register/