Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marilia

obawa ciąży . . .

Polecane posty

Gość a moim zdaniem.....
jesteś bardzo odpowiedzialna, zabezpieczyłaś się bardzo dobrze, tzn nie polegałaś na jednej metodzie a kilku wręcz, prezerwatywa, globulki, a przede wszystkim facet nie skończył w Tobie. Mnóstwo moich koleżanke, męzatek bo ja z pokolenia 30+ :) stosuje stosunek przerwany tylko i jakoś dzieci nieplanowanych nie mają.

Gość Marilia
Dziękuje za te słowa. Może skuteczność stosunku przerywanego od wprawy zależy,od płodności? Nie wiem. Ja jednak wolę nie ryzykować,mój chłopak też nie :)

Gość a nie moglas
a po co ryzykowac skoro teraz sa rozne zabezpieczenia plastry, tabletki, zastrzyk, globulki, prezerwatywy, spiralki jest z czego wybierac i nie sa one az tak drogie

Gość a po co od razu sięgać
po takie drastyczne, ingerujące w naturalną gospodarkę hormonalną kobiety środki. Tabletki, zastrzyki, plastry nie są obojetne dla zdrowia. Poczytaj topiki na których mnóstwo kobiet ma problemy ze zdrowiem czy zajściem w ciążę po długotrwale stosowanej antykoncepcji hormonalnej.

Gość Marilia
mam w planach stosowanie ale jak źle się będe czuła odstawie. Obecna metoda nie jest dla nas kłopotliwa w stosowaniu.

Gość a nie moglas
ale ja tylko wymienilam jakie sa dostepne srodki antykoncepcyjne

Gość a nie moglas
ok widze twoje tematy o tabletkach ale to swiadczy o tym ze w ogole nie mozna juz o nich wspominac?

Gość a nie moglas
ja nie zmuszam nikogo do brania tabletek napisalam tylko o roznych metodach antykoncepcji a to nie jest zabronione

Gość Marilia
zgadzam się. Każda metoda ma wady i zalety. Nawet lateks z prezerwatyw może uczulać,globulki też. Wydaje mi się,że to bardzo indywidualna kwestia. Każdy dobiera co najbardziej mu pasuje.

Gość a nie moglas
pojdziesz do ginekologa ona ci opowie o metodach jakie sa ile co kosztuje zaproponuje ci kilka ty sobie wybierzesz a ona da ci recepte przynajmniej u mnie tak bylo

Gość Marilia
ta pani ginekolog do której ja się wybieram ma podobno właśnie taki schemat działania:)

Gość przecież byłaś zabezpieczona
oczywiście decydujesz się na co chcesz. Ja tam też za bardzo za tymi hormonalnymi środkami nie jestem. Po prostu nie ufam im. I nie tylko ja tak mam. Z gumką jest łatwo, bo widzisz blokadę, widzisz czy pękła czy nie a w tabletkach nie widzisz czy działają właściwie czy nie, tylko liczysz na taką skuteczność jaką daje ci producent. Jak wierzysz w ta skuteczność to "no problem", ale jak nie wierzysz to dalej się boisz. Wiesz ile dziewczyn do pigułek stosuje dodatkowe blokady, czyli tez nie bardzo mają zaufanie. Warto się zastanowić czy ta metoda ci tez psychicznie odpowiada, wiele osób o tym nie myśli.

oczywiście decydujesz się na co chcesz. Ja tam też za bardzo za tymi hormonalnymi środkami nie jestem. Po prostu nie ufam im. I nie tylko ja tak mam. Z gumką jest łatwo, bo widzisz blokadę, widzisz czy pękła czy nie a w tabletkach nie widzisz czy działają właściwie czy nie, tylko liczysz na taką skuteczność jaką daje ci producent. Jak wierzysz w ta skuteczność to "no problem", ale jak nie wierzysz to dalej się boisz. Wiesz ile dziewczyn do pigułek stosuje dodatkowe blokady, czyli tez nie bardzo mają zaufanie. Warto się zastanowić czy ta metoda ci tez psychicznie odpowiada, wiele osób o tym nie myśli.

halo

Gość Marilia
myślałam pigułki i globulki. Tak dla pewności właśnie.

Gość a nie moglas
mi tabletki odpowiadaja z tego wzgledu ze po prezerwatywach czuje dziwne uczucie pieczenia dlatego nie lubie ich uzywac a jakos zabezpieczac sie musze bo stosunek przerywany to dla mnie zadne zabezpieczenie

Gość Marilia
dlatego dla pewności chciałam stosować pigułki i globulki.

globulki przy tabletkach to trochę przesada bo współczesne tabletki same w sobie zmieniają sluz na taki który jest mało przyjazny dla plemników i w dodatku go zagęszczają co blokuje im dojście.

Gość Marilia
dla samego komfortu. Wpadki na pigułkach też się zdarzają.

Gość różżowaa
bosh co za problem miec wpadke w tym wieku mlodsze maja dzieci w twoim wieku i zyja. Ty jakas leniwa jestes i wkladasz sobie jakies globułki a facetowi w gumie meczyc sie karzesz!

Gość kocia .
zmień nick na blondynka,różowa

Jeśli się boisz, to nie współżyjcie w dni płodne w ogóle. Łatwo je określisz mikroskopem owulacyjnym, jeśli nie umiesz interpretować swojej temperatury czy śluzu.

Gość Marilia
ale ja mam bardzo nieregularne cykle więc to obliczanie na nic się zda.

w tym mikroskopie nie chodzi o wyliczanie, bo wyliczyć się nie da nawet jak masz regularnie. Chodzi o obserwację.

Gość Marilia
szczerze to o tym nie słyszałam nigdy

metoda polega na tym że codziennie badasz sobie ślinę i sprawdzasz czy są w niej paprotki, jak sa to znaczy że masz we krwi zwiększony estradiol czyli dni płodne, na tej samej zasadzie występuje śluz płodny u kobiety. Unikasz na tej podstawie dni płodnych. Metoda naturalna ale bez pomiaru temperatury lepiej uważać.