Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanko_za_100

jak zrobic próbe uczuleniowa na farbe

Polecane posty

Gość pytanko_za_100

witam. pytanie na 1 rzut oka banalne bo przy kazdej farbie w instrukcji jest to podane ale mam kilka pytań, bo znalazłam tez kilka róznych opinii . 1. otóz czy do próby musimy wymieszac oba składniki koloryzacji i taka mieszanke nakładac na skóre? bo gdzies czytalam ze tylko krem koloryzujacy bez oksydantu. 2. zawsze jest napisane ze próbe wykonuje sie 48 godz przed farbowaniem...czy nakładamy tylko raz taka próbkę czy kilka razy i czy nakładamy kolejne próbk w te same miejsca i czy przez 48 godz nie mozna tego zmywać? bo tez czytałam ze po 15-20 minutach zmywa sie próbkę... 3. zrobilam sobie wstepnie taka próbe - na łokciu i za uchem nalozyłam próbke. i teraz tak - na łokciu zero reakcji. za uchem....tylko leciutkie zaczerwienienie i leciutkie swedzenie które po chwili ustapiło. teraz nie wiem jak mam postąpić. dodam ze jestem w ciazy i tylko dlatego tak sie przejmuje bo wczesniej nigdy nie robiłam takich prób ale tez nigdy nie miałam alergii na farby. dodam ze specjalnie kupiłam farbe bez amoniaku , która mozna stosowac w ciazy.

Gość byłaś konkurencją
U mnie zaczerwienienie i swędzenie potwierdzone zostało w testach kontaktowych, że mam alergię na parfum i barwniki, także wyniki późniejszych badań były zgodne z reakcją uczuleniową mojego organizmu. Jeśli jesteś w ciąży, to jednak proponowałabym Tobie najpierw udać sie do alergologa, który Tobie zrobi testy kontaktowe, a wtedy będziesz wiedziała czy jesteś uczulona na barwniki, parfumy, emulgatory, metale itp. Tu chodzi też przecież o dziecko. Ja bym nie ryzykowała.