Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wstydliwy probleeem

Wstydliwy problem..upławy u 7letniej córki!- jak jej pomóc?

Polecane posty

Gość wstydliwy probleeem

Witam,zauważyłam ostatnio na majtkach mojej córki zabrudzenie,miało taki nieprzyjemny zapach. Jak to zaobaczyłam to zapytałam się jej,czy coś ją piecze,ale mówiła,że nie. Tylko,ze ja poznałam,ze sie boi i kłamie. Jak na spokojnie zaczęłam jej tłumaczyc to się przynzała,że ją piecze i ma zaczerwienienie.Tylko ona się tego bardzo wstydzi,nie chce mi tego nawet dawać smarować,płacze. Byłam z tym u lekarza,lekarka zaleciła maść i jedzenie żurawiny,ewentualnie przemywanie rumiankiem,no,ale z tym to cięzko. No,ale to nie pomogło.. Jak mogę jej pomóc? Spotkała się tutaj jakaś mama z podobnym problemem?

wydaje mi sie ze to poprostu delikatna infekcja grzybicza..na pewno nie rumianek..jak juz to delikatny roztwor sody oczyszczonej z woda...zurawina?? czy corka ma problem kiedy oddaje mocz??

Gość wstydliwy probleeem
oczywiście mam zamiar isć do pediatry znowu,ale ona mówiła,że jak to nie pomoże to pewnie trzeba będzie zrobić badania..

Gość wstydliwy probleeem
Znaczy ona mówi,że ją piecze ta okolica,ale jak siusia to tez się skarży. Chce z nią iść do lekarza żeby on to obejrzał,ale z nią to będzie ciezko.. Ona sie tego wstydzi.. I nie pomagają argumenty,że to nie ejst nic wstydliwego,że nie ma czego się wstydzić i bać,bo ma to duzo dziewczynek i kobiet .

jak moja trzylatka skarżyła się to lekarka przepisała jej furaginę, smarowanie miejscowo Clotrimazolum i badania moczu (w których nic nie wyszło) Małej przeszło po 3 dniach.

Gość wstydliwy probleeem
My stosujemy maść macmiror complex,ale córka przy jej smarowaniu płacze i mówi,ze piecze ją jeszcze bardziej,wiem,że chyba bez badań się nie obejdzie,tylko jak wytłumaczyć to córce? Ona nie chce iść do lekarza..

Gość wstydliwy probleeem
Nasza lekarka mówiła,że jak jej nie przejdzie to trzeba będzie się skonsultowac z ginekologiem dzieciecym,może była któraś z mam z dzieckiem u tego lekarza? Jak wyglądało to badanie? Jak zareagowało dziecko?

Gość ukulela
ja bym na Twoim miejscu zwyczajnie poszłą do ginekologa z córka. Lepiej leczyć to za wczasu niżby dziewczynka nabawiła sie przewlekłej infekcji. Wyobrażasz sobie jak dopiero bedzie się wstydzić gdy podczas przebierania isę na wf bedzie od niej czuc nieprzyjemny zapach (niestety z tym sie wiaze infekcja)??? Zaoszczedz tego córce i w kólko jej tłumacz,że to nic złego i lekarz jej pomoze by już nie piekło. Pediatra nie zna sie tak bardzo jak ginekolog.

Gość indiaindia
Możesz kupić żel do higieny intymnej stosowany przy upławach. Zmieniaj jej bardzo często majtki.

Gość nickcarter
chusteczkami niech przemywa do higieny intymnej i lek ! ... możesz przecież iść do ginekologa z córką i niech przepisze jakiś lek ... maść . Może podrażniła sobie flore bakteryjną i stąd te upławy . Sama nigdy nie miałaś problemów z upławami wiesz jaki to wstydliwy problem ?

Gość wstydliwy probleeem
No właśnie szuukam na necie ginekologa dzieciecego,ale u ans w mieście chyba nie ma :O. Oczywiście,ze miałam problem z upławami,ale nie w takim wieku. Płyn do higieny intymnej już jej kupiłam. A taki ginekolog 'normalny' też może ją zbadać,czy musi być dzieciecy?

Gość wstydliwy probleeem
A nie,jednak znalazłam ginekologa dzieciecego w naszym mieście,zaraz tam zadzwonię i umówie sie jak najszybciej na wizytę.

