Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 67par

Kosmetologia,ratownictwo medyczne,kierunki studiów...

Polecane posty

Gość 67par

Chciałabym żeby ktoś mi poradził lub podrzucił jakiś pomysł na kierunek studiów. Chciałabym studiować coś biologicznego lub przyrodniczego, ale od razu mówię, że naukę matematyki, fizyki i chemii wolałabym zakończyć na poziomie liceum, bo jest to dla mnie męczarnia...

Gość to nie ma dla ciebie
kierunku, na kazdym kierunku jaki wymienilas nedziesz miala stycznosc z tymi przedmiotami i to w wiekszym zakresie niz w liceum.

Gość 67par
Zdaje sobie z tego sprawę, ale nie na każdym kierunku biologicznym jest np matematyka i fizyka...

Gość byłaś konkurencją
kosmetologia - alergologia to przyszłość, ale ratownicy też będą potrzebni, a w sytuacji zagrożenia globalną wojną lepiej na ratownictwo!!!!!!!!!

Gość 67par
No niestety ale chyba masz rację. O ratownictwie myślę dość poważnie i chyba na to się zdecyduję ale zawsze warto mieć jakąś alternatywę.

Gość to co napisze moze
a ja mysle ze ratownictwo nie jest dobre dla kobiet. mam kolezanke ktora pracuje jako ratownik i sama mowi ze ciezko jej jest sie utrzymac na stanowisku. poza tym jak jest rekrutacja pracodawcy wola facetow z wiadomych przyczyn - sa silniejsi. to ciezka robota dla kobiety. zaraz mnie tu pewnie zjedziecie, ale pisze jak jest ... a nie jak powinno byc. w koncu rownouprawnienie jest.

Gość 67par
Masz rację. Wiadomo, że jak np będzie pacjent ważący 130 kilo i trzeba go będzie znieść z 4 piętra po schodach to kobiecie będzie gorzej niż mężczyźnie. Ale to, że coś jest trudne nie oznacza, ze jest niemożliwe. Nie mam zamiaru ograniczać się tylko dlatego, że jestem kobietą. I zauważ, że ratownik pracuje nie tylko w karetce, ale np. w szpitalu na oddziale ratunkowym, gdzie chyba nie ma już tak wiele fizycznej pracy...

Gość sam_nie_wiem
tylko o pracę nie wiem czy będzie łatwo, jest dużo szkół kształcących ratownikow policealnych i studiów, może się mylę ale jezeli masz takie zainteresowania to pielęgniarstwo- trudny zawód ale zarobki coraz lepsze, praca praktyczznie w kazdym kraju

Gość 67par
No tak,tylko,że mnie pielęgniarstwo nie interesuje, a samo ratownictwo... Jeśli bym miała wybrać inny zawód to pewnie z całkiem innej branży... Tylko nie wiem co...