Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość loht35it

Próba samobójcza

Polecane posty

Gość loht35it

Jak myślicie ile trzymać będą osobę w szpitalu psychiatrycznym po próbie samobójczej?

Gość loht35it
chcę zasymulować samobójstwo bo w środę mam sprawdzian z matmy, na którego nic nie umię :(

Gość jak nie bedzie chciala byc
trzymana w tym szpitalu to w ogole nie beda trzymac ;)

musiala wyrazic sama na to zgode :) Ewentualnie jak byla niepelnoletnia to zgode wyrazil opiekun prawny.

Gość loht35it
Osoba ta po próbie samobójczej jest niepoczytalna tzn. nie poznaję ludzi, majaczy, bywa agresywna. Dziś została przeniesiona na oddział psychiatryczny. Na pytanie ile potrwa hospitalizacja dostała odpowiedź "zobaczymy". Nie wiem czego się spodziewać, czy kilka dni czy tygodni bo tą osobę trzeba karmić, prowadzać do łazienki więc to wiąze się z urlopem w pracy.

aaa, to zmienia postac rzeczy. Samobojstwo tu ma mniejsze znaczenie niz pozostale objawy. Prowadzeniem do lazienki, karmieniem zajmuje sie personel szpitalny. O jakim urlopie tu mowa?

Gość loht35it
No waśnie chodzi o to ze powiedzieli że oni nie mają na to czasu i zeby był ktoś z rodziny kto się tym zajmie... A ja nie wiem ile teraz mam tego urlopu wziąć...

Od tego sa. Musza miec czas. A jak nie to beda miec obsrane lozko.

Gość loht35it
Ale mi nie chodzi o ich wygody tylko o dobro tego człowieka bo jest mi bliski. Nie będę poświęcać godności bliskiej mi osoby aby dopiec pielęgniarce. Jak dziś zaszłam po południu to się okazało że ta osoba od wczoraj od obiadu nic nie jadła - nie było komu nakarmić.I nic sobie do zarzucenia nie mają bo przecież jedzenie było przyniesione ale nie wzięli pod uwagę tego że ta osoba łyżeczki nie jest w stanie utrzymać.

Gość fsfd
jeśli to twój rodzic/ dziecko/ mąż to lekarz może wypisać Ci opiekę nad tą osobą. nie musisz brać urlopu. Btw. przepisy w psychiatryku chyba nie pozwalają na ciągłą obecność gości.

Gość loht35it
Odwiedziny są od 11 d0 18. Już mi ordynator powiedział, że jak jutro przyjdę to mi załatwi 'wejściówkę" i będę mogła być na oddziale już nawet od 7. I mogę siedzieć cały dzień - bo ta osoba wymaga ciągłej opieki