Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milkajjjjq

co ja mam zrobić ;/zepsulam swoj wyglad

Polecane posty

Gość milkajjjjq

zależało mi na ładnym wyglądzie dla pewnego faceta,przed wczoraj zaczęłam kuracje benzacne bo wyskoczyły mi syfy przed okresem..i mam straszny wygląd dziś,cera dosłownie szorstka,sucha,plamy czerwone ....okropnie,nawet tego nie pomaluje a spotkanie dzis wieczor musi sie odbyc ;(((( smaruje kremami i nicc

Gość milkajjjjq
eh to nie wchodzi w gre

Gość milkajjjjq
smarowałam cala twarz kremem i maścią benzacne

Gość dziś na pomarańczowo
zaparz rumianek i zrób sobie okład na twarz. złagodzi podrażnienia i nawilży nieco suchą skórę. później nałóż grubszą warstwę tłustego kremu i zostaw na kilkanaście minut, co się nie wchłonie zetrzyj chusteczką. tylko wykonuj te czynności delikatnie, nie trzyj skóry. a do podkładu dodaj trochę kremu, nie będzie taki suchy i nie zrobi się sztywna skorupa na tych podrażnieniach.

Gość spaliłas twarz
benzacne mocno wysusza, maść z vit a albo maseczka z olejku, i dobry podkład

Gość milkajjjjq
myślicie ze to pomorze?podkład mam max factor lasting ale co z tego ,jak na tych suchych miejscach zrobią mi się plamy

Kup jakąś maseczkę kojącą. Jeśli masz siemię lniane, to zmiel je, dodaj 2łyżki wody ciepłej przegotowanej (żeby zrobiła się gęsta papka-takie gluty:) i nałóż na twarz na co najmniej 15 min. źle się rozprowadza, ale powinno ukoić skórę. No i nie nakładaj więcej maści na całą twarz, tylko punktowo, na zmienione miejsca.

Gość amarenkaaa
benzacne jest do stosowania punktowego!! nie dziwie się że powypalało Ci twarz, kup maść z witaminą A tak jak radzi ktoś wyżej i jakąś mocno nawilżającą maseczkę. na noc gruba warstwa maści po 2 dniach powinno być ok, a na pryszcze polecam brevoxyl jest to delikatniejsza wersja benzacne :)