Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takemetomydreams

dlaczego niektórzy mężczyźni nie potrafią okazywać uczuc?

Polecane posty

Gość prawda o twoim facecie
Są ludzie z natury złośliwi Jasne. Ale ci ludzie przestają być złośliwi, gdy się zakochają. Znam kila takich osób. Nie rozumiem, czemu ordynarne chamstwo nazywasz "docinkami" :O Jesteś w związku? Pozwalasz mężczyźnie na takie docinki?

Gorzej, sama musiałam się nauczyć dosrywać tylko jak jesteśmy sami ;) Taka małpa ze mnie, a wcale bardzo oziębła nie jestem. Z czymś takim spokojnie można walczyć.

Aha, czyli on ci dosrywa publicznie, a ty jemu prywatnie. Fajny związek, nie ma co. W imię czego zdecydowałaś się być z facetem, który praktykuje wobec ciebie chamstwo? Nigdy tego nie zrozumiem.

Nie, on mi nie dokucza wcale, to ja mam baaardzo złośliwe poczucie humoru i czasem coś bardzo nieprzyjemnego chlapnę. To jest brak taktu i z tym można walczyć - wcale nie musi mieć związku z tym jak ktoś okazuje uczucia. Poza tym autorka nie napisała jakie to są docinki. Jeden się obrazi za byle co, drugiego rozbawisz niemal się z niego wyśmiewając. To już jest kwestia dogadania się z partnerem jakie żarty cię irytują.

Poza tym widzę, że bardzo się zirytowałaś, że nie każdy jest tacy jak Twoi znajomi którym chwilowa zmiana w hormonach pada na mózg tak bardzo, że nawet zmieniają swoje ogólne zachowanie względem jednej osoby (a potem im przechodzi i są tematy "on nagle stał się niemiły")

Owszem, napisała: "przy znajomych coś do niego mówie a on "poczekaj jak Ty masz na imie?" Nie tak mówi facet do kobiety, którą kocha. Cokolwiek byś nie powiedziała na ten temat.

Wiesz, jeżeli jest to żart to większość osób z minimalnym dystansem do samego siebie zacznie się śmiać. Mogę zrozumieć, że jego te żarty bawią, jak ją nie - to niech z nim pogada i zwraca mu uwagę. A ty wypluj ten kij, bo tak się związku tworzyć nie da.

Zirytowałam się, bo spotykałam się kiedyś z podobnym typem. Na siłę próbował być zabawny w towarzystwie i, o dziwo, też twierdził, że ma problem z okazywaniem emocji. A takie "życzliwe koleżanki" jak ty Moorland twierdziły, że na pewno kocha, tylko taki ma charakter trudny :O Rzuciłam go w końcu po prawie roku (o rok za długo). Teraz mam męża, któremu nie przyjdzie do głowy okazać mi brak szacunku, podśmiewać się czy coś. Jasne, że żartujemy, czasem nawet z siebie, ale wszystko jest w granicach szacunku do drugiej osoby. A tego "zamkniętego emocjonalnie" spotkałam parę lat temu z nową kobietą. I, ku mojemu zdumieniu, był grzeczniutki i do rany przyłóż. Widocznie z tamtą faktycznie wpadł emocjonalnie.

A ty wypluj ten kij, bo tak się związku tworzyć nie da. Ciekawa jestem, jak twój facet odbiera twoje "poczucie humoru" ...

Taaaa...zwal winę na faceta. Nikt Ci nie kazał być w związku z kimś kto TOBIE nie odpowiadał. To tak samo jakby ktoś zaczął opisywać autorkę jako histeryczkę która wszystko bierze do siebie i ciągle wymaga migdalenia się. NIE. Ludzie mają różne potrzeby, różne żarty i różnie okazują emocje. Sam fakt, że facet ją kocha nie znaczy, że powinni być razem, a tobie gratuluję słuchania się koleżanek w kwestii tego z kim powinnaś być. Podpaski też ci wybierają?

Jak przesadzę to zwróci mi uwagę, poza tym jak mówiłam. Czasem mi czymś odpowie i już - potrafi się z tego śmiać, albo, jak mówi - przywykł ;)

Facet nie odpowiada autorce, przeszkadza jej jego rzekome "poczucie humoru" i oziębłość uczuciowa. "Sam fakt, że facet ją kocha" no właśnie taki fakt nie zaistniał! A ty jej próbujesz wmówić, że kocha, tylko miał trudne dzieciństwo :O Używam tamponów, a wtedy miałam niecałe 20 lat.

Moorland-ale tu nie chodzi o Ciebie i Twoje postrzeganie niewybrednych żartów a o autorke,której ewidentnie to przeszkadza.Co człowiek to inne zachowanie-nie należy wrzucać wszystkich do jednego wora.Radzisz autorce aby porozmawiała z partnerem,tyle ze te rozmowy nic nie dają,pada tylko stwierdzenie z jego strony "że marudzi",a dla niej to bardzo istotna kwestia,dlatego wydaje mi się,że to dopiero początek..końca.Nie ma szczerej rozmowy =związek prędzej czy później się rozpadnie.

No już tego wiedzieć nie musiałam! Gość twierdzi, że mu zależy - pewnie mu zależy, pewnie na swój jakiś tam sposób ją kocha, ALE ona wcale nie musi być zadowolona z tego "jakiegoś tam sposobu kochania". to by byłaś głupia, że wystarczyło ci zapewnienie o "miłości" faceta wystawione przez koleżanki, żeby rok męczyć się w najwyraźniej nieodpowiednim związku.

Malutka_w_szpileczkach90 - no właśnie nie. Ja starałam się wytłumaczyć tej dziewczynie z góry, że ten konkretny facet może po prostu nie mieć na celu zranienia autorki i może faktycznie mu zależy, ale skoro sama twierdzi, że to nie działa to powinna odejść - co napisałam w kilku postach wyraźnie. On jest taki jest, ale ona tego znosić nie musi.

Głupia to jesteś ty usprawiedliwiając własne i faceta autorki chamstwo jakimś specyficznym poczuciem humoru :O No ale cham chama zawsze poprze. Autorko, życzę mądrej decyzji, bo z tym człowiekiem nie będziesz szczęśliwa. Zapewniam, że są faceci, którzy okażą uczucie i nie będą poniżać cię ani prywatnie, ani w towarzystwie.

a ta dalej swoje...ręce opadają. Tak, najlepiej, niech ustawi się, że z gościa kawał gnoja, zwali na niego winę za gradobicie i trzęsienie ziemi i ma pretensje do samej siebie, ze w ogóle z nim była - idąc za Twoim przykładem. Bo to ujma na honorze przyznać po prostu, że dwoje ludzi do siebie nie pasuje, ma inne oczekiwania, inne poczucie humoru, inna plany i inne zachowania więc najlepiej jak po prostu się rozstaną bez wylewania sobie na głowy pomyj.

Gość niektóry facet
my nie mamy czasu na takie farmazony. myślimy o tym o czym wy nie potraficie pomyśleć - o pieniądzach. co daje ciągłe gadanie o uczuciach ?

Gość niektóry facet
Jak go pytam dlaczego tak sam z siebie mnie nie przytulisz to mi odpowiada, że widocznie nie odczuwa tej potrzeby tak czesto jak ja. może tak być :) ja na przykład nie mam potrzeby ciągle gadać o miłości. jestem przyziemny i myślę o tym czego potrzebuję do funkcjonowania na ziemi