Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

detralexiarka

Sinlac- jak podawac i od kiedy?

Polecane posty

dziecko ma 4 mies skonczone. ma azs. jest na bebilonie pepti1 i czesto je. tzn 2-2,5 godzi 150 ml. zy sinlac bylby dla niej dobry zeby ja nasycił i zeby dłuzej spała> jak go podawac ?

Gość calineczkacelina
tez jestem ciekawa

Gość peptiii2
Mój maluch też jest na pepti i nie najadał się tak samo jak twoje dziecko. Ja zaczęłam po konsultacji z alergologiem dodawać kleik najpierw kukurydziany a potem ryżowy do mleka. Po 1 miarce na butlę. Mały w tym wieku co twoje dziecko wypijał 150 ml. Sinlac mozna podawać tylko 2 razy dziennie i tylko takie do karmienia łyżeczką, więc raczej sinlac jest jako urozmaicenie diety

Gość calineczkacelina
a czy Twoje dziecko tez ma azs? mozesz mi pokazac opakowanie tych kleików jakie uzywalas?i jak to przygotowac? na bebilonie robilas take kelik? jak?

Gość peptiii2
Tak, ma azs- tzn narazie w fazie wyciszonej od 5 miesięcy a maluch ma 9. Ja robiłam na pepti te keliki: bobovita lub nestle kleik ryżowy albo kukurydziany http://www.bobovita.pl/nasze_produkty/produkty_wg_kategorii/kaszki/KASZKA/39 http://www.zdrowystartwprzyszlosc.pl/nestle/produkty/kleiki.aspx Robiłam na mleku pepti- dodawałam 1 miarkę od mleka na butlę 150 ml. pepti jest bardzo rzadkie i nie starczało maluchowi.

Gość calineczkacelina
mam rozumieć ze dodaje 150 ml wody , 5 miarek bebilonu i jedną kaszki???

Gość jesli masz
troche oleju w głowie to znajdz w necie-tam wszytsko opisane jest-jak podawac i od keidy...

Gość mamama27
no dla mnie też dziwne pytanie - nawet na opakowaniu sinlaka pisze od kiedy i jak się go robie - podawałam go dziecku zaraz po 4 m-cu ale nie pamiętam proporcji - wiem że robi sie go na wodzie i jest gęsty więc podaje się łyżeczką - zastępuje jeden posiłek mleczny i jest dobry w smaku a co do kleików - to przecież po to są kleiki i kaszki ryżowe bezmleczne żeby dodawać je do mleka czy preparatu mlekozastępczego i podawać dzieciom - na początku można zagęszczać lekko mleko ale ja dawałam na gęsto łyżeczką bo synek polubił - i co najważniejsze kaszki zmieniają smak tego ochydnego mleka i przynajmniej mój syn dzięki temu wogóle jadał to mleko

Gość peptiii2
Tak 150 ml wody, 5 miarek pepti i 1 miarka kleiku

Gość gość
Jeżeli macie dzieci z AZS i podarenie Babilon i nadal nie ma poprawy to musicie zmienić mleko