Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość frAGDF

co dawać jesć 4 miesięcznej córce?

Polecane posty

Gość frAGDF

póki co tylko mm i kaszka do mleka.za cholere nie chce soku z marchwi i jabłek

Gość moja też nie chce soku
spróbuj dawać jej łyżeczką papkę z jabłek albo marchwi

Gość gość
Już możesz wprowadzać obiadki i deserki po 4 miesiącu Chrupki kukurydziane herbatniki z herbatką

Gość frAGDF
te gotowe obiadki ze słoika?jakos nie mam do nich przekonania

Gość gość
Te początkowe słoiki sa dobre gorzej już później z tymi dla większych dzieci ale to nie musisz kupować możesz sama robić :) Ja i dawałam ze słoika i robiłam sama :)

możesz jej ugotować ziemniaczka z marchewką , zetrzeć jabłko , kleik ryżowy , kisielek (nie taki z torebki tylko robiony samemu z soku) , kaszkę manną , chrupki kukurydziane , banana

Gość ja mojej od 16 tygodnia
daję zupkę, warzywka gotuję na parze i potem miksuję - marchew, ziemniak, pietruszka i seler. Zajada tak że aż jej się uszy trzęsą. Je taka zupke juz od 3 tygodni i teraz muszę ja czymś wzbogacić, bo potrafi zjeść 150 ml takiego gęstego przecieru, a po godzinie 150 ml mleka. Zastanawiam się nad dodawaniem kaszki i trochę oliwy z oliwek, a jak skończy 5miesięcy to dodam mięsko. Oprócz tej zupki mała je kaszkę na mm z bananem i próbuje jej podawać różne przeciery owocowe, ale to jej za bardzo nie smakuje na razie z gruszek, sliwek, jabłek i brzoskwinek to najchętniej je te brzoskwinki ale tylko kilka łyżek dziennie.