Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 ania123450

konto w banku pko bp

Polecane posty

Go艣膰 ania123450

3 miesi膮ce temu za艂o偶y艂am konto dla m艂odych w PKO BP. Konto za艂o偶y艂am poniewa偶 stara艂am si臋 o stypendium studenckie. Niestety nie uda艂o mi si臋 go dosta膰. Konto sta艂o ca艂y czas puste, 偶adnych wp艂at. Dzi艣 mieli mi przela膰 1 pensje. Wesz艂am na stron臋 banku i w zak艂adce "Stan rachunk贸w" widnieje rubryczka umowa do rachunku prywatnego ... dalej podany m贸j numer konta a pod spodem 艢RODKI DOST臉PNE I SALDO. W 艣rodkach dost臋pnych i w saldzie jest taka sama kwota. Czy kto艣 mi mo偶e wyt艂umaczy膰 co to oznacza? Czy mo偶liwe 偶e to kwota kt贸r膮 jestem winna bankowi, za czas kiedy konto sta艂o puste? Prosz臋 o pomoc

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 jezyk z buta
jesli nie wp艂aca艂a艣 nic, zupe艂nie nic, nawet przy zak艂adaniu - nawet kilku z艂? saldo to kwota ksiegowa jak膮 masz na koncie 艣rdki dostepne - to tyle ile mo偶esz wyj膮c z konta, u mnie np jest to kwota salda powiekszona o debet jaki mam przyznany je艣li kwota salda jest ze znakiem minus i 艣rodki dostepne tez z "minusem" to jest to to co jestes winna bankowi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ania123450
nie p艂aci艂am nic. kwoty te nie s膮 z minusem... dlatego nie bardzo rozumiem o co chodzi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fikumikkku
艣rodki dost臋pne - to kwota kt贸ra posiadasz na rachunku saldo rachunku - to kwota , kt贸r膮 mo偶esz wybra膰 ( w Twoim przypadku taka sama jaka w 艣rodkach dost臋pnych) poniewa偶 nie masz przyznanej wi臋kszej kwoty , to dobrze po co 膰i minusy p贸藕niej :) wszystko gra, tyle ile widzisz w 艣rodkach dost臋pnych tyle masz Twoich pieni臋dzy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ania123450
bardzo dzi臋kuje za pomoc :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fikumikkku
tzn. ,偶e wp艂yn臋艂a 1 pensja skoro masz kas臋 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fikumikkku
sprawd藕 w "historia rachunku" tam b臋dzie opisane od kogo otrzyma艂a艣 przelew

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ania123450
a co to znaczy typ transakcji obci膮偶enie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ania123450
a ju偶 wiem, 5 z艂 mi pobrali za prowadzenie konta. jest 偶e kwota obci膮偶enia -5 a dalej podana kwota salda na + ;) wi臋c jest chyba ok ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fikumikkku
obci膮偶enie to ta kwota kt贸r膮 wyda艂as, ale jeszcze nie zosta艂a odnotowana przez bank i odj臋ta , wszystko jest ok :) powodzenia i duzo wyp艂at 偶ycz臋 na przysz艂o艣膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fikumikkku
odnotowana/zaksi臋gowana * jak kto woli :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sy艂a
niestety to konto to jedno wielkie oszustwo!! mia艂o by膰 za darmo wszystko a to 5z艂 to jest w艂a艣nie kwota za prowadzenie rachunku albo cokolwiek innego na rzecz banku :/ niestety da艂am si臋 wrobi膰 bo przesz艂am z konta studenckiego na konto dla m艂odych i widze 偶e na tym strace za tamto p艂aci艂am 2,50 mie艣

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Te偶 da艂em sie oszukac, zatrudni艂em sie na wakacje do pracy i za艂o偶y艂em takie konto dla m艂odych, mia艂o byc darmowe a tu co? 5z艂 na minusie. zal mi ich

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 eliza104
W takich sprawach najlepiej kontaktowa膰 si臋 z pracownikami banku, oni wszystko wyja艣ni膮. Generalnie, z tego co widz臋 tu https://www.totalmoney.pl/wizytowki,951,pko-bank-polski , to oferty PKO BP s膮 atrakcyjne. Wprowadzili jakie艣 op艂aty, ale to w ka偶dym banku teraz tak jest.

Udost臋pnij ten post

Kwota dost臋pna i saldo to to samo, ale... dajmy na to 偶e mia艂o si臋 na koncie 1000 z艂otych, kupi艂a艣 co艣 i wyda艂a艣 50 z艂otych. W saldzie b臋dziesz mie膰 nadal 1000 z艂otych, ale w 艣rodkach dost臋pnych 950, poniewa偶 saldo nie zosta艂o jeszcze pomniejszone o wydan膮 kwot臋 (bank jeszcze nie przetworzy艂 danych). Tyle. Nic si臋 nie jest winnym bankowi, on tylko informuje ile masz pieni臋dzy na koncie i do jakiej kwoty masz dost臋p.

Udost臋pnij ten post