Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pan Czkawka

Ile kosztują implanty - zęby??

Polecane posty

ile mi wiadomo, implanty, podobnie jak koronki są mocowane w korzeniach. Jak wszystkie wyrwiesz, to pozostaje tylko proteza.

Gość hffhvfhghfdv
Połaź troche po dentystach, może zęby da się uratować. Chłopak mojej krewnej miał stracić 4 zęby ale znalazła się dentystka, która go wyleczyła. Dentyści chętnie zalecają usuwanie zębów i wstawianie implantów, bo zarabiają na tym kokosy.

Łaziłem! Każdy dentysta mówił jedno "zęby zniszczone" powinnem usunąc wszystkie na raz czy na raty? jest możliwosc by wszystkie usunąc bo niektóre zęby nawet mnie lekko bolą :(

Gość hffhvfhghfdv
Popytaj znajomych czy znają jakąś dobrą uczciwa dentystkę (kobiety lepsze).

Ale ci dentyści to znajomi moich rodziców, jedna z tych dentystek to nawet prawie rodzina. Zresztą może lepiej bym usunął te zęby i miał dobrze dopasowaną proteze. Wszystkie zniszczone :( :( i jakoś nie wstydzę się tego bo co miałem zrobic jak w domu na paste nawet nie było :(

Gość hffhvfhghfdv
ojej :( trudno mi sie wypowiadać, ale jeśli już to lepiej się szarpnąć na implanty. Zakłada się je po wyrwaniu, więc jeśli zębodół zarośnie, to będziesz chyba skazany na protezę - tak mi sie wydaje.

Gość hffhvfhghfdv
aha, skoro prawie rodzina to mozna zaufać. Implanty lepsze.

ale teraz usłyszałem że jak bede miał wyrwane wszystkie zęby to nie mam szans na implanty :( :( :( trudno :( pogodzę się z protezą :( np. moja prababka miała paradontoze i zęby same jej bez bólu wypadły :(

To mnie wpadł pomysł z implantami :( oni nic o tym nie wspominali :( :( i teraz zastanawiam się czy jak usuną wszystkie zęby to mam szanse na implanty :(

Gość hffhvfhghfdv
nie wiem jak jest z twoimi zębami, mnie czasem bolą wszystkie jak mi się w jakims zakamarku schowa jedzenie i nie moge tego wymyć, a wcale nie są zepsute, dręczę moją dentystkę ze 12 razy do roku i wiem że są dokładnie wyleczone. Na twoim miejscu powalczyłabym o zęby ;) ile masz lat?

Gość hffhvfhghfdv
a nie da się wyleczyć jednego po drugim? Jesli nie, to jest jeszcze takie wyjście, żeby usuwać po kolei i na miejsce każdego wstawiać implant. Trochę potrwa a nie będziesz miał zębów w szklance.

Gość hffhvfhghfdv
Byłabym jednak za zmianą dentysty. Chyba, że nie myłeś tych zębów odkąd urosły?? Szkoda żebyś w tym wieku miał sztuczną szczękę jak jakis dziadek :( no nic, trzymam kciuki. Gdzie mieszkasz?

Gość hffhvfhghfdv
a sorry, napisałeś że nie bylo na pastę, ja już przysypiam

W małopolsce:) Właściwie rzadko kiedy myłem zęby bo nie miałem na pastę :( :( :( ale teraz będę miał szczękę i będę o nią dbał jak o swoje dziecko. Popiszesz ze mną na gg? 40722880

Gość hffhvfhghfdv
chętnie, ale kiedy indziej, bo muszę w końcu pójść spać :) Masz niedaleko na Śląsk, ten chłopak o którym pisałam leczył się u pani dr Orzechowskiej na Placu Wolności w Katowicach. Spróbuj! Dobranoc :)

Gość dsfa sdf sdf asdf
a od czego ci się te zęby zepsuły ?skoro nie miałeś na pastę to i na słodycze pewnie tez ?

Gość hffhvfhghfdv
Orzechowska - Wylęgała, przyjmuje też w klinice na Francuskiej ale są 5 - miesięczne kolejki.

Gość implanty
2.500-koszt jednego implanta na górę potrzebne jest 6 szt. razem 15.000zł,do tego most około 7.000 zł.Tak że jedna część to koszt ok.22.000 zł,do tego dochodzi koszt dolnej myślę że tyle samo.Ceny z zachodniopomorskiego.

Gość zoaha porządne implanty
28 zębów razy 4 tysiące jeden , tylko 90 tysi, na pastę cie nie stać a implanty chcesz ? protezka około 300 zł jedna, chociaż to pewnie prowo

Gość sfdhfjhkgfhjh
podobno stala proteze mozna zbudowac na trzech implantach wiec cena nie powinna byc taka koszmarna... pasty do zebow tez niszczą zeby ;) wiec nie zniszczyly ci sie dlatego bo nie myles ale pewnie dolatego bo moze jadles za duzo slodyczy albo genetycznie slabe zeby

Gość okoko
Proteze stałą mozna zrobić na podbudowie paru implantów.Niektóre kliniki oferują kredyt bo koszty są kolosalne! Jesli decydujesz się to pamiętaj że to wszystko niestety trwa w czasie implanty muszę sie wrosnąć w kosć więc proces gojenia itp trochę trwa!

Gość hffhvfhghfdv
Hiszpanin, to znowu ty??? :D