Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malinka019

Jak wywołać PORÓD.???

Polecane posty

Witam, Prosze o porade mamusie które w jakiś sposób zachęciły swoje maluszki do opuszczenia brzuszka. Jestem 3dzień po terminie i jak to mój lekarz ujoł że mam czas do jutra sie "rozlecieć" albo bedą wywoływać z względu na moje przerzycia bo sie boja o dzidziusia. Czy masarz sutków może wywołąć pożądną akcje skurczową tą właściwą??

Gość 24tydzień
posprzątaj na błysk cały dom albo umyj okna(tylko ten mróz)

Gość mou
masaż sutków, współżycie, wchodzenie po schodach. Ale czasem i to nic nie da.

Gość biocompany
hehhe, mam ten sam proble, :) 4 dni po! i nic! dzis bedąc u lekarza, troszke szybciej starałam się isc, zaraz biore sie za chatę, pije liscie malin.... sex tez podobno pomga ale mąż chory na grypę :(

Gość biocompany
malinka a dlaczego chcą Cie juz do szpital?? jesli wolno spytac? mi karzą tak łazic....

półtorej roku temu urodziłam niezywą dzidzie w 31 tc a rok temu poroniłam i wolą wcześniej sie tym zajać bo sie boją. Co do masażu sutków to oststnio nie prubowałam ale jak przed terminem robiłam to faktycznie jakies skurcze sie pojawiały i to odczuwale ale puxniej ślad po nich zanikał

Gość miałam podobnie niestety
Oto jak ja próbowałąm sobie wywołać poród: sex z mężem masaż sutków (mleko już prawie poszło, a skurczów nic) skakanie na piłce bieganie po schodach mycie podłóg i odkurzanie na kolanach jazda autem po wertepach łażenie po lesie po górkach I NIC!!! Urodziłam dopiero 12ty dzień po terminie, po cc, po nieudanym wywołaniu kroplówką. Tak więc dziewczyny, nic na siłę, dziecko samo wie, kiedy przyjść na świat, a takim głupim wywoływaniem możecie sobie tylko zaszkodzić:O

Gość miałam podobnie niestety
Wyczytałam też że ponoć ananasy pomagają na przyspieszenie porodu - zeżarłam całą puszkę, dostałam po tym zgagi jak diabli - i nic nie dało:D

Napar z liści malin :) ale teraz o to będzie ciężko Polecam sex z mężem ale do końca. Sperma wywołuje skurcze ;)