Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdesperowanaaaaa

recepta-help

Polecane posty

Gość zdesperowanaaaaa

wiem ze to nielegalne z lekka a nawet bardzo ale.... mam problem dermatolog zapisał mi na recepcie 2 masci .... po jednej tubce A MNIE ZALEZY ZEBY JEDNA BYLA PODWOJNA PONIEWAZ to sa male ilosci a kolejna wizyte mam az za 2msc i nie wystarczy mi ... moze i duzym grzechem bedzie dopisanie CZEGOS no wlasnie czego?????/ zeby tej masci byly 2sztuki? wiem ze to przegiecie ale moze ktos sie orientuje jak to sie oznacza bo nawewno nie np 2szt ani 2x ... bo czesciej mialam takie recepty ale nie zwracalam uwagi na ilosc i sposob zapisania a na tej mam ewidentnie napisana sama nazwe masci ponizej 1xdz i znow nazwa masci i 2xdz .... jesli ktos wie co dopisac zeby dostac ta pierwsza masci 2tubki? to bede wdzieczna

Gość zdesperowanaaaaa
ja czytalam ze tylko na 2 ;/ trudno zdrowie wazniejsze ;]

Gość ale ty głupia jesteś
Przecież skoro lekarz Ci przepisał to wie jak długo powinnaś ja stosować i ile czasu ma trwać kuracja! Skoro lek wydaje się na recepte,nie stosuje się go na własną reke!

Gość zdesperowanaaaaa
on byl zabiegany ... od lat chodze wiem ze to mało wydajny specyfik i nie wystarczy mi na caly okres a nie jest to zaden steryd tylko masc z antybiotykiem nie dopisuje innego leku ani daty przeciez dlatego szkodliwoscczynu wymierzam na niska ; d .... zapytam ostatecznie w aptece czy podwojnie by mi nie mogla dac ale przeciez ta mascjest tak droga ze te 8gr to jak nic mi sie nalezy podwojnie ;/ a tu jeszcze czlowiek chce doplacic i ma pod goreeee

Gość tez bym sie dowiadział
;d

Gość zdesperowanaaaaa
to antybiotyk jedna do chemiotyk a ta na ktorej ilosciowo mi zalezy to antybiotyk on wystepuje w zelu badz masci i czesto ja mialam w zelu zapisywany a ostatnio w masci co najglubsze nie widze tam roznicy po czym farmaceuta wydedukowal ze to podloze zelu a innym razem lekarz masc zapisał bo jest tylko nazwa ;/ nie bede podawac bo kto wieee moze tu inwigiluja aptekarze z mojego miasta ;d moj romans z dermatologiem trwa od lat lecze alergie atopowa postac i inne jazdy kto nie wie jaka to gehenna nie zdaje sobie sprawy .... nie upieralabym sie przy retinoidach sterydach itd ale taka prosta masc to chyba mozna by samemu "podwoic" ;]

Gość zdesperowanaaaaa
mala tubka 8g kosztuje ponad 80zł ... wiekszych nie produkuja z tego co wiem

Zrób sobie ksero z recepty a gdy skończy Ci się maść pójdź do lekarza pierwszego kontaktu. Na podstawie ksero wypisze Ci receptę. To najrozsądniejsze rozwiązanie, jakie przychodzi mi do głowy.

Gość zdesperowanaaaaa
wiem... ale naprawde nikt nie wie jak to sie oznacza?

Gość kamizoooooo4
dobre :D

Gość oloxxx
mnie się wydaje że piszą to np.2 szt

Gość jesli sa to tabletki
to pisza 2 opakowania n ie badz debilem za przeproszeniem idz do tego gabinetu bez kolejki i popros pielegniarke o druga recepte bo tamta zgubilas gdzies i koniec,nie powinno byc problemu\ a nawet zadzwon,w karcie jest zapisane przeciez Twojej co ci zapisywal,wiec popros czy dr moze wypisac drugi raz a ty tylko odbierzesz