Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monika 50+

50+ i co dalej z życiem?

Polecane posty

Gość znowu sobota
Dzien dobry :) 50 + to fajny wiek ..to nie wyrok . to czas zeby zrobic coś dla siebie ...dzieci odchowane, samodzielne, czasu więcej na spotkania towarzyskie, na teatr , kino .... Czasem jakas dojrzała miłość dopada ,a wtedy to juz cały swiat wywraca się do gory nogami :) Czasem mocno zrani i zaboli ...ale warto jej szukac :) pozdrawiam Was 50 + :) zaglądajcie tu , fajny temat .. Moniko,zraziłas się do kafeterii ? nabierz dystansu i wpdanij pogadać .

Do: znowu sobota. Tak wyszło z mojej niewiedzy, że Monika 50+ zmienić się musiała na Paniusię 56 i teraz wszystko gra. Muszę napisać że absolutnie nie przeraża mnie mój wiek. Nawet odwrotnie bardzo mi się podoba. Jestem na pewno trochę wolniejsza, ale przez to bardziej dostojna i subtelna. Tak jak kiedyś powiedziała Beata Tyszkiewicz. Dama się nigdy nie śpieszy, więc jestem damą na zwolnionych obrotach hi hi. Lubię też swoje lustro i buzie jaką tam widzę. Na pewno starsza, poważniejsza, choć nie zawsze, ale przez lata nabrała szlachetności. To tak jak z brylantem. Po oszlifowaniu staje się cennym diamentem i to czym więcej ma kancików tym jest droższy. Warto znać swoją wartość hi hi.

Gość babcie paciorki
napierdalaja :D

Gość nikola*
babcie napier....... paciorki- tak ale jeszcze na dodatek mają kochanka

To prawda, bo wiek nie jest barierą żeby: żyć, pić, czy mieć kochanka. Za to bardziej się to wszystko docenia i celebruje namiętnie każdą chwilę z nim spędzoną.

Gość na starej piczy
dobrze sie cwiczy:D

Gość hahahahahahahahahah!!!!!!
dla babci nie tylko picze ale i kakao zatkalo :D

Gość nikola*
Bez komentarza

Gość jana Cova
NIE ZWARACAJCIE UWAGI i traktujcie jak powietrze takie wpisy. To są psychicznie chore osoby, współczuję.

Nie tylko psychiczne, ale bezwartościowe. Nie mają czym zaimponować, więc celebrują swoją głupotę.

W tym roku osiągnę półwiecze.I wcale się tym nie martwię.:) Mam dużo planów na przyszłość.W każdym wieku można się realizować,uczyć,kochać, marzyć . Ja to właśnie robię i nie czuję się stara jak to określa młodzież na kafe. Nie każdy musi się urodzić, ale każdy kto się urodził umrzeć musi. Kostusi jeszcze nikt nie uciekł. Pytanie tylko KIEDY? Każdy się z was młodzi zestarzeje tylko pytanie JAK? Jeżeli wy dziś nie macie szacunku dla osób w wieku waszych rodziców,dziadków, to w jakim duchu wychowacie własne dzieci. Kiedy będziecie w naszym wieku, żądać będziecie szacunku dla siebie, od tych dzieci tylko pytanie DLACZEGO?

Gość prawie 50siątka
Lubię swój wiek.Mnóstwo zakrętów,przypadkowych zdarzeń bez mojego udziału,ale kocham życie:D.Tylko młodym wydaje się,że to wiek na spokój i fotel,nieprawda,teraz dopiero żyję:),poza pracą brak innych obowiązków,czas na zainteresowania i inne przyjemności.Wnętrze bogate ,a zewnętrze nadal atrakcyjne:D

Gość bim bom bim bom bim bom
a zewnętrze nadal atrakcyjne ale tylko dla samych siebie

Gość prawie 50siątka
Myśl co chcesz;).Nadal podobam się mężczyznom w różnym wieku. Zastanawiam się jak wyglądają wasze matki,że tak krytykujecie 50 letnie kobiety,bo ja i moje koleżanki nadal wyglądamy bardzo dobrze-dbamy o siebie.

