Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maleńka1993

zaraz oszaleję....

Polecane posty

Gość maleńka1993

w wakacje odważyłam się pójść do ginekologa. dostałam receptę na 3opakowania (Asubtella). 2blistry zuzyłam właśnie w wakacje, potem zrobilam sobie 2miesiace przerwy i znow zaczełam opakowanie... podczas brania tabletek z tego nowego (3) opakowania kochalam sie z chlopakiem (kochalismy sie raz bez prezerwatywy, potem z 5, moze 6 z...) przyszedł "okres".... o ile mozna go nazwac okresem, poniewaz nie byl on normlany, byla to raczej "maź". moje pytanie: czym moze byc spowodowany taki okres? czy to moze oznaczac ze jestem w ciazy??? dodam, ze z poczatku bralam te tabletki tak na "odwal sie". raz o 18, na drugi dzien np o 20, potem znow o 18, potem o 21... w tych dniach nie uprawialam jednak seksu, czy to ma jakis wplyw na skutecznosc tabletek? kiedy zaczelam wspolzyc, bralam tabletki regularnie, o jednej, konkretnej porze. prosze o porade starsze kolezanki. pozdrawiam małgosia

Gość maleńka1993
wydarzyła sie jeszcze jedna nieprzyjemna sytuacja o ktorej zapomniałam. zaczlam brac tabletki w poniedziałek (pierwszy dzien okresu), w czwartek juz nie mialam krwawienia, z moim facetem uprawialam seks w sobote i wtedy podczas stosunku wystapilo krwawienie-tak jakby okres, i to trwalo z godzine, moze dwie.... dlaczego tak?

Rada od starszej koleżanki: PRZECZYTAJ ULOTKĘ! Tylko dokładnie i ze zrozumieniem-tam jest wszystko napisane.

Gość kdnfn
Jeśli dobrze rozumiem: zaczęłaś brać tabletki w wakacje, wzięłaś 2 opakowania, potem przez 2 miesiące nie brałaś i potem przez kolejny miesiąc brałaś? Rany przecież to nie witaminy! Nie można sobie tak brać 2 opakowania, robić przerwy, znowu brać itd kiedy się zachce :/

Gość kdnfn
A i jeszcze jedno- jeśli podejrzewasz, że możesz być w ciąży to wypadałoby zrobić test

Gość zrób ttestt
Te godziny o których brałas tabletki nie miały wpływu bo tolerancja jest do 12 godzin ale na przyszłość, nie ważne czy w dany dzien współżyjesz czy nie musisz przyjąć tabletkę o stałej porze (porze nie godzinie). I zgadzam się z osoba wyżej. tabletki to nie cukierki, jak je bierzesz to przystosowujesz organizm do innego poziomu hormonów i takie raz branie, raz nie jest jeszcze bardziej niebezpieczne dla organizmu niż w ogóle branie tabletek. Co do dziwnego "okresu" jak przeczytasz ulotkę to się dowiesz że przy tabletkach nie ma okresu tylko krwawienie z odstawienia. Nie jest prawdziwym okresem, po prostu odstawiasz tabletki, poziom hormonów spada nagle w organizmie i występuje z tego powodu krwawienie. Może byc słabe a może go w ogóle nie być.

Gość malenka1993
czyli mozna wykluczyc ciaze?

Gość kdnfn
A skąd my mamy wiedzieć czy można ją wykluczyć? Tak ciężko jest zrobić test ciążowy? Wolisz przypuszczenia ludzi z forum czy możesz być w ciąży czy nie, niż zrobić test i mieć odpowiedź czarno na białym?

Gość maleńka1993
[ !!! ] bądźże człowiekiem! chodzi mi o prawdopodobieństwo..... ja w tym roku koncze dopiero 19lat, wiec wybacz. to nie jest wiek na rodzenie dzieci

Gość zrób ttestt
no ale o co ty prosisz. Przecież prawdopodobieństwa nikt ci nie wyliczy

Gość kdnfn
Masz 19 lat a zachowujesz się jak 13-latka. Kup test ciążowy i go zrób! A jeśli twierdzisz, że to nie jest wiek na rodzenie dzieci to może warto się wstrzymać z seksem. Żadna metoda antykoncepcji nie da Ci 100% pewności, że nie zajdziesz w ciążę!

Gość malenka1993
dzięki