Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaniepokojona:(

Czy dobrze robię?

Polecane posty

Proszę o pomoc w tej sprawie. Bo nie jestem pewna, czy słusznie postępuję.. Ostatni raz kochałam się 19 stycznia, 25 stycznia skończyłam blister i nie zamierzam już więcej wrócić do tabletek. Wg harmonogramu, po przerwie powinnam wziąć tabletkę z nowego opakowania 2 lutego. I wszystko byłoby w porządku, gdyby nie mój strach przed ciążą. Teoretycznie w czasie przerwy jestem zabezpieczona, wobec czego, nawet jeśli nie wezmę tej tabletki 2 lutego, a od stosunku minęły dwa tygodnie, to nie ma szans by cokolwiek się wydarzyło, prawda? Czy popadam w paranoję? :) Zazdroszczę kobietom spokoju ducha, i to nie jest zależne od tylko wiedzy medycznej, ale przede wszystkim od silnego charakteru.

W przerwie jesteś zabezepieczona tylko i wyłącznie wtedy jeśli po przerwie będziesz kontynuować przyjmowanie tabletek. Poza tym nie wiem o co Ci chodzi.

Gość hahahahahahahahahaha
a to dobre "W przerwie jesteś zabezepieczona tylko i wyłącznie wtedy jeśli po przerwie będziesz kontynuować przyjmowanie tabletek." tępa strzała

Gość Pseudonim znikąd
oczywiście że Perwersja ma racje nie ma z czego się śmiać. Autorko każdy stosunek do ostatniej pigułki był stosunkiem zabezpieczonym. Od momentu jak odstawiłaś tabletki już nie jesteś zabezpieczona. Czyli do 25 byłaś zabezpieczona a już od 26 nie. Oczywiście warunkiem zabezpieczenia stosunków odbywanych w czasie przerwy jest to żeby zacząć nowy blister po 7 dniach.

Moje Drogie, chodzi o to, że nie kochałam się od tamtej pory, ani nie zamierzam teraz tego już robić. Chodzi mi o to, że od ostatniego stosunku minęło już dość dużo czasu i nie ma szans na to, że plemniki przeżyły do tego czasu.. Wobec czego, jeśli nawet dojdzie do owulacji (wynikającego z zaprzestania brania tabletek po 2 lutym) to nie dojdzie do zapłodnienia. Czy ja się mylę? Proszę o pomoc, i nie złoszczenie się. Kto pyta, nie błądzi, prawda?

Gość pseudonim znikąd
nie przejmuj się, od tamtej pory jak nie uprawiałaś seksu to nie ma co się martwić. Do ostatniej tabletki jest ochrona już uwzględniając przetrwanie plemników.

Dziękuję :)

Jeśli odstawiłaś tabletki, to powinnaś określać sobie dni płodne np mikroskopem owulacyjnym, by wiedzieć kiedy masz możliwość zajścia w ciążę. Wtedy polecam prezerwatywy...