Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamailonkkiiii

14 miesiecy i nie chodzi....

Polecane posty

Gość mamamailonkkiiii

coka ma 14 miesiecy i jeszcze nie chodzi czy juz sie martwic czy dac jej jeszcze czas... zaznacze tylko, ze urodzila sie jako wczesniak w 35 t.c. ogólnie rozwija się bardzo dobrze-bardzo dużo mówi, hau-hau, kaka, mama, tata, baba, dziadzi, dam, daj, tam, brum, mniam, dada, pokazuje jaka jest duza, ze jedzenie bylo dobre itp itd... ale rozwoj ruchowy szwankuje, pozno zaczela raczkowac dopiero w 12 miesiacu i to na dodatek dziwnie z podwinieta jedna noga(ale zmerzy tam w kilka sekund caly pokoj). Stoi sama przy meblach i wokol tapczanu trzymajac sie go przemieszzca sie, ale jak ja sama postawie to sie chwieje i stoi na palcach.....

nie no spokojnie mój syn miał skończone 14mies i zaczął chodzić zaś drugi ledwo 9 mies i zaczął chodzić ,tak że nie martw się niedługo zacznie chodzić.

ja mysle że dać jej jeszcze czas wsumie moja zaczeła stawiac pierwsze kroki mając 11 miesiecy

Myślę że skoro chodzi przy meblach to wszystko będzie ok :) wiadomo że nie wszystkie dzieci rozwijają sie w jednakowy sposób :)

Gość mamamailonkkiiii
moze jeszcze ktos sie wypowie, kiedy wasze dzieci zaczely chodzic??

Gość ciężarówka_trzecia
Moja druga córka zaczęła chodzić w 14mies a urodziła się w 40tc.