Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maaaaaaaamaaaaaaa Fabiana

Czy to źle,że 5 latek w ogóle nie interesuje się telewizorem i komputerem?Pomocy

Polecane posty

Witam,dzisiaj spotkałam się z matką kolegi mojego syna no i jak rozmowa się zaczęła rozkręcać to ona zaczęła opowiadac,że jej Kacper to juz sam na nk wchodzi i w internecie sobie szukam jakis gier i potrafi się obsługiwac komputerem super. A jak ja powiedziałam,zę mojego synka komputer i tv w ogóle nie interesuje to zaczęła mówic,ze to nienormalne,aby chłopiec się tym nie interesował.. Co sądzicie? Mój syn uwielbia wszelkiego rodzaju sporty,narty,lubie jeździc na sankcach,łyzwach,oczywiscie grac w piłkę. Uwielbia tez gry planszowe monopol,czy eurobiznes,puzzle,układanki,klocki. Ale tv i komputer mógłby dla neigo nie istnieć,czy sądzicie,ze to nienormalne?

Ja sie śmiałam na początku z tego,ale ona powiedziała,ze nawet inne mamy kolegów z klasy opowiadają jak ich dzieci potrafią się obsługiwać.. Kurde mam wątpliowości.. A mój syn bajki uwielbia oglądć,ale takie z ksiązki,na noc zawsze mu czytamy,chociaz on teraz juz sam na dobranoc zaczyna sobie czytac,ma tez nagrane na płytę bajki.

Każdy ma inne zainteresowania. Jeszcze nie będziesz mogła go od tego komputera odgonić za kilka lat. Teraz się ciesz i wykorzystuj to, że go interesuje co innego.

A no to dobrze.. A moze jest tutaj jakas mama co jejd ziecko w ogóle nie interesuje tv i komputer?

pooodnoszę.

Gość hej, jestem mamą 5 latki
moja córka tv się interesuje. Lubi oglądać bajki, ale bez tv daje radę przezyć. Jak go nie ma to nie ogląda i tyle. Jeśli chodzi o komputer to czasem pozwalam jej porysować w poincie i w zasadzie to tyle. Staram się żeby nie siedziała za dlugo. Kiedyś miala okres że grala w różne gierki online i bardzo byla wtydy poirytowana. Krzyczała, bila, byla cała czerwona. Wprowadziliśmy zakaz tych gier natomiast kupiliśmy dużo gier planszowych. Zachowanie się poprawiło. Ma czas na komputer. W szkole będa mieli 3 razy w tygodniu zajęcia w sali komputerowej wiec na pewno wszystko zalapie bardzo szybko.

Ja jak teraz tak sobie myślę,to on od małego nie lubił tv,nie interesował go komputer.. Czesto dzieci oglądają bajki na dvd,czy na internecie,mój lubi czytać i oglądac,ew. słuchać. Ale komputer to już w ogóle go nie interesuje,ma mnóstwo gier planszowych i one mu wystarczaja..

Zazdroszczę że twój synek sam czyta. Moja córka na razie tego nie potrafi. Uczymy się. Litery zna a teraz ucze ją łączyć je w sylaby i w slowa. Myślę że za kilka miesięcy będzie już umiala czytać proste teksty. Ale też uwielbia audiobooki i lubi sluchać jak jej czytam książeczki, a czytam codziennie przed snem okolo 40 minut.

No tak czyta sam,ale to tez jeszcze takie jego początki,nie czyta perfekcyjne,ale on tak lubi i chce sam próbować,uczyć się. Ale myślisz,że to,że on nie interesuje się kompem i tv to norma? Nic się nie dzieje?

To zależy dlaczego go nie interesują. Jeśli dlatego że nie i już to w porządku, ale jest mozliwość że moze nie załapywać o co w tym chodzi i to juz jest mniej ok. Jednym słowem posadziłabym dziecko przed tv, włączyła bajkę 1,5 godzinną i po skończeniu kazałabym opowiedzieć. Jeśli będzie umiał to zrobic to niech sobie nie ogląda, jego sprawa, no ale jeśli nie udałabym sie z dzieckiem do poradni.

No a co ma się dziać? Interesuje się innymi rzeczami. Nie każdy musi być informatykiem ;) Ważne że czymkolwiek się interesuje a nie jest dzieckiem które siedzi na dywanie i wyje ze mu się nudzi i nie ma co robić bo wszystko jest głupie.

Moja opowiedzieć bajkę umie, potem ją rysuje a na koniec wymyśla ciąg dalszy. I to nie tylko bajek na dvd ale też tych czytanych. Ale od małego to trenujemy bo zawsze po bajce czy po lekturze pytam o czym to było i mała mi opowiada. Na początku było streszczenie w jednym zdaniu, a teraz to opowieść zawsze jest barwna.

Ale on np. jak był w kinie na bajce auta 3d to przyszedł i opwiadał mi co tam było,jakie samochody,mówił,że były fajne samochody,opwaidał co te samochody mówiły,ale stwierdził,że jednak woli bajki czytane. Także chyba nie tutaj tkwi problem.

No to jak był w kinie i wysiedział i wiedział o czym jest bajka to chyba wszystko jest ok? Moja kino uwielbia, ale jak mi powiedziała dlaczego to zbladłam. Kocha kino bo tam popcorn się je! :D Cwaniara

Gość Mój ma 5 lat
i ogląda już mecze z puszką w ręku,oczywiście coca coli.

Hhahahahah :D Mój akurat popcorn tez uwielbia:D Naprawde cwaniarka ta Twoja córcia :D Czyli jest wszytsko w normie.. uff,kamień z serca .