Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Brzydka, nie kochana....

Wprowadzi się do nas jego córka :(

Polecane posty

Witam, mam problem :( Mam 17 lat, mieszkam z rodzicami. Mój tata ma córke( rok młodsza jest :o ) To moja "siostra" przyrodnia. Poznalam ją 2 lata temu. Nie lubie jej. Przez nia i jej matke nasza rodzina praktycznie sie rozpadła. Ale mimo to rodzice są razem, tylko że teraz jej matka wyjeżdza do UK, dostała tam prace, a ta dziewczyna ma zamieszkać z nami, do wrzesnia!!!!!!! Nie zniose jej! Czuje sie pominięta, nikt nie zapytał mnie czy sie zgadzam 😠. Mam przez nią kompleksy :( Ja nigdy nawet nie uważałam sie za ładną, a ona... ładna twarz, wysoka, taka odważna. Gdy była u nas mój chłopak wpatrywał sie w nią jak w 7 cud swiata :( Co robić?! Ona odbiera mi ojca, pewnie chłopaka, a nawetmoja matka mnie do nie porównuje!

Gość przecież to własnie po to
skoro ta przyrodnia siostra jest młodsza od ciebie, to kłopoty macie nie przez nią i jej mamę a tylko i wyłacznie przez TWOJEGO TATĘ. Który nie dość, że zdradził mamę, to jeszcze dzieciaka na boku zrobił... Niestety za błędy się płaci i prawdziwa rodzina musi przez to cierpieć :(

Z czego mam się cieszyć?! Wiem, że to wina ojca, ale dlaczego ja mam cierpieć. Żadna z niej ofiara, podlizuje sie, jest fałszywa... To jak zły sen 😭

Gość uwaga!!!
to prowo!!!!

Gość Córka z nieprawego łoża
to jest jak zły sen przez twojego chłopaka, któremu twoja siostra bardziej się podoba od ciebie :P

Gość 87878787878787
Niestety, niewiele możesz zrobić. Możesz jednak przygotować się do tej sytuacji. Może ta młoda nie jest taka najgorsza? Może Cię polubi? Daj jej szansę. Nie ma sensu walczyć i urządzać awantury bo przegrasz. A jeśli naprawdę będzie żle, to chyba lepsza będzie chłodna głowa i przemyślane działanie.

Gość widzę dwie drogi
albo zaczniesz ćpać i się buntować na dobre (ze złości) albo wytrzymiesz to wszystko i będziesz żyć jak dawniej, nie zwracaj na nią uwagi,traktuj ją jak powietrze i tyle. Ucz się,spotykaj ze znajomymi żyj swoim życiem po prostu... powodzenia życzę!

Gość kamillllllla millllla
Przyjmij to na klatę! Co nas nie zabiło, to nas wzmocni! Żyj i daj żyć innym. Twój ojciec narobił bigosu, a teraz Ty , poniekąd, za to płacisz, tamta dziewczyna też. Trudno. Taki lajf, nie ma lekko. Ale nie szukaj problemów, jeśli i ona nie będzie ich stwarzała, jej pewnie też nie jest różowo.

Gość to bieda
Można z chłopakiem i przyrodnią siostrą zrobić trójkącik :)

Gość kamillllllla millllla
I nie rozczulaj się tak mocno nad sobą bo to dziecinne. Masz 17 lat, jesteś już dorosła, fochy to najgorsze, co możesz zrobić - potraktują Cię, jak histeryczkę i gówniarę. Bądź twarda i opanowana. Uprzejma, ale z dystansem.

Jak czytam te niektóre wypowiedzi "to bieda Można z chłopakiem i przyrodnią siostrą zrobić trójkącik" to się zastanawiam z którego oddziału psychiatrycznego nadajecie :o Nie wiem czego można nie rozumieć w tej sytuacji. Musze, dzielić swój dom, łazienke życie z obcą os. :o do tego jest irytująca, moja mtka zgodziła sie na to jej zamoieszkanie, bo zaoszeczedzi ojciec 700zł co miesiąc płacenia alimentów. Takie suki potrafią sie urzadzić, ona ma babke, mogła u niej mieszkać, ale tu chodzi o kase. Jej matka ma poza nią 2 dzieci, kazde ma innego tatusia. Jeżeli na każde dostaje alimenty, to po co ona w ogóle ma pracować?! Jej corka (a niestety moja siostra) to taka tapeciara, fałszywa krowa, solaryzowana malpa. Nienawidze ojca jej i tegpo cyrku...

