Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość fireinlady

yasminelle - kłopocik

Polecane posty

Gość fireinlady

W kwietniu, maju oraz czerwcu ubiegłego roku brałam tabletki antykoncepcyjne - Yasminelle. Wszystko było w porządku, żadnego plamienia podczas brania tabletek, okres zawsze regularnie. Następnie był taki czas, w którym byłam bez partnera - więc nie brałam tabletek. Po pewnym czasie związałam się z innym partnerem. Dzień po zakończonym okresie (31 grudzień) doszło do zbliżenia, partner miał prezerwatywę, która jakimś cudem została we mnie. Nie doszło wtedy do wytrysku, gdyż nie wiedzieliśmy co się stało z prezerwatywą i nie kontynuowaliśmy, nie wiem na prawdę jak to się stało, że ona we mnie została! I tak zasnęłam, rano się zorientowałam, że spałam z nią w sobie. Było mało prawdopodobne, że zaszłam w ciążę, ale nieźle się wystraszyliśmy. Potem poszłam do ginekologa - Pani mi powiedziała, że wszystko jest w porządku, nie jestem w ciąży i poprosiłam o przepisanie antykoncepcji doustnej - również Yasminelle. Aktualnie jestem podczas drugiego tygodnia brania tabletek z pierwszego blistra. Zaobserwowałam u siebie, że po zakończeniu się okresu (miałam go 3-4 dni) ciągle występuje lekkie plamienie w kolorze czerwono-brązowym, czasami z domieszką jakiejś wydzieliny. Nie chcę wyjść na panikującą dziewczynę, ale na prawdę mam lekkie obawy co się ze mną dzieje - mam porównanie z wcześniejszym okresem brania tabletek, w którym się nic nie działo. Jestem trochę bardziej senna i przemęczona niż zwykle, ale to też wina stresu i sesji egzaminacyjnej, chodzę do ubikacji robić siusiu bardzo często częściej niż zwykle, a płyny przyjmuję w normalnych ilościach. Mam 22 lata, ściśle i odpowiedzialnie przestrzegam zasad zażywania tabletek antykoncepcyjnych i dbam o to, żeby nie zajść w ciążę. Proszę o poradę. Może powinnam zmienić tabletki na takie z trochę większą ilością hormonów? Chcę być mamą, ale jeszcze nie teraz :) Od Pani ginekolog dostałam recepty na 3 opakowania Yaminelle, może powinnam poczekać aż wykorzystam te 3 opakowania i potem pójść na wizytę i opowiedzieć co się dzieje? Dziewczyny, co radzicie? Obserwuje siebie, staram się zachować zimną krew i nie panikować.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować