Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Adomma

Nienawidze ludzi, ktorzy nie pracuja. I te ich glupie tlumaczenie

Polecane posty

Gość Adomma

Ze za 2 tysiace nie pojde do pracy, albo, ze nie ma pracy w regionie. Gdyby byly choc troche inteligentni, sami zalozyliby firmy i zarabiali grube pieniadze. Niestety - wola siedziec caly dzien przed telewizorem. Jakie to zalosne

Gość tak sobie patrzę....
owszem zalozylabym firme, ale niestety podatki są zbyt wysokie, nic by mi sie zostalo, wiec nie zakladam, na pewno nie w polsce

Gość skfduhvboay v
gówno cie to powinno obchodzic....gdybyś ty był (była) choć trochę inteligentny (a) to nie wyrazałbys takich tepych opinii

Gość Adomma
A gdzie? Na zachodzie podatki sa jeszcze wyzsze

no np. w anglii, podobno zus kosztuje grosze... a u nas 1000 zl miesiecznie

Gość Adomma
Ale przeciez w anglii nie ma zusu

Gość powiedz gdzie ta praca za
2 tysiące to chętnie sie tam zatrudnię. U mnie to za 1100 na czarno to trzeba sie nałazić i naprosić :P

no wlasnie :D

Gość Adomma
Inzynier budownictwa na poczatek dostaje 3 tysiace, a caly czas ich brakuje. Wiec nie mowcie mi, ze nie ma pracy

A ja np nie lubię palaczy papierosów, alkoholików i ludzi otyłych, bo przez nich część moich podatków zamiast na walkę z prawdziwymi chorobami to idą na leczenie ich chorób, które sobie przecież sami zafundowali, i co? Też mi wolno :P

Gość 1234567891011kvf
ja ogolnie nienawidze ludzi. nie ma to nic wspólnego z tym czy pracują czy nie

Gość ertrytrut
"Inzynier budownictwa na poczatek dostaje 3 tysiace, a caly czas ich brakuje. Wiec nie mowcie mi, ze nie ma pracy" jak kradnie i bierze 3 razy za robocizne, to nie dziwne ze zarabia.

założenie firmy to wydatek kilku-kilkudziesięciu tysięcy złotych. po drugie praca jest tylko jak jest 30-40 kandydatów na jedno stanowisko... a poza tym chcesz pracować fizycznie za 1200 na rękę?

Gość hbjkh
ja zapindalam za 700zl

Gość hbjkh
i tez wolalabym chociaz to 1500 zl ale nie ma szans... wiec robie jak za darmo byle pracowac

Gość żal mi Ciebie
NIENAWIDZISZ ?! rzucasz hasło jak poirytowana nastolatka w trakcie burzy hormonalnej nienawidzisz czy po prostu irytują Cię lub nimi gardzisz ? a może raczej im zazdrościsz że mogą siedzieć bezczynnie na dupsku i ktoś ich utrzymuje..... nie pracuję od 8 lat, ale tak się składa że mam tyle kasy że nie mam ani motywacji ani powodu by pracować możesz mnie "nienawidzieć" do woli....to i tak nie zmienia mojej sytuacji materialnej i dobrego samopoczucia

U mnie jest praca i mogłabym pójść, ale mój mąż wyśmiałby mnie gdybym zmieniała tryb studiowania, narażała dziecko na przebywanie z obcą osobą za mniej niż 7 tysiecy. I dlatego mogę śmiało powiedzieć że takiej pracy dla mnie nie ma w moim mieście, no chyba że po znajomości albo u rodziny, ale takiej pracy z kolei ja nie uznaję więc...Z tym że ja nie narzekam na brak pracy ani zajęcia i nie wiem co komu do tego jak spędzam swój czas :)

Gość lajla90
Ja nie pracuję, bo mam sporo kasy, zwyczajnie mi się nie chce i mam w dupie co ktoś sadzi na ten temat.

