Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kwiatuszek898989

Badania na płodność

Polecane posty

Gość Kwiatuszek898989

Na czym polegają i jak wyglądają badania na płodność ?

Gość Kwiatuszek898989
oczywiście mam na myśli badania płodności u kobiety

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
a jak maja wygladac normalnie co nie umiesz isc do ginekologa????

Gość Kwiatuszek898989
nie "normalnie" bo ginekolog na pierwszej wizycie mi nie powie czy moge miec dzieci czy nie chodzi mi o to jakie badania sie wykonuje, nie wiesz to sie nie wypowaidaj

Tego jest duzo. Badania w kierunku plodnosci to podstawowe-badania hormonalne w tym prolaktyny i progesteronu,test na wrogosc sluzu, badanie hsg droznosci jajowodow,laparoskopia , badania immunologiczne. Zalerzy od dlugosci staran itd. A i zapomnialam o badaniu nasienia.

Gość z zapytaniem
Kwiatuszek898989 a staracie sie z partnerem/mężem o dziecko ? i jak dlugo?

Gość Kwiatuszek898989
od 4-5 miesięcy się staramy i nic :(

Kwiatuszku musisz sie uzbroic w cierpliwosc. Masz regularne cykle? Wiesz kiedy masz dni plodne? Moze pojdz do lekarza na kontrolne usg, cytologie wymaz i hormony?

Gość Kwiatuszek898989
Prinzesska - tak regularne co 28-29 dni, wiem kiedy mam dni płodne bo testów owulacyjnych wykorzystałam już dużo. Chce się właśnie zorientować na jakie badania musze być przygotowana. Może po prostu to blokada ale u mnie w głowie bo bardzo byśmy chcieli :(

Gość z zapytaniem
Kwiatuszek898989 oj kochana 4 cykle to zdecydowanie malo tak jak mi zajeli 2 lata a bylismy zdrowi jedna i druga moja kolezanka zaszla po roku staran dopiero

Kwiatuszku mysle,ze na pierwszej wizycie lekarz zrobi ci usg,zrobi badanie krwi morfologie i hormony i karze wam sie dalej starac.

Gość dla mnie jest jasne
Kwiatuszek może pomysł o jakichś wspomagaczach płodności, typu wiesiołki Castagnusy, siemie lniane, a dla małżonka jakiś cynk i ananasy czy co tam sie bierze na plemniki.

A bierzesz kwas foliowy? Tak castagnus mozesz tez lykac dobrze wyzej kolezanka napisala.

Gość Kwiatuszek898989
może warto sprobowaz rzeczywiscie jakichś wspomagaczy

Gość Kwiatuszek898989
tak biore kwas foliowy juz od 6 miesiecy

Gość dla mnie jest jasne
tylko jakby co to poczytaj najpierw o tych wspomagaczach. Ojej z wiesiołka powinno się na przykład brać do owulacji nie dalej, o siemieniu różnie słyszałam, a castagnus to chyba przez cały cykl można.

Gość castagnus
jest na regulacje nie regularnych cykli a nie to zarcia od tak sobie mozna uzywac wspomagaczy ale i tak trzeba cierpliwie czekac bo to nie sa srodki na zajscie w ciaze

Gość Kwiatuszek898989
a co z tym siemieniem ?

Gość dla mnie jest jasne
faktycznie lepiej nie presadzać z tymi wspomagaczami. siemie lniane poprawia jakość śluzu, najlepiej nasiona zaparzyć 1 łyżeczke i rozgnieść powstaje taki paskudny glut, nie każdemu w smaku pasuje, ale można go z czymś wymieszać np z jogurtem jak nie ma dużo. Poprawia też prace jelit bo ma dużo błonnika.

Gość ekspert antykoncepcji PO
Witam, Jako oficjalny przedstawiciel firmy GedeonRichter, producenta leku Postinor oraz Escapelle chciałbym wyjaśnić nieporozumienia, które pojawiają się na wielu forach internetowych. Na rynku polskim zarejestrowane są dwa preparaty zawierające lewonorgestrel do stosowania w antykoncepcji PO (antykoncepcja po niezabezpieczonym stosunku lub gdy zastosowana metoda antykoncepcji zawiodła). Są to Postinor Duo oraz Escapelle, który został wprowadzony na rynek polski w 2006 roku. Początkowo oba preparaty były sprzedawane równolegle. Obecnie Postinor Duo nie jest dostępny w aptekach. Oba preparaty zawierają lewonorgestrel Postinor Duo dawka podzielona 2 tabletki po 750 mcg, Escapelle 1 tabletka - 1500 mcg i charakteryzują się wysoką skutecznością, jednak zmniejszenie ilości tabletek do jednej zwiększa pewność zastosowania i co za tym idzie efektywność terapii, dlatego Postinor Duo nie jest sprowadzany i dostępny.

Gość onlinka3
Koniecznie zacznijcie od suplementów, które wzmocnią męskie plemniki, a twoje komórki jajowe. Zerkniecie sobie na https://supramen.pl/ , to bardzo dobry suplement, który wzmacnia plemniki, a dzięki czemu wasza płodność się poprawi. Ty tez możesz sobie wybrać jakiś konkretny suplement :)