Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość twoja mmmmm

po pewnym produkcie spożywczym wchodzi wiedza jak po fecie

Polecane posty

Gość twoja mmmmm

czy ktoś z Was wie o jaki produkt spożywczy chodzi? Może ktoś go spozywa i sam to zauważył. Jeśli nie wiecie o jaki produkt spożyw. chodzi to zgadujcie Ma się po nim : -super pamięć, -super myślenie -nie chce się po nim jeść (brak apetytu)

Gość Witame nastepnego koniobijcę
Amfa, hera, ecstasy

Gość vhjikoikjhvbghjikol
pyłek kwiatowy

Gość twoja mmmmm
pyłek kwiatowy . Skąd wiedziałeś?

Gość twoja mmmmm
zgadłeś to pyłek kwiatowy. Skąd wiedziałes?

Gość vhjikoikjhvbghjikol
ma się wiedzę na różne tematy :)

Gość twoja mmmmm
jesz go vghf....? Zauważyłeś że to działa?

Gość ojtak
z czym go jecie i ile?? podzielcie się wiedza plizzzz

Gość what do you know
Na mnie ten pyłek nie działa. :(

Gość vhjikoikjhvbghjikol
twoja mmmmm na nabycie wiedzy stosuję lepszy sposób. Pyłku nigdy nie próbowałam i nie zamierzam.

Gość twoja mmmmm
jaki to sposób?

Gość twoja mmmmm
vhj... jesteś moderatorką kafee?

Gość ojtak
no to możecie napisać ile tego jeśc i jak?

Gość vhjikoikjhvbghjikol
twoja mmmmm systematyczna nauka. tanio, prostko i skutecznie, z korzyściami dla zdrowia

Gość vhjikoikjhvbghjikol
nie, nie jestem moderatorką :D

Gość twoja mmmmm
pyłek kwiatowy posiada w sobie bardzo cenne białko. Białko szkodzi na nerki jak jest w dużych ilościach więc nie można tego jesć dużo. 3 razy dziennie mała łyżka pyłku+ bardzo dużo wody Pyłek kupisz u pszczelarza albo na rynku u osoby sprzedającej miody

Gość ojtak
dzięki!Właściwości odżywcze i terapeutyczne pyłku wynikają z bardzo bogatego składu chemicznego, zidentyfikowano w nim ponad 250 różnych związków chemicznych.Są to: węglowodany, tłuszcze, białka, składniki mineralne, witaminy, rutyna, olejki eteryczne, fitocydy, antybiotyki-inhybiny, hormony, enzymy, kwasy organiczne,stymulatory wzrostu. Węglowodany - to przede wszystkim fruktoza, glukoza, maltoza, oraz w mniejszej ilości: arabinoza, ryboza, izomaltoza i wiele innych. Tłuszcze. W pyłku wyodrębniono 12 kwasów tłuszczowych, między innymi: kwas palmitynowy, linolowy, linoleowy, arachidonowy. Białka. W pyłku wykryto 32 aminokwasów. Są to: fenyloalanina, izoleucyna, leucyna, lizyna, metionina, treonina, walina, alanina, prolina, seryna, histydyna, glicyna i inne. Zawartość aminokwasów w pyłku dochodzi do 12%. Składniki mineralne. Pyłek jest bogaty w wiele składników mineralnych: makroelementów i mikroelementów. Wyodrębniono: potas, fosfor, wapń, magnez, sód, krzem, mangan, żelazo, miedź, cynk, jod, selen i inne. Witaminy. W pyłku pszczelim zidentyfikowano następujące witaminy: A, B1, B2, B3, E, C, B6, PP, P, D, H, B12, kwas foliowy, inozytol, biotynę, kwas pantotenowy, kwercytynę. Inne składniki. Enzymy: amylaza, inwertaza, fosfatazy, peroksydazy i inne, których stwierdzono 42. Kwasy organiczne: jabłkowy, mlekowy, cytrynowy, winowy, szczawiowy, bursztynowy, i wiele innych.

Gość twoja mmmmm
dzięki za info. Ale i tak nie wiemy co jemy

Gość twoja mmmmm
poprostu mogą nas kłamać co w tym pyłku naprawde jest

Gość ojtak
"moga nas okłamywać" kłamać można samemu. Poza tym trochę logiki. a co ma w pyłku być? Złoto srebro i diamenty? pzdr

Gość twoja mmmmm
może pomyślicie że wierze w zabobony... ale no kurcze ja czuję że tak jest naprawde że jak wystawie słoik z pyłkiem kwiatowym za okna w nocy i postawie go przodem do pełni księzyca to ta energia z światła księzycowego osiadzie na pyłku

Gość niekonieczny
Jeśli już, to wolę miód, ten sam skutek, oczywiście skutek mocniejszy jak ktoś bardzo wierzy, bo dochodzi efekt placebo. czyżby kolejny mocno przejęty szeptaną reklamą cudownych wspomagaczy wszystkiego? Polecam przede wszystkim zdrowy rozsądek, tego nigdy za wiele i nie da się przedawkować, co z pyłkiem jest możliwe i mogą zaczac się schody.

Gość twoja mmmmm
wiem jedno odkąd zaczełam jeść pyłek kwiatowy i wystawiać go na promienie światła księżycowego zaczełam interesować się fizyką czego nigdy wcześniej nie miałam. No i stworzyłam kilka teorii fizycznych i kilka wzorów. Ale pewnie nigdy nikomu o nich nie powiem