Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tolcia2

ospa variderm

Polecane posty

Gość tolcia2

Witam Stosowała któraś z Was variderm na krosty? Czy przed kolejnym smaroweniem zmywałyście jakoś te białe ślady, czy nakładałyście na nie nową warstwę? Wiem, że nie można moczyć, ale może zetrzeć delikatnie to spirytusem czy czymś innym?

Gość upaupaupaup
up

Gość my my my my
używaliśmy pudrodermu. lekarka zezwoliła na szybkie kąpiele, takie na stojąco, po nich używałam suszarki do włosów na osuszenie. Dzieciaki mimo ospy wigor miały, że hej i upocone na maksa, nie wyobrażam sobie tego, bakterie na skórze i te pęcherze. Także my po myciu, oszuszaliśmy lekko miękkim ręcznikiem skórę, potem suszarką, dopiero nowa warstwa pudrodermu. To na noc, rano brałam wacik i obmywałam delikatnie tak gdzie skorupa była, tam, gdzie się starło (pod piżamką) obcierałam otoczkę, krosty już nie. Ładnie wszystko wyschło, u córy już odpadły strupki, u synka jeszcze kilka jest, ale takie suchary, że zaraz odpadną.

my też używaliśmy pudodremu ,wieczorem syna brałam pod prysznic a potem smarowałam na nowo ,wycierałam go normalnie ręcznikiem ,nie trąc tylko przyklepując ,krosty zeszły po paru dniach w ogóle ich miał mało bo tylko plecy i brzuch do tego brał heviran ,vit c i wapno .