Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 67par

Jaki kierunek wybrać?

Polecane posty

Gość 67par

Chciałabym żeby ktoś mi poradził lub podrzucił jakiś pomysł na kierunek studiów. Chciałabym studiować coś biologicznego lub przyrodniczego, ale od razu mówię, że naukę matematyki, fizyki i chemii wolałabym zakończyć na poziomie liceum, bo jest to dla mnie męczarnia...

Gość bskevjeehh
A w jakim kraju planujesz studiować? I jeśli chodzi o kierunki nawet typowo biologiczne to na pierwszym roku np ja miałam chemię ( biochemie) więc tego się raczej nie da uniknąć tak zupełnie. A co cię interesuje?

Gość 67par
poważnie zastanawiam się nad ratownictwem medycznym. A poza tym to nie mam raczej już pomysłów...

Gość 67par
A jeśli chodzi o kraj to na pewno Polska.

Gość 67par
A jeśli chodzi o kraj to na pewno Polska. niebieska chmurka No po ratownictwie to na pewno będzie to co lubię tylko chodzi też o to żeby znaleźć pracę w tym zawodzie.

Ja wybrałam właśnie taki kierunek -> (zadecydowało że wydawało się fajne ;/) budownictwo. A teraz zaczęłam zarządzanie bo żałuje, że zamiast myśleć o tym w czym jestem dobra wybrałam taki w którym chciałam być dobra... ;)

Gość 67par
Tylko tak na prawdę to ciężko się przekonać o tym, czy jesteśmy w tym dobrzy przed studiami na tym kierunku bo zazwyczaj mamy małą styczność z tym. Mnie ratownictwo bardzo pociąga. W szkole miałam zajęcia o tym charakterze i byłam w swoim żywiole. Tylko chcę mieć jakąś alternatywę w razie czego...

Gość magalaga
Na ratownictwie medycznym takie przedmioty jak chemia i fizyka bedziesz miała na 100% Druga sprawa ze w tym zawodzie łatwiej znalezc prace męzczyznom. To nawet na logike - kobieta nie ma tyle siły zeby udzwignać powiedzmy nieprzytomnego 90 kg faceta

Gość 67par
Patrzyłam na wykaz przedmiotów na ratownictwie na uczelni na którą chciałabym iść i nie ma tam nic związanego z fizyka i chemią raczej też nie. Poza tym jakoś bym to zniosła, o ile nie będzie tego za dużo. Zdaje sobie sprawę, że mężczyzną łatwiej, ale nie chce się w niczym ograniczać tylko dlatego, że jestem kobietą. Kobiety też jakoś dają radę. Poza tym ratownik nie pracuje tylko w karetce, ale też np. w szpitalu.