Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kto robił niech podpowie

ile wątróbki do pasztetu?

Polecane posty

Gość kto robił niech podpowie

będę robiła pasztet pieczony drobiowy, nie mam wagi więc nie wiem ile tego mięsa mam , dodatkowo mam tylko "czyste" mięso bez kości a w przepisach najczęściej podają ilość mięsa z kością , trudno mi więc ocenić odpowiednio proporcje, może więc ktoś podpowie ile wizualnie powinno być wątróbki drobiowej w stosunku do mięsa , czy połowa czy mniej? dodam że zależy mi na ładnym brązowym kolorku ale broń boże żeby ta wątróbka była wyczuwalna w smaku /rodzinka nie lubi/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Aby wątróbka nie była bardzo wyczuwalna to daj tak 1/4 tego co mięsa.Ja oprócz chudego mięsa dodaję jeszcze troszkę podgardla wieprzowego-wtedy pasztet nie jest kruchy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość łomatko po raz tysiąc
Ja daję ok 30 dkg wątróbki na półtora kilo mięsa (łopatka, kawałek boczku albo dodatek drobiu).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×