Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Walkirija

Atak zapalenia wyrostka robaczkowego, jak wywołać?

Polecane posty

Bóle w okolicy prawego biodra pojawiły się u mnie już rok temu, poszłam do ginekologa, myśląc ze to jajnik. Po komplecie badań w okolicach lipca, ginekolog nie stwierdziła żadnych ginekologicznych nieprawidłowości, i zasugerowała możliwość problemów z wyrostkiem robaczkowym. Dalsza diagnozę zbagatelizowałam, ponieważ dolegliwości ustąpiły (bądź po prostu się do nich przyzwyczaiłam). Wczoraj pojawił się silny atak bólu, stan podgorączkowy, ból uniemożliwiał poruszanie się, napinanie mięśni brzucha. trwało to ok. 5 godzin, w których na przemian spałam, na przemian traciłam częściowo świadomość. Akurat teraz mieszkam sama. Po wzięciu niezliczonej ilości środków przeciwbólowych i ciepłej kąpieli, doszłam do siebie. Wtedy zaczęłam grzebać w internecie.... diagnoza możliwa to zapalenie wyrostka. dziś zgłosiłam się do szpitala, w obawie przed konsekwencjami zaniechania tego typu objawów, ale odstawili mnie z kwitkiem, mówiąc że jeżeli nie mam teraz ataku, to muszę załatwić pierw skierowanie od lekarza rodzinnego... Wizytę mam za tydzień. Dlatego ponawiam pytanie. Jak wywołać atak zapalenia wyrostka robaczkowego?

Gość byłaś konkurencją
Poczytaj na temat ACTA i ogólnie na temat cudownej, jednej i jedynej partii rządzącej PO, wtedy ten atak murowany!

W razie silnego bólu brzucha , jescze przed postawieniem diagnozy dot. wyrostka robaczkowego powinno się rutynowo zrobić badanie USG jamy brzusznej, RTG przeglądowe jamy brzusznej, morfologię i CRP. Nalezy wykluczyc przede wszystkim choroby ginekologiczne, problemy z nerkami np. kamicę nerkową, kamicę pęcherzyka żółciowego, zapalenie trzustki, niedożność jelit. Podwyższona leukocytoza w morfologii i CRP mogą swiadczyc o zapaleniu wyrostka robaczkowego. Dobry chirurg powinien spokojnie zdiagnozowac zapalenie wyrostka. Skoro objawy ustąpily moze mialas atak kolki nerkowej?