Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość effiaczek

kosmetyki ALKEMIKA dla skóry problemowej i skłonnej do alergii

Polecane posty

Gość effiaczek
zapraszam do zakładki "KONKURS" kosmetyki do wygrania :)

Gość byłaś konkurencją
czy kosmetyki te są antyalrgiczne? Gdzie mogę je kupić? Miasta -bo ze strony nie dowiedziałam się ani na temat składników - dokładnej listy!!! ani na temat miejsca, w którym mogę zakupić, bo tak na ślepo, to nie ma szans.

większość kosmetyków jest antyalegricznych. strona jest w budowie. zakupić je można drogą wysyłkową ode mnie, bądź też zapisać się do klubu i kupować z rabatem do 35% bez żadnych zobowiązań bezpośrednio od producenta. zapisanie się do klubu jest całkowicie bezpłatne i nie zobowiązuje do żadnych zamówień, a jedynie uprawnia do rabatu. wszystkie kosmetyki można obejrzeć w katalogu na stronie http://kosmetyki-alkemika.manifo.com/katalog serdecznie polecam

co do składników kosmetyków - w katalogu przy każdym produkcie jest podany skład. pozdrawiam

Gość byłaś konkurencją
Ale mi nie wystarczy informacja, że w skład kosmetyku wchodzi witamina A, E i C itp, tylko potrzebuję całej, dokładnej listy składników (INCI). Tak samo inne alergiczki lub osoby z problemami skórnymi. Nikt w tych czasach nie kupi kosmetyku w ciemno. Kiedy takie listy składników się pojawią?

prosze pisać do mnie na mail - w sprawie konkretnych, interesujących Panią kosmetyków, wyślę wtedy dokładne INCI danego produktu:) alkemika@o2.pl pozdrawiam

Gość byłaś konkurencją
to może inaczej, proszę uprzejmie podać nam alergiczkom kosmetyki bez: parfum (fragrance), lanolin, eucerin, geraniolum, limonene, citronele, triethanolamine (trójetanolamina), xanthan (xantan), xanthan gum - czyli bez zapychaczy i silnych alergenów. Dziękuję.

jak już powiedziałam, nie posiadam całej listy produktów, przejrzałam kilka i nie znalazłam żadnych z podanych przez Panią substancji, prócz oczywiście Parfum, bo są to kosmetyki zapachowe, więc jest to nieuniknione. są również kosmetyki bezzapachowe gdzie nie znajdzie Pani Parfum i podanych substancji, np Kolagenowy podkład pielęgnujący, który pozbawiony jest substancji zapachowych. wystarczy poczytać w katalogu, kosmetyki dla alergików są dokładnie opisane. poozdrawiam

ojelki arganowe również są w 100% naturalne i bezzapachowe, nie posiadają żadnych substancji uczulających.

Gość alergiczka inna
Zatem nie są to kosmetyki w pełni hipoalergiczne, zatem alergiczki ich nie kupią.