Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość RafałM

Fotograf Ślubny Zapraszam

Polecane posty

Gość Lalusie26.27
Panie RafałM Czy jak pana wynajmiemy na nasz ślub to też zrobi nam pan zdjęcia przy i w śmigłowcach. Mój narzeczony pasjonuje się lotnictwem a szczególnie śmigłowcami bojowymi. Jeśli umieścił pan tyle tego typu zdjęć na swojej stronie to rozumiemy że może pan takie zdjęcia zaproponować każdej parze i ma pan stosowne zezwolenie na fotografowanie na terenie jednostki wojskowej. Głupie pytanie bo przecież bez zgody na fotografowanie i publikowanie zdjęć obiektów Wojkowych musi być zezwolenie bo inaczej dla wszystkich jest kryminał. Na terenie każdej jednostki wojskowej są tabliczki z zakazem fotografowania.

Gość do Lalusie26.27
czemu w wątkach fotograficznych zawsze wypisuje głupoty ten troll, tylko pod różnymi nickami ?????????????? poza tym czy fotograf musi robić na każde zawołanie zdjęcia w dokładnie takich miejscach jak w portfolio ? portfolio jest po to żeby pokazać swój dorobek, a nie jest ofertą miejsc gdzie się robi plenery W ogóle mam wrażenie że w wątkach FOTO jako trolle piszą 2-, góra trzy osoby. Wciąż pojawiają się te ich oklepane teksty o fatalnych kolorach, braku wiarygodności i o kupionych zdjęciach do portfolio... PRECZ Z TROLLAMI !!!!!!!!!!!

Gość Grafik komp
Po co te nerwy. Nawet jeśli jak to piszesz Lalusie26.27 jest to troll to bardzo mądrze napisał swoją wypowiedź zwracając uwagę na tzw. mataczenie propozycją zamieszczoną na stronie. Zdjęcia zaprezentowane na stronie nie powinny być nigdy publikowane z wielu powodów. To że one powstały jest pewnie zasługą pana młodego lub panny młodej którzy mogą pracować przy śmigłowcach lub pan młody jest pilotem. Młodzi zwrócili się z prośbą do zwierzchników o pozwolenie na takie zdjęcia i ją dostali. Natomiast nie wierze aby była zgoda na publikowanie takich zdjęć bo to jest prokurator i mnóstwo kłopotów min. dla młodej pary. Co do miejsc w których fotograf robi zdjęcia to nie tylko on te miejsca wybiera ale sporo ma też w tym temacie do powiedzenia młoda para. Jeśli fotograf zamieszcza z określonego miejsca zdjęcia to znaczy że jest to jego realna propozycja i młoda para może to miejsce sobie zażyczyć. Czy może w tym co napisałem jest coś mało logicznego? Jeśli chodzi o miejsca na zdjęcia plenerowe to fotograf który je proponuje powinien te miejsca pod wieloma względami bardzo dobrze znać bo to właśnie też składa się na profesjonalizm. Myślę że Lalusie26.27 to wcale nie jest troll tak jak myślę że ty jesteś RafałM któremu ktoś słusznie nadepną na odcisk. Twoim celem było w kłamliwy sposób zaprezentować swoją ofertę a ktoś to kłamstwo w fajny sposób wypunktował. To że coraz więcej pisze się i mówi o jakości zdjęć to nie znaczy że piszą to trolle tylko coraz więcej osób ma wiedze o zdjęciach. Zresztą o jakości zdjęć, kolorach, ujęciach, scenografii pisze się na wielu forach internetowych i portalach społecznościowych. Coraz trudniej domorosłym fotografom ślubnym wstawiać ludziom przysłowiowy kit. Myśle ze zamiast pisać PRECZ Z TROLLAMI lepiej napisać PRECZ Z FAUSZYWYMI FOTOGRAFAMI ŚLUBNYM I ICH PROPOZYCJAMII!!!!! Trafiają do mnie zdjęcia tych pseudo fotografów i coraz bardziej mi ręce opadają.

Gość A ja robię lepsze zdjęcia.
Ale chwalił się nimi nie będę. W końcu reklama na tym forum, to najgorsza antyreklama, jaką można sobie wyobrazić.

Gość do Grafik komp
Ty właśnie jesteś jednym z tych TROLLI nie zdziwił bym się jak byś pisał również jako Lalusie26.27 bardzo często zamieszczasz głos niepytany i zawsze krytykujesz z tego co sam piszesz to nie jesteś fotografem tylko pracujesz w labie wypowiadaj się wiec może na forum branżowym a nie zaśmiecaj ślubnego !!! Piszesz: "Jeśli fotograf zamieszcza z określonego miejsca zdjęcia to znaczy że jest to jego realna propozycja i młoda para może to miejsce sobie zażyczyć. Czy może w tym co napisałem jest coś mało logicznego?" jest to bardzo nielogiczne bo jeżeli młodzi zechcą zdjęcia na swojej działce, a fotograf opublikuje to na swojej stronie www, to znaczy że jest to oferta dla innych młodych par ? A jeżeli fotograf opublikuje zdjęcia plenerowe z Santorini - to znaczy że oferuje w cenie pleneru zdjęcia w Grecji ? MYLISZ OFERTĘ Z PORTFOLIO

Gość Grafik komp
Pierwsza sprawa kolego o ile tak mogę napisać to nie wiesz co to znaczy pojecie troll a po drugie forum ma to do siebie że nie trzeba nikogo na nie zapraszać. Zdaje się że to co napisałem bardzo ciebie zdenerwowało bo i tobie nadepnąłem na odcisk. Nikt nie lubi jak się obnaża niezbyt czyste zagrywki i manipulacje swoimi propozycjami. Co do tego co robie to się bardzo mylisz. Ogłaszam się w Internecie i w wielu innych miejscach z usługami obróbki graficznej zdjęć i tworzeniem stron internetowych. Na Allegro jestem z moją ofertą już od siedmiu lat. Na kafe pod tym nickiem jestem już cztery lata. Stron dla fotografów ślubnych zrobiłem naprawdę sporo i podejrzewam że w tym temacie jestem liderem. Wiem jakich niezbyt uczciwych sztuczek używają fotografowie aby do siebie przyciągnąć młode pary. Takie forum też i dla mnie jest ważne bo mogę czytając wiele wypowiedzi i śledzić jakie są trendy i oczekiwania młodych par przeglądających strony z ofertami fotografów. Właśnie kończę w miarę nadsyłania materiałów sześć nowych stron. Są to moi stali klienci którzy zmieniają sposób pokazywania swojej oferty. Od jednego fotografa dostałem 600 zdjęć 6 młodych par bo taka jest teraz tendencja wiarygodnego przedstawiania swoi ej oferty. Ludzie na podstawie takiej wiarygodnej strony nie musza spotykać się z fotografem i mieszkając w drugiej części kraju niż fotograf mogą podpisać z fotografem umowę. Wiem że jesteś tym RafałemM z pierwszego wpisu tak że proszę nie nazywaj mnie trollem jeśli sam nie podpisujesz się tak jak w pierwszym wpisie. Nie masz w ogóle pojęcia o zasadach wiarygodności zawodu fotografa ślubnego. Nie można publikować jako oferta zdjęć z miejsc w których więcej nie będzie można nikomu zrobić zdjęć plenerowych. Taka oferta to mataczenie i naginanie prawdy. Pomijam fakt że za te zdjęcia z obiektu wojskowego ktoś może nieźle beknąć.

Gość do zdeterminowanego fotografa!
Po pierwsze, przyjmij jedną dobrą radę. Staraj się zawsze być uprzejmy wobec każdego. Krytykę, nie ważne czy uzasadnioną zwalczasz, nazywając autorów krytyki TROLLAMI. Stajesz się w tym momencie niesympatyczny, a to w ostateczności zniechęci do ciebie ewentualne klientki, które może i by w innych okolicznościach się na ciebie zdecydowały. Aha, to co ty bierzesz za pewność siebie "Profesjonalne zdjęcia, uchwycenie momentu to moje atuty" inni ocenią, jako zarozumialstwo. Po drugie, walka pomiędzy fotoziutkami odbywa się wszędzie, na tym forum również i umieszczenie tu reklamy, to nie jest najlepszy pomysł na promocję. Po trzecie, jeśli zamieszczasz na swojej stronie zdjęcia, to musisz mieć świadomość, że ktokolwiek, kto będzie chciał mieć podobne, musi mieć taką możliwość. Ot przykładowo, zdjęcia z Santorini, jeśli ktoś ich chce, to ty musisz (oczywiście w odpowiedniej cenie) takie zdjęcia zrobić. To samo dotyczy np. zdjęć w różnych nietypowych miejscach. Gdybyś był w branży dłużej, to byś wiedział, że nie ma żadnego problemu z zapewnieniem określonych plenerów, nawet tych śmigłowców, czy samolotów. Idziesz do odpowiedniego człowieka i załatwiasz wszystko. Oczywiście takie coś kosztuje, ale załatwienie nie jest wcale trudne, trzeba tylko wiedzieć, z kim sprawę załatwić i gdzie. No i trochę umiejętności negocjacyjnych też się czasem przydaje. Po czwarte, ja ci życzę wszystkiego dobrego, ale zdjęcia na swojej stronie przejrzyj. Pamiętaj, że ludzie najczęściej będą je oglądać np. na ekranie netbooka, czy laptopa. Oni nie mają profesjonalnego, skalibrowanego monitora, a więc to, co ty im proponujesz może zostać niezauważone.