Gość wstydliwy probleeem
Umówiłam nas jutro na 9.20-do pani ginekolog. Czytam teraz o niej na necie i ma dobre opinie,wiec mam nadzieję,ze wizyta przebiegnie pokojowo :) Tylko teraz przekonać dziecko.. no i tu bedzie problem :(

Gość jak bedziesz tam dzwonić
to porozmawiaj z tym ginekologiem i powiedz że córka się bardzo wstydzi i może on doradzi jak ją przygotować na taka wizytę, w końcu to dla niego codzienność

Gość guj
podejrzewam że takie badanie będzie polegało tylko na pobraniu wymazu taką pałeczką jak do uszu i tyle (u nas to tak wyglądało )

Gość wstydliwy probleeem
Ta pani z którą rozmawiałam mówiła,że p.doktor ma bardzo dobre podejscied od dzieci także mam nadzieję,ze jakoś sobie poradzi.. Tak,pewnie właśnie ten wymaz będzie tylko pobrany,ale tutaj chodzi bardziej o całą ta wizytę,rozebranie się i w ogóle. Ona nawet mnie sie troszkę wstydzi,no,ale mi pokaże,natomiast gorzej będzie w gabinecie..

Gość wstydliwy probleeem
Ja nawet u tej pediatry naszej byłam sama,bo ona nie chciała i się bała. Dzisiaj jej wszystko wytłumaczę po co i dlaczego tam musimy iść,na czym będzie polegało badanie,chcę jej to wytłumaczyć w taki obrazowy sposób żeby się nie bała.. Ja wiem,ze to jest tylko pobranie tej wydzieliny,no,ale dla niej to jest "aż".

Gość jak bedziesz tam dzwonić
ubierz ja tak żeby nie musiała się bardzo rozbierać tylko: rajtki w dół i po 30 sekundach będzie po badaniu ja jak byłam mała to tez miałam jakis tam problem i lekarz tylko oglądał i trwało to krótko

Gość wstydliwy probleeem
Tak postarm sie ją ubrać jak najbardziej komportowa,żeby nie trwało to Bóg wie ile i żeby się to nie przeciągało niepotrzebnie. Zabiorę ze sobą kogoś zeby po badaniu mógł ją zabrać na korytarz,a ja pogadamz tą lekarką.

Gość wstydliwy probleeem
jak najbardziej komfortowo *

Gość wstydliwy probleeem
a czy ta lekarka moze zlecic jeszcze jakies dodatkowe badanie,np z moczu?

Gość a moze warto?
Wszystko zależy od lekarki,jeżeli będzie miała dobre podejście i dobrze zagada małą to pownno być dobrze. A córeczce wytłumacz po prostu co i jak,mów jednak spokojnie,ale i stanowczo,bo może bedzie próbowała Cię wziać na płacz i litość. Ja też byłam z córką,tylko moja córka miała 5 lat,ale badanie nie było zbyt komfortowe z tego względu,że lekarz kazał ją rozebrać i położyć,mała zaczęła płakać,a on wyszedł niby na chwi.ea nie było go z 10 minut,a ona tam tak lezała.. A później jak już zabrał sie za badanie to mała juz byla cała zapłakana i nie bardzo dała sie uspkoić :O

Gość guj
pewnie by się przydało je zrobić ale nam lekarka mówiła że skierowanie na nie daje pediatra i ja robiłam prywatnie może córa nasiusiać do pojemniczka jutro rano i po drodze zanieście do labolat jest ono nie drogie (ok 8 zł)

Gość twoja corka
twoja córa pewnie ma zapalenie pęchcerza moczowego i bakterie z moczu podrażniły pochwę. Oddaj posiew moczu do badania, musisz do tego mieć specjalny pojemnik. To wykaże czy są i jakie bakterie w siuśkach. Może dostaniecie antybiotyk. albo furagin i bedzie dobrze.

Gość wstydliwy probleeem
No to ja kupię dzisiaj pojemniczek i rano pobierę jej mocz do badania. Najwyżej wyniki doniosę dzień później. Dzięki wielkie!! A czy jakieś inne badanie ginekologiczne może być wykonane? Jak tak to jak one mogą wyglądać,chce przygotowac córkę w razie wypadku.

Gość wstydliwy probleeem
No to idę porozmawiać z córką o tej całej wizycie,trzymajcie kciuki :D

Gość a moze warto?
Autorko i jak Ci poszło? Daj znać .

Gość pkniin
przedewszystkim musisz dokladnie dziecku wytlumaczyc na czym moze polegac badanie powiedziec ze panie doktor bedzie bardzo mila ze da lekarstwo i wszystko szybko przejdzie ze trzeba nestety pobrac probke zeby dobrac dobre lekarstwo niech corka rozumie co sie bedzie dzialo

Gość pkniin
obiecaj jej jakas mila nagrode po wszystkim slodycze zabawke co tam chce

Gość a moze warto?
Tylko też autorko musisz być delikatna,no i żeby nie było tak,że będziecie coś jej siła robić,bo może się to na niej źle odbić.. Nawet jeżeli zacznie tam płakać to najpierw ją wycisz a później rozbierz i połóż,nic na siłę.