Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania123450

konto w banku pko bp

Polecane posty

Gość ania123450

3 miesiące temu założyłam konto dla młodych w PKO BP. Konto założyłam ponieważ starałam się o stypendium studenckie. Niestety nie udało mi się go dostać. Konto stało cały czas puste, żadnych wpłat. Dziś mieli mi przelać 1 pensje. Weszłam na stronę banku i w zakładce "Stan rachunków" widnieje rubryczka umowa do rachunku prywatnego ... dalej podany mój numer konta a pod spodem ŚRODKI DOSTĘPNE I SALDO. W środkach dostępnych i w saldzie jest taka sama kwota. Czy ktoś mi może wytłumaczyć co to oznacza? Czy możliwe że to kwota którą jestem winna bankowi, za czas kiedy konto stało puste? Proszę o pomoc

Gość jezyk z buta
jesli nie wpłacałaś nic, zupełnie nic, nawet przy zakładaniu - nawet kilku zł? saldo to kwota ksiegowa jaką masz na koncie śrdki dostepne - to tyle ile możesz wyjąc z konta, u mnie np jest to kwota salda powiekszona o debet jaki mam przyznany jeśli kwota salda jest ze znakiem minus i środki dostepne tez z "minusem" to jest to to co jestes winna bankowi

Gość ania123450
nie płaciłam nic. kwoty te nie są z minusem... dlatego nie bardzo rozumiem o co chodzi

Gość fikumikkku
środki dostępne - to kwota która posiadasz na rachunku saldo rachunku - to kwota , którą możesz wybrać ( w Twoim przypadku taka sama jaka w środkach dostępnych) ponieważ nie masz przyznanej większej kwoty , to dobrze po co ći minusy później :) wszystko gra, tyle ile widzisz w środkach dostępnych tyle masz Twoich pieniędzy

Gość ania123450
bardzo dziękuje za pomoc :)

Gość fikumikkku
tzn. ,że wpłynęła 1 pensja skoro masz kasę :)

Gość fikumikkku
sprawdź w "historia rachunku" tam będzie opisane od kogo otrzymałaś przelew

Gość ania123450
a co to znaczy typ transakcji obciążenie?

Gość ania123450
a już wiem, 5 zł mi pobrali za prowadzenie konta. jest że kwota obciążenia -5 a dalej podana kwota salda na + ;) więc jest chyba ok ;)

Gość fikumikkku
obciążenie to ta kwota którą wydałas, ale jeszcze nie została odnotowana przez bank i odjęta , wszystko jest ok :) powodzenia i duzo wypłat życzę na przyszłość

Gość fikumikkku
odnotowana/zaksięgowana * jak kto woli :)

Gość syła
niestety to konto to jedno wielkie oszustwo!! miało być za darmo wszystko a to 5zł to jest właśnie kwota za prowadzenie rachunku albo cokolwiek innego na rzecz banku :/ niestety dałam się wrobić bo przeszłam z konta studenckiego na konto dla młodych i widze że na tym strace za tamto płaciłam 2,50 mieś

Gość gość
Też dałem sie oszukac, zatrudniłem sie na wakacje do pracy i założyłem takie konto dla młodych, miało byc darmowe a tu co? 5zł na minusie. zal mi ich

Gość eliza104
W takich sprawach najlepiej kontaktować się z pracownikami banku, oni wszystko wyjaśnią. Generalnie, z tego co widzę tu https://www.totalmoney.pl/wizytowki,951,pko-bank-polski , to oferty PKO BP są atrakcyjne. Wprowadzili jakieś opłaty, ale to w każdym banku teraz tak jest.

Kwota dostępna i saldo to to samo, ale... dajmy na to że miało się na koncie 1000 złotych, kupiłaś coś i wydałaś 50 złotych. W saldzie będziesz mieć nadal 1000 złotych, ale w środkach dostępnych 950, ponieważ saldo nie zostało jeszcze pomniejszone o wydaną kwotę (bank jeszcze nie przetworzył danych). Tyle. Nic się nie jest winnym bankowi, on tylko informuje ile masz pieniędzy na koncie i do jakiej kwoty masz dostęp.