Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość toyya

Skleroterapia

Polecane posty

Gość toyya

Witam.Mam pytanie do kobiet u których przeprowadzany był zabieg skleroterapii - którą klinikę w Warszawie polecacie i czy jesteście zadowolone z efektu ?

Gość Michalina 123456
Podłączam się do pytania.

Gość lat 25
niestety żylaki to dla mnie koszmar... pierwszy żylak wyszedł mi w wieku 16 lat.. i strzela mnie jak słyszę dziewczyny które twierdzą iż mają żylaki bo im żyła przebija pod skórą.... Ja miałam guzki które trzeba usuwać operacyjnie... Pierwszy raz poszłam do chirurga jak miałam 18 lat.. od razu na wizycie zaznaczył mi że jedna noga to tylko operacja ale duży czynnik miał fakt że ja nie rodziłam a wiadomo ze po ciązy najwięcej zachodzić zmian w organizmie i jest pewne że mi wyjdą . Dlatego wstrzymałam się z operacją do czasu ciąży. życie samo pokazało. Operacje miałam w wieku 23 lat , w ciągu 6 miesięcy miałam operacyjnie robione dwie nogi. Efekt był dla mnie zadowalający gdyż mogłam założyć rajstopy kryte i spódniczkę, a wcześniej tylko spodnie bo tylko górki(jak dla mnie góry)było widać. ogólnie jestem po trzech skleroterapiach i przyzwyczaiłam się z tą myślą , ze moje nogi to troszkę jak zęby.. muszę o nie systematycznie dbać... ps. to są uroki chorób genetycznych które odziedziczyłam po mamie:), wiem mam duże doświadczenie z ŻYLAKAMI

Gość xan typa
Aby usunąć żylak polecam klinikę Dermedicus - www.dermedicus.pl Na dłuższą metę natomiast wskazana jest opieka chirurga naczyniowego, lub flebologa, bo żylaki są objawem niewydolności żylnej.