Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oj znam to znam

co roia zle matki

Polecane posty

Gość oj znam to znam

sama jestem matka i zastanawiam się czy nie robię czegoś nieświadomie i może w oczach innych jestem zła matka? dajcie jakieś przykłady...

Gość oj znam to znam
w temacie błąd, miało być robią

Gość panciaaaa
Dziecko trzeba wychować,tak żeby było silne psychicznie,umiało funkcjonować w grupie. Żeby nikt nim nie pomiatał a ono nie chowało się za twoją spódnicą całe życie.

dzisiaj przyszla do mnie matka z histeryzujacym dzieckiem zapisani na wizyte u logop[edy dziecko najpewniej bylo zdenerwowana nadchodzaca wizyta i w rejestracja glosno dawalo o tym znac swoim histerycznym placzem az sie zanosil biedak a ona rzucila na ziemie torbe i plik papierow ktore ze soba przyniosla i ryknela prosto w twarz dziecka "cicho bądź!!!" na co dziecko oczywiście odwrotnym skutkiem zaczelo plakac jeszcze bardziej myslalam, ze jej pierdolne

Gość oj znam to znam
no wiem, tyle, ze chodzi mi o konkretne przykłady, np. matka cały czas na kafe a dziecko ...

wiesz to nie jest tak powiedziec ci czy jestes złą matką na podstawie czyiś przykładów bo każde dziecko jest inne i wymaga innego traktowania i podejścia. Zależy to tez od wieku w jakim masz swoje dziecko bo chyba wiesz ze czym starsze tym na więcej powinno miec pozwalane oczywiście ze stałym twoim nadzorem czy to nie wpływa źle na jego zachowanie i zmiane charakteru jakie niewątpliwie zachodza gdy człowiek dorasta.

inny przykłąd siostrzenica chodzi do przedszkola i ma 4 latka pewnego dnia był występy - jasełka pani przekazałą wszystkim rodzicom, żeby ubrać dzieci w kolor biały, na biało, czy jakkolwiek się wyraziła więc siostra ubrała ją w getry białe, śmieszne fajne białe spodenki i biała bluzeczkę, dlateo, że w tym przedszkolu jest bardzo ciepło przychodzą do przedszkola a tu tłumy naburmuszonych matek z dziećmi w sukienkach jak do komuni na szczeście było parę dziewczynek ubranych "normalnie po ludzku" więc nikomu nie było smutno