Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość abcd1234efgh5678

sałatka z zupek chińskich ???

Polecane posty

Gość abcd1234efgh5678

czy jest dobra ?? znalazłam ją dzisiaj w internecie i zastanawiam się nad jej wykonaniem :D zna ktoś wypróbowany bardzo doby przepis ??? jakich zupek najlepiej użyć ???

1 zupka chinska lagodna 1 zupka chinska ostra kapusta pekinska, ewentualnie glowka salaty lodowej( ja ja wole) puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli 1 duza piers pokrojona w kostke, usmazona bez przypraw, tylko nie rumienic zbyt mocno majonez, ok 4 lyzek ( ja lubie winiary) makaron z zupek chinskich kruszymy drobno i wrzucamy do michy, dodajemy przyprawy do nich dolaczone, tluszczyk wyrzucamy, dalej dodajemy kukurydze, fasole, oczywiscie odsaczamy najpierw, potem pokrojona w paseczki kapuste, ew, salate i kurczka juz usmazonego. Wszystko mieszamy i dodajemy majonez, jak 4 lyzki za malo, no to wiecej odstawiamy salatke na ok 2-3h do lodowki. Pod wplywem majonezu makaron pecznieje i robi sie miekki.

Gość trochę podłamana
zwykłych, vifona - kurczak łagodny, pikantny. Usmażyć piersi z kurczaka na patelni, pokroić w kosteczkę. Zalać zupki wodą, makaron dodać do piersi z kurczaka, posiekać kapustę pekińską, wsypać puszkę majonezu, ugotować jajka na twardo, pokroić na drobno, dodać do sałatki. Majonez, sól, pieprz i gotowe.

Gość trochę podłamana
wsypać puszkę kukurydzy* miało być :D

Gość hjhjhhjhjhjhj
a ja znam taką : 3 zupki chińskie najlepiej złoty kurczak puszka kukurydzy ogórki konserwowe 2 rodzaje papryki (najlepiej pomarańczowa i żółta) majonez zupki chinskie pokruszyc i dodac przyprawy i majonez i pomieszac potem dodac reszte i pomieszac a potem odczekac kilka godzin az makaron zmieknie i salatka sie przegryzie

Gość abcd1234efgh5678
a ogórek konserwowy albo papryka ? a pomidorowej też można użyć ?

Gość jestem kobieta woda ogniem
najlepiej VIFON jedna ostra, jedna lagodna, piers z kurczaka,ogorki konserwowe, kukurydza, groszewk, fasola czerwona z puszki, majonez. Makaron z zupek pokruszyc, wsypac przyprawy z zupek oczywiscie bez tluszczu. Piers z kurczaka w kostke, podsmazyc bez soli, jak ostygnie wrzucic do makaronu, dodac fasolke, kukurydze, gorszek, ogorek w kostke, majonez, wymieszac. Do lodowki na pare godzin i gotowe. Moj facet potrafi cala ta salatke w godzine wszamac a jesty tego sporo :D

Gość jestem kobieta woda ogniem
pomidorowej raczej nie bardzo, najlepiej te rosolki z kurczaka!!

Gość trochę podłamana
do sałatki można dodać, co Ci się podoba. Ja dodaje jeszcze pomidorków koktajlowych.

Gość trochę podłamana
Zupki zdecydowanie kurczakowe, łagodne i pikantne. Ja dodaje zawsze dwie łagodne i jedną pikantną.

Gość abcd1234efgh5678
kurczak musi być smażony czy może być ugotowany ?

Gość sdfsdfdfdsfsdfs
ja z zupek chinskich robie tak:: dwie paczki zupek chincskich kurczakowych dwa sloiki selera w sloiku szynka kukurydza majonez sposob wykonania: makaron z zupek pokruszyć, zalać to wszystko tym selerem ze sloika i odczekać pare godzin az mieknie makaron i pozniej pokroic szynke w paseczki, dodac kukurydze, posolic, popieprzyc, dodac majonezu i gotowe:)

Gość jolapikola.
dobra, najlepiej tych z vifona uzyc (oczywiscie tylko makaron)

Gość abcd1234efgh5678
sam makaron bez przypraw ?????????????????????????? a ktoś dodaje tych przypraw ze zupek ?

Gość abcd1234efgh5678
a która waszym zdanie lepsza sałatka: GYROS czy Z ZUPEK CHIŃSKICH ??? :)