Ja też twierdzę że wiek dojrzały w jakim żyjemy obecnie, bo do starości mamy jeszcze daleko, jest naprawę fajny. Dzieci odchowane, status majątkowy już stabilny. Gonić za awansami nie trzeba, kredyty pospłacane, żyć nie umierać. Teraz naprawdę można zająć się sobą i swoimi zainteresowaniami. Poznawać świat, odkrywać nowe miejsca, czytać kiedy się chce i co się chce. Tak samo telewizja, bo pilot jest moją prywatną własnością. Do tego spacer brzegiem morza, a nie gonitwa do domu z siatami, bo trzeba rodzinę nakarmić. Nigdy tak dobrze nie miałam jak teraz, więc ten nasz wiek 50+ jest naprawdę cudowny. Może mam za dużo teraz wolnego czasu, ale fajnie jest.

Hej! Też ze mnie -siątka.Jestem tu na kafe już prawie dwa latka. Fascynuje mnie medycyna naturalna, uleczyłam sporo swoich chorób...Nigdy nie czułam się tak lekko. Sporo też czytam. Nie nudzę się nic a nic.Nie zwracajcie uwagi na trolli. Pa!

Gość do hahahahahahahahahah
vel bim ma problem z nadwagą i mysli wieloryb, że każdy tak ma ;)

Gość Ksenia50
Do papaja303 piszesz o medycynie naturalnej potrzebuje wyleczyć kręgosłup (nie mój)

Ból kręgosłupa może mieć kilka przyczyn...mi kiedyś bolał, gdy miałam nadżerkę. Po jej usunięciu, ból kręgosłupa znikł. Ciekawe są ćwiczenia japońskiego profesora Nishi, opisane u Tombaka, tzw. rybka i karaluszek. A najlepiej przejść serię oczyszczeń(jelito, wątroba...). Wszystkim polecam książkę Moritza, jest do niej link na 55stronie wątku o oczyszczaniu wątroby sposobem Huldy Clark, tu, na kafe. Każdy w naszym wieku powinien ją poczytać.

Gość Ksenia50
to jest ból po 2 operacjach teraz szukam bioenergoterapeuty bo medycyna konwencjonalna nie pomogła

Gość Ksenia50
Tak, ma włozone 2 implanty 23 lata

Gość 50+++
ja tez chce byc z wami. rozwodka z corkami synem i wnukami. pracuje i czasem nie daje sobie rady ze swoją psychiką przyjmiecie mnie do was????

Skoro taki młody...to moje powyższe rady chyba nie za bardzo, ale ćwiczenia Nishi byłyby dobre, może po jakimś czasie, one mają za zadanie utrzymać kręgi na swoim miejscu, a tym samym odblokować uciśnięte wiązki nerwowe...Energoterapeuta z pewnością może pomóc.

Moje drogie panie mamy luuuzik.:classic_cool: Ale pamiętajcie że nie wszystkie w naszym wieku mogą go mieć. Są i takie które zamiast odpoczywać gonią od jednej pracy do drugiej bo dzieciom trzeba pomóc. Leci taka do domu po pracy, bo trzeba obiad ugotować i wnukami się zająć. Nie ma czasu na fryzjera, na kosmetyczkę, na wczasy- bo dzieciom trzeba pomóc. Nie jedzie do sanatorium i rehabilitację- bo nie będzie miał kto dzieciom pomóc. Wiecznie zabiegane,zagonione, zmęczone. One nie mają czasu się realizować, zadbać o siebie,nie mają czasu na nic bo są służącymi własnych dzieci. :( Dzieci, które z takim szyderstwem wypowiadają się na temat wieku.

Gość Ksenia50
Na ten kręgosłup "poszło"juz 18 tyś w rok bo na NFZ niezbyt mozna liczyć a On sobie dalej boli

Gość Ksenia50
ale papaja - dziękuje

Silvergold, zgadzam się z Tobą, dokładnie tak jest. Powyżsi krytykanci wiekowych pań zapewne mają swoje matki za służące. Może tak być, choć nie musi.