Gość w życiu bym mnie chciała
zeby ktoś mnie utrzymywał :-O jak to się skłąda, ze masz tyle kasy? pewnie meżulek haruje od świtu do zmierzchu, a kiedyś kopnie cię w dupę i będzie lament. Albo rodzice bogaci :-O na założenie firmy nie trzeba nawet grosza. Ja nietoż że nie wydałam grosza swojgo to jeszcze dostałam 18tys. z UP ale trzeba chodzić,. pytać, załatwiać a nie czekać aż samo spadnie wszystko z nieba

Gość hbjkh
skad wy macie to kase?:( ja szukam pracy ale wszedzie za max 1000. mam dosc zycia na skraju ubostwa :o

No tak, ale jak załatwiłaś to z UP? Bo ja mam wrazenie że oni tam oczekują że osoba która dopiero zakłada firmę będzie juz miała zapewnionych odbiorców tego co zrobi, a juz najlepiej żeby zrobić coś z niczego i potem samemu to od siebie kupić :p do takiego wniosku doszłam dowiadujac sie latem w UP o dotacje na zalożenie działalności :p Było tak :) sklep nie bo sklepów jest dużo, usługi nie bo ludzie są biedni i nie będą korzystać, firma produkcyjna nie bo przecież nie mogę znaleźć zbytu na cos czego jeszce nie ma... tak to mniej więcej wygląda :p

Gość w życiu bym mnie chciała
a od kiedy to UP decyduje jaką ty masz działalnośc prowadzić??? :-D ze mna nikt nie dyskutował na takie idiotyczne tematy i nikt nie żądał zapewnienia, zebędę miała odbiorców itp. :-O każdy biznes to ryzyko

Dotację przyznaje komisja, która decyduje o tym komu się należy i czyj biznes ma szansę :) podobno na początku było łatwo o przyznanie dotacji, ale bardzo mało firm przetrwalo dłużej niż dwa lata i dlatego teraz jest trudniej.

Gość Jeśli zarabia się mniej niż...
...2 tysiące złotych na rękę, to trzeba myśleć o jak najszybszym spierdoleniu z tego kraju 🖐️

Gość HiddenEye
Fakt, założenie firmy dużo... ale tak jak autorka uważam, że tłumaczenie "nie ma pracy w regionie", marne zarobki itp. sorry... żadne tłumaczenie!!!! Gdyby była tylko jedyna praca za 400 zł to i tak bym poszła a nie grzała tyłek w ciepłej kołderce i w ogóle... zawsze jest praca tylko debile myślą, że oszukają innych nie roby jedne, wrzody na zdrowym tyłku narodu!!!!!!!!

Gość HiddenEye
rozumiem... urlop macierzyński... ok... ale szczerze... potem żerować na kasie mężulka?????? Sponsoringu się dorobiły :) kiedyś wam życie da po dupie jak się rozstaniecie ze swoimi sponsorami a tu żadnego doświadczenia zawodowego i up.... :) praca za 1000 zł :) powodzenia

Gość HiddenEye
KSU Jabolowy Sen... widać, że tylko jabole walisz pod blokiem pewnie tworzysz osiedlowy gang żuli z nieróbstwa :)

Spoko :) mam spore oszczędności więc jak na razie brak kasy nawet po odejściu małżonka mi nie grozi :) a co do przyszłości to taka sytuacja nie ma trwać długo, najwyżej jeszcze 3 lata :) A że jest m młoda, ładna i dobra w łóżku nie sądzę żeby do tego czasu małżonek miał ochotę szukać innej :p

Gość HiddenEye
to daj fotkę ocenimy tę twoją urodę :) a jak się wszystkie pieniążki skończą, to gdzie do pracy??? bo kiedyś się skończą :) a skoro twój małżonek ma tyle kasy, żeby cię utrzymywać i patrzeć jak rośnie ci tyłek od nieróbstwa, to skąd wiesz, że cię nie rzuci? wiecznie młoda i piękna nie będziesz :)