Gość Flubber is
prowo

Flubber is prowo Tak prowo, bo temat nie o cipie,prawiczku i zdradzie :o co za debile 💤

Autorko - serdecznie ci wspolczuje;((( masz niepowaznych rodzicow - szczegolnie ojca ktory zapladnial inne laski w trakcie tworzenia rodziny z twoja mama, twoja mama tez nie potrafi cie ochronic - i funduje ci taki stres. no ale rodzicow sie nie wybiera - niedlugo uzyskasz pelnoletnosc i bedziesz mogla o sobie decydowac, przykro mi ze rodzice zafundowali Ci taka patologie, ktora (niepotrzebnie!) rzutuje na Twoja samoocene - kiedys to zrozumiesz. Rzadko sie na tym forum unosez - ale jak dla mnie to akurat Twoje przypadek jest wyjatkowy - dotknal Cie prawdziwy dramat sposowowany ludzka glupota;/

Jestem murzyńskim gejolesbem, lubuję się w seksie analnym z niedźwiedziami, szczególnie kiedy rozrywają moje zwieracze :classic_cool:

Mogę ci tylko współczuć. Kurcze dziwne uczucie mieć naglę siostrę przyrodnią. Pewnie jest w tobie taka niechęć w postaci tego, że ona może być lepsza i obawa że może zając twoje miejsce. Nie masz za wesoło. Wina leży po stronie rodziców, szczególnie jej mamy i twojego taty. Wiesz ona nie pchała się na ten świat. Może warto było by zakolegować się z nią??? wiesz do września to jednak kawałek czasu. Bardziej bym sobie ugruntował podłoże i starał się ją poznać. Może jest inna w środku. Też bym brał pod uwagę, że to ja w razie czego jestem ten dobry, a ona zła i to ona nie umie się dostosować.

przyjaciel - ja jestem za rozwiazaniami pokojowymi, daleko mi do agresji. Natomiast uwazam ze w tym przypadku namawianie autorki do "zakolegowania sie" - a autorka napisala ze sytuacja i tak rzutuje na jej niska samoocene - byloby utwierdzaniem jej - ze to po jej str jest "wina' ktopra powinna "odkupic" - prubojac sie zaskarbic sobie sympatioe tamtej;/ Wiem, ze byc moze nie do konca o to ci chodzilo - ale tak mi sie nasunelo na mysl. Biedne dziewczyny - placa za glupote trojki doroslych glupkow;//

Tam wyzej to podszyw.. ;/ Ja rozumiem, że ona ma nawet gorzej, bo wprowadzi się do obcego domu, sama.. ale tak mnie to drażni. Jak będzie bardzo żle, to ja się wyprowadze. Do wujka, juz z nim rozmawiałam, on i tak nie m rodziny swojej... :( nie dogadam sie z nią. Nie wierze w to.

Ważne abyś przez złość i niechęć nie zrobiła sobie bagna w domu. Pamiętaj, że ona wchodzi na twój teren i jej na pewno też łatwo nie będzie. Musisz pokazać jej że chcesz ją traktować jak rodzinę. Nie ma sensu abyś wdawała się w konflikty. Też nie możesz mieć kompleksów z powodu przyrodniej siostry bo to cię w pędzi w depresję.

Gość Autorka-Brzydka, nie kochana.
To forum jest beznadziejne, tak was podnieca podszywanie się że nawet sie logujecie :o Dziekuje za odpowiedzi. A ciebie podszywajaca swinio pewnie kiedyś spotka to na co zaslugujesz. Trzeba być kretynem by dla własnej zabawy na forum napierdalać sie z kogoś komu sie swiat na głowe wali-ale to swidczy o tobie. Nie napisze juz tu cała reszta to podszywy....

Gość myoneoneself
kiedys odpłacisz pięknym za nadobne.... dorobisz się, walniesz parę plastyk i wtedy pokazesz na co cie stać! :D:D:D:D:D