Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lolitkkkka

Czy robicie soki w sokowirówkach czy kupujecie gotowe???

Polecane posty

Gość Lolitkkkka

Jeśli robicie, to teraz w sezonie zimowym z czego?

Gość Lolitkkkka
ile taki sok może stać w lodówce? robię dziecku wieczorem na dzień następny. ale czy można zrobić np. na 2 dni??? nie zepsuje się?

Gość Mamalesia
Asiamt a w jakich proporcjach? Bo ja do tej pory nigdy nie dodawałam buraków do soków owocowych,a chętnie bym spróbowała :)

ja nie nadej sokow ale latem pomrozilam malin gruszek i truskawek i innych i robie w mikserze z jogurtem naturalnym zamiast deserków

Ja daję, co mam - jabłka, pomarańcze, marchewka, jakieś kiwi jak się przypląta. Proporcje dowolne. Czasami robię z samej cytryny, syn uwielbia, mnie skręca na sam widok.

Gość Mamalesia
Ja robię soki z marchwi,jabłka i pomarańczy, marchwi i winogron, marchwi,pomidorów, buraka z odrobiną chili i koperkiem- jak dla syna to bez chili. Robię i pijemy w danym dniu. Ale jak czasem chcę przechować-to wlewam sok do szklanej butelki lub słoika i wstawiam na kilka minut do garnka z gotującą się woda-pasteryzuję.

dla młodego daję jedną marchew i 1 jabłko, albo dla większej słodkości 2 marchewki czasem dodam ćwiartkę buraka, czasem ćwiartkę pomarańczy ale taką małą ilość sama ścieram na tarce i wyciskam przez gazę wiem, trochę to średniowieczne metody, ale nie uruchamiam sokowirówki, bo szkoda nawet jej brudzić now wlecie to juz zupełnie inne koktajle, ale teraz robię tak

U mnie sokowirówka tylko latem, sok z co się nawinie. Na zimę pasteryzuje owoce w słoikach na kompoty.

Gość Mamalesia
Ja też mam mrożonki z działki od dziadków :) dodaję do jogurtu lub jako mus do budyniu,albo robię z nich galaretkę lub kisiel. Mój młody w zasadzie pije tylko wodę, a soki to tak po troszku od czasu do czasu. Ale my z mężem uwielbiamy :)

Ja licze, że w tym roku będe miała z malin, nie wiem czy kompot czy sok. Zależy ile owoców urośnie bo w zeszłym roku posadziliśmy krzaki. Wcześniej robiłam dżemy malinowe.

my też dopiero sie zakrzakowaliśmy, ale mam od mamusi z działki malinki narazie

Gość Lolitkkkka
Też robię soki ale w sokowniku. Mi chodzi o takie soki z sokowirówki...

no to z sokowirówki to raczej bezpestkowe i tak jak wyzej pisałam