Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyrodnia siostra

wesele przyrodniej siostry

Polecane posty

Gość przyrodnia siostra

Opiszę Wam moją sytuację od początku żebyście mogli zrozumiec moją sytuację.Moja mama wyszła za rozwodnika ,w poprzednim związku miał córkę.Jeszcze przed ślubem potrącił mojego tatę jakiś samochód i miał zmiażdżone obie nogi.Do slubu jechał na wózku,moja mama nie chciała odkładać ślubu.Po ślubie stan zdrowia pogorszył się i właściwie to moja mama płaciła alimenty na pasierbicę.Mojej mamie przez kilka ładnych lat powodziło się dobrze więc płaciła wysokie alimenty i robiła prezenty bez okazji.Gdy miałam 16 lat firma mojej mamy zbankrutowała i niestety obniżył się nasz budżet.Moja siostra przyrodnia wtedy odwróciła się od nas i tylko przez sąd robiła podwyżki o alimenty.Gdy czasami mama spóźniała się z alimentami to przychodził sms ,,gdzie kurwa są moje alimenty,,.Ja żeby pomóc mamie chodziłam do pracy,w restauracji myłam talerze.Moja mama wyszła na prostą ,założyła własną firmę i na dzień dzisiejszy powodzi nam się dobrze,ja pracuję razem z mamą i w systemie zaocznym robię magisterkę.No i przechodze do sedna,przyrodnia siostra właśnie wychodzi za mąż,od dwóch lat nie pobiera alimentów bo już skończyła studia.Teraz dowiedziała się że jest nam dobrze finansowo i wysłała zaproszenie na ślub i wesele ale tylko dla mnie i dla mojego taty.Co mam robić,przez te ostanie lata wcale się nie odzywała,nie odwiedzała swojego ojca,moich telefonów też nie odbierała.a teraz do mnie dzwoni i twierdzi że jesteśmy rodziną i powinnyśmy trzymać się razem.Mi jest przykro że tak postępowała z moją mamą .

Gość nie poszłabym na wesele
jedyne co bym zrobiła to wysłała kwiaty pocztą kwiatową i dołączyła kartkę z życzeniami. Wyjdziesz z twarzą z takiej sytuacji.

wiesz jesli ktos nie odbiera moich tel. - a w koncu ma takie prawo - staram sie dopasowac i stosuje zasade wzajemnosci;-))) jesli nie utrzymujecie kontaktow - to co z tego ze wychodzi za maz? to tylko wydarzenie z jej zycia a nie o skali swiatowej - Ty zapewne masz swoje zycie i na nim najlpeij skoncentrowac energie, ludzie czesto zauwazylam, ze jak dostaja zaproszenie to czuja sie w obowiazku przyjsc ;/ naprawde nie nalezy korzystac z kazdej oferty w zyciu - i tyle

Gość popierram
popierem ROR. W zyciu nie poszlabym na takie wesele. Dziewczynie chodzi tylko o pieniadze, nie daj sie nawet na to nabrac! Przeciez wiedziala gdzie mieszkasz, jej ojciec mogla przyjsc wczesniej. JA potraktowalabym ja tak jakbym jej nie znala!

Olac taka siostre i kaktusa wyslac i napisac to jest moj kur....a prezent! albo jeszcze lepiej,ladnie w karton zapakowac mlotek i napisac karteczke" a prezent wybij sobie w glowy":) Po co udawac ze nic sie nie stalo...

Gość przyrodnia siostra
W tej całej sytuacji jest mi najbardziej żal mamy,bo to moja mama ciężko pracowała na wydatki pasierbicy,a teraz nawet zaproszenia na ślub nie dała mojej mamie tylko dla mnie i dla taty.Dziękuje za słowa poparcia,nie pójdę wcale,nawet do kościoła a mamę przekonam żeby nie robiła żadnego prezentu

skoro pasierbica zaprosila Cie (glownie ze wzgledu na pieniadze) to moze idz, zalatw sobie jeszcze osobe towarzyszaca a do koperty wloz 10 zl !! albo daj w prezencie np posciel (taka z Tesco za 20 zl

Gość dxrfwsfzswrs
bym sie jej teraz odwdzięczyla bardzo niemile wole nie pisac jak :-P nie jestem osobą która zapomina o takich wrednych zachowaniach

Gość nie kupuj nic
ja uwazam ze ona nie zasluguje nawet na kwiaty. po prostu ja olej i urwij kontakt. czemu dziewczyna ma jej wysylac kwiaty skoro tamta nie interesuje sie niczym. ja wyslalam kwiaty znajomym na slub bo nie moglam byc na ich slubie, a taka osoba nie zasluguje nawet na to zeby pamietac o jej slubie.

Gość pominięcie Twojej mamy
jest wyjątkowo perfidne... zwłaszcza, że żoną ojca tej dziewczyny Twoja mama jest od dawna!!! aha, zauważyłam, że o ojczymie piszesz "tato" - czyli chyba jesteście w dobrych stosunkach??? a co on mówi o zaproszeniu pomijającym żonę???? osobiście albo SKROMNY bukiet + kartka, wysłane pocztą lub niedrogim kurierem, albo tylko kartka lub nawet po staroświecku - telegram (ważne, by doszedl dokładnie w dniu ślubu) chyba że zaproszenie jest z "potwierdzeniem przybycia" - wtedy z odpowiednim wyprzedzeniem odmawiacie przyjazdu, dołączając kartkę z życzeniami + np. skromniutki album na zdjęcia ślubne; i niech się pazerna laska udławi własną żółcią i chciwością... były życzenia, był prezent, wszystko gra, tylko nie tak, jak ona chciała ;) i dobrze!!!!

Gość pominięcie Twojej mamy
w każdym razie na wesele na 100% bym nie poszla, a skoro z rozmysłem pominęła Twoją mamę - nie szłabym także na ślub natomiast totalne pominięcie tematu slubu zostałoby przez laske potraktowane jako woda na młyn - tej satysfakcji jej nie dawaj...

Gość wredna menda
Oczywiście, że nie poszłabym na taki ślub, ani na takie wesele. Do siostry bym zadzwoniła i przypomniała, że Wasza rodzina to trzy osoby, a nie dwie, że przez ostatnie lata nie pamiętała, że ma rodzinę, ojca, życzycie jej wszystkiego najlepszego, ale niech pamięta, że szczęścia nie buduje się na czyjejś krzywdzie. I to wszystko. Nie znała Was, Wy nie znajcie jej teraz. Żadnych kartek, kwiatów, prezentów bym jej nie wysyłała. Ale to moje zdanie. Chociaż pomysł z 10 zł w kopercie, tudzież pościelą ze stylonu jest też niezły :D