Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zmartwiona... :(

Problemy skórne proszę o pomoc

Polecane posty

Witam. Od pewnego czasu mam problem ze swoją twarzą. Pojawiły się na niej czerwone, łuszczące się plamki, które czasem swędzą. Nie domyślam się przyczyny ich występowania jednak jest to dla mnie problem bardzo uciążliwy. Pani dermatolog powiedziała, że to nic ale jednak coś w tym jest. Skóra najbardziej piecze mnie po umyciu, niezależnie czy przegotowaną wodą, kupiona bądź prosto z kranu. Wstawiam link ze zdjęciem, może ktoś miał podobny problem i jest w stanie mi pomóc. http://imageshack.us/photo/my-images/51/skraq.jpg/ W rzeczywistości wygląda gorzej... pomaga jedynie gruba warstwa kremu lecz nie na długo. :(:(:(

Hmmm...w sumie nie mam ustalonej diety, można powiedzieć, że jem to co jest. Mało też piję i myślę czy nie w tym problem.

moje dziecko miało taki problem ze skóra jak zjadała dużo białka "z potraw które się zjada powstają wszystkie choroby ludzkie"HERODOT

Dodam, że już dość długo mam ten problem, przestałam się malować podkładami itp. żeby bardziej nie wysuszać skóry.

ja jestem na żywieniu optymalnym od ponad 8 lat. nie mam problemów z cerą nawet przed @. wczesniej bywało różnie.czy stan skóry poprawia sie czasem czy zawsze jest tak samo? "z potraw które się zjada powstają wszystkie choroby ludzkie"HERODOT "z potraw które się zjada powstają wszystkie choroby ludzkie"HERODOT

Jest różnie, często problem nasila się rano i wieczorem. Są też takie dni, w których plamki są mało widoczne.

Ta dieta optymalna powinna pomóc? To znaczy, że brakuje mi witamin z jedzenia ? :)

dobrze by było zmienić dietę - zrobić badania ( okaże się czy nie brakuje witamin ) a na podrażnienia stosuj dermokosmetyki. nie zwykłe kremy. w aptekach znajdziesz różne. Ja polecam Decubal. są w dobrej cenie, nie zawierają substancji zapachowych i konserwantów.

ja przetestowałam wiele dermokosmetyków do mojej wrażliwej cery i natrafiłam na krem Decubal Face Vital który odpowiednio nawilża skórę twarzy . Twarz wreszcie ma naturalny kolor i nie piecze.

Gość Zolek2
W tym przypadku sprawdziłbym też czy nie masz jakiś pasożytów w sobie. Często objawem są występujące przebarwienia na skórze. Jeśli nic ci jeszcze nie pomogło to sprawdź czy nie są to pasożyty.

Gość ydgstrwuqtre
Autorko, a czy możesz napisac jak wygląda Twoja dieta na codzien?

Gość Wioleśieńka
A może to AZS. może wystąpić w każdym wieku.Polecam dermatologa. Ja mam taki problem ze skóra np. po peelingach i pomaga mi wtedy łagodzący i kojący żel do skóry podrażnionej Decubal. Poleciła mi kosmetyczka po peelingu kawitacyjnym. Łagodzi, skóra nie szczypie i jest wygładzona. Po kilku użyciach znikają zaczerwienienia

Gość Wioleśieńka
A może to AZS. może wystąpić w każdym wieku.Polecam dermatologa. Ja mam taki problem ze skóra np. po peelingach i pomaga mi wtedy łagodzący i kojący żel do skóry podrażnionej Decubal. Poleciła mi kosmetyczka po peelingu kawitacyjnym. Łagodzi, skóra nie szczypie i jest wygładzona. Po kilku użyciach znikają zaczerwienienia

Gość Ola334
Jeżeli chodzi o problemy skórne, kiedyś pojawiły mi się takie plamki czerwone na ręce, jakby odparzenia. Oczywiście nie wiedziałam co to takiego może być, więc zaczęłam smarować zwykłym kremem nivea, ale niestety nie pomógł. Więc pożyczyłam od koleżanki Sudocrem. Tak naprawdę wiedziałam, że jak nie pomoże, to nie pozostaje mi nic innego , niż jak iść do lekarza. Na szczęście minęło i teraz póki co (odpukać) nie mam tego typu problemów.

Gość gość
A może ty spróbuj przestać spamować tym degównalem? niedobrze się już robi, od 3 miesięcy tylko degównal i degównal, w każdym temacie. Wycinają, wycinają a wy dalej swoje. Ile można? :/

Gość gość
A ja polecam wizyte u kosmetologa

Gość Dorodziuńdzia
Ej, ja napisze poważnie, to nie reklama. Miałam bardzo przesuszoną skórę na twarzy w dolnej części głównie, policzki, broda, nad ustami. W aptece w koszyku były wyłożone próbki tego Decubala. Wzięłam jakaś z żelem nawilżającym, wrzuciłam do torebki i zapomniałam o niej, ale ostatnio jakoś znalazłam i wysmarowałam się. Nie będę pisała, że mój problem zniknął jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki, ale naprawde przesuszenie sie załagodziło. Teraz zamówiłam ten zel na DOZie i zobaczymy jak bedzie przy regularnym stosowaniu

Gość gogolinkaka
a który to dokładnie produkt? nie kojarzę żadnego żelu do twarzy tej marki...

Gość Dorodziuńdzia
Pełna nazwa z opakowania to Decubal anti-itch gel łagodzący i kojący żel przeznaczony do skóry podrażnionej. Decubala zamawiam na dozie, więc jak wpiszesz ta nazwę to na pewno wyskoczy