Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martwiacasiemama

czy mozna troszke zrzucic w ciazy?

Polecane posty

Jak ci tak bardzo zależy to idź do dietetyką niech ci ustawi dietę na ciążę i będziesz jadła zdrowo i nie utyjesz. A jak nie to sprawdz na Vitalia.pl tam widziałam pakiet dla kobiet w ciąży. Miesięczny plan diety coś koło 50 zł kosztuje ustawiany przez profesjonaliste.

autorko- to że teraz przytyłaś nie oznacza że będziesz tyć cały czas :) Twój organizm teraz tak reaguje na zmiane trybu życia. Jedz zdrowo a nie za dwojga i będzie dobrze.Jak masz ochotę na jakąś słodycz to zjedz trochę. Każdy organizm jest inny i każda ciąża jest inna. I nie czytaj tutaj takich mądrych że najlepiej jest przytyć 6-8 kg a reszta to tłuszcz- takie teksty to bajka . no chyba że masz wieksza wagę przed ciążą to za duże przytycie nie wskazane. Kobieta powinna przytyć 10-15 kg. Sa kobiety co tyją na początku a są i takie co chudną na początku a później to nadrabiają podwójnie. Ty nie powinnaś sobie tym głowy zwracać, aby dzidzia była zdrowa to najważniejsze :)

Gość środek okręgu
Ja w pierwszym trym schudłam 3 kg, ale wymiotowałam jak kot i dlatego. Chora psychicznie jesteś, że się chcesz odchudzać? Myślisz, że te laski które chudły na początku stosowały jakąs dietę???? Przestań w ogóle jeść najlepiej. Schudniesz na pewno a moze i z ciążą zaczną się jakieś problemy, to zacznieś myśleć, bo teraz śmiem twierdzić, że masz papkę zamiast mózgu.

Gość ciężarówka_trzecia
Nie staraj się teraz schudnąć tylko odżywiaj się racjonalnie, tak by nie przytyć więcej niż to potrzebne. Dziecku nie potrzeba dodatkowych kalorii w tak wczesnej ciąży. Jedz zdrowo: owoce, warzywa. I nie truj się. Sama w obu ciążach przytyłam po 23kg, które zgubiłam w przeciągu 2ms-cy po porodzie. Teraz jestem w 23tc i mam ok +8kg, przy 176cm wzrostu. Bez paniki :D

Gość trzymajcie mnie bo nie wytrzym
autorko a nie wpadłaś na to że te co chudną na początku ciąży po prostu wymiotują, mają mdłości, nie mają apetytu? Ja na początku pierwszej ciąży rzygałam po kilka razy dziennie przez 4 miesiące i zaczęłam tyć dopiero jak mi przeszło. Teraz jestem w drugiej ciąży i nie wymiotuję tak bardzo ale mam straszne mdłości i wstręt do większości potraw na czele ze słodyczami. Mimo to przytyłąm ok 1,5 kg ( 9 tydz.) myśl o dziecku i nie odchudzaj się!!!

Po pierwsze autorka źle sformułowała pytanie. Jasne, że można zrzucić trochę w ciąży, czasem nawet trzeba, otyłość nie służy ani zdrowiu matki, ani dziecka. Ale jeżeli masz normalną, zdrową wagę, i prawidłowo przebiegającą ciążę, jesz tyle co zwykle, lub odrobinę więcej - absolutnie nie wolno nic "zrzucać". Możesz zamiast ciastka zjeść talerz zupy albo sałatkę - i tu zgoda. Ale jeżeli nie zjesz ani jednego, ani drugiego, to albo dziecku się coś stanie, albo Tobie. Odwapnią Ci się kości, zaczną wypadać włosy, łamać się paznokcie, skóra się pomarszczy, wzrok zacznie słabnąć - organizm zacznie oszczędzać na tym, co "mniej istotne" na korzyść utrzymania jako takiego zdrowia najważniejszych organów, jak serce czy mózg. I - kochana autorko - nie wierz w te brednie jakie serwują gazety i telewizja !!!! Te wszystkie "sexy mamy" i 2 tygodnie po porodzie z figurą modelki. Komu chcesz coś udowadniać? Organizm to nie maszyna, rządzi się swoimi prawami i naturalnymi rytmami, zaczniesz coś robić na siłę i bez sensu, to się pochorujesz, i tyle z tego będzie. Myśl kobieto, myśl !

Gość ;lskdf
Ja też przytyłam 15 kg w ciążyi lekarz powiedział mi ze to w normie, po 4 miesiącach ważyłam 3 kg mniej niż przed ciaza.