Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Daiiiaaaa

Dziwne zapalenie gardła, pomocy

Polecane posty

Gość Daiiiaaaa

Z dnia na dzień to się stało. Wstałam dzisiaj rano i poczułam straszny ból gardła. Najpierw napiłam się ciepłej herbaty i przepłukałam gardło wodą z solą myśląc, że pomoże jednak nic z tego więc wzięłam cholisept intense i on także w ogólnie nie pomógł. Mam dziwnie zaczerwienione gardło, lekko powiększone migdały a nad migdałkami jakby takie dziwne jasne, lekko wypukłe jaśniejsze plamy. To ostatnie mnie najbardziej niepokoi bo nigdy czegoś takiego u siebie nie widziałam. Co to może być? Poza tym nie mam gorączki, kaszlu nic. Jedynie ten okropny ból gardła.

Gość Leon Zawodwoec
Grzybica.

Gość Leon Zawodwoec
Kup sobie glinke zielona w aptece i pij wszytsko przejdzie jak reka odjiął.

Gość Daiiiaaaa
Ale nie, to nie grzybica. te plamki nie są białe tylko jaśniejsze niż gardło i nie są w przełyku tylko wyżej.

Gość Daiiiaaaa
One są jakby między wyrostkiem rylcowatym (?) czy jak to się nazywa. Po lewej i prawej stronie.

Gość Daiiiaaaa
up!

Gość Leon Zawodwiec
grzyb czy tez nie grzy ale glinka pomoże na bank.

Gość Daiia
Dobrze, bardzo dziękuję.

Gość najlepsze na gardło
kup płyn do płukania zebów, oprócz zębów płucz nim kilka razy dziennie gardło, kup łagodny albo dolej odrobinę wody abys dala radę wytrzymać ten zabieg i solidnie płukała gardło jeśli chodzi i tabletki na gardło to ja używam tylko orofar max, są najlepsze, zanim je odkryłam też używałam choliseptu ale to nic nie działa żadengo gadania na dworze, żadnego otwierania paszczy na dworze duże ilości czosnku na kanapce z masłem, zjedz to na wieczór, minimum 4 kanapki z 4 zabkami czosnku jak nie przejdzie za 2 dni a objawy sie nasilą to marsz do lekarza po antybiotyk bo znaczy sie że to zngina

Gość natura natura natura
a wy tylkko chemia i chemia a natura najlepsza i glinka jak najbardziej jej pomoze i nie tylko na gradlo ale na cąły organizm.

Gość carpee_08
Jedno płukanie gardła to niewiele pomoże. Rób to kilka razy dziennie, z solą, ziołami lub olejkiem herbacianym. Co lubisz :) do tego jakieś tabletki przeciwbólowe i przeciwzapalne.

Gość mhvhjvfgh
carpe a ty coś tak wyskoczyla jak filip z konopii ? przcież to stray temat.

Gość mhvhjvfgh
Antybiotyk :-o a ty skąd się urwałaś ? żadnych atybiotyków w takich przypadkach, jednynie nnaturlane sposoby leczenia i uwązam że podłożem tych dolegliwosci jest candida.

Gość I tak
Tak to prawda,zadnych antybiotyków,co najwyzej srebro nanokoloidalne,lub zapper

Gość Gość

U nas sprawdza się przy trójce dzieci inhalaotor Familino Pro. Nie ukrywam że często robimy dzieciom inhalacje i to ma sens. Rzadziej łapią różnego typu infekcje, zapalenia gardła, katar, kaszel i tak dalej. Dobra skuteczna i bezpieczna dla małego dziecka profilaktyka.

Gość Gość
Dnia 14.05.2019 o 11:38, Gość Gość napisał:

U nas sprawdza się przy trójce dzieci inhalaotor Familino Pro. Nie ukrywam że często robimy dzieciom inhalacje i to ma sens. Rzadziej łapią różnego typu infekcje, zapalenia gardła, katar, kaszel i tak dalej. Dobra skuteczna i bezpieczna dla małego dziecka profilaktyka.

Tez posiadam ten inhalator polecam

Gość Gość

Inhalator stosuję od dawna, konkretnie model nazywa się Novama Familino Pro. Tak naprawdę podawanie środków farmakologicznych do organizmu ma duże znaczenie. Nebulizacja to metoda praktycznie bez skutków ubocznych. Akurat w tym modelu dochodzi dożywotnia gwarancja rozszerzona, włoska technologia, dość znana nawet u lekarzy, więc polecam od